Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Síce z článku vidím p*d, ale rómske deti podľa mňa deformú ich rodičia, nie nejaký systém.
http://kosice.korzar.sme.sk/c/6430121/l ... canov.html
preco maju slusni ludia prispievat na odpadky ciganov? Za tie peniaze mohli urobit nejake detske ihrisko ci opravit zopar ciest, ktore su na vychode vo velmi zlom stave...
preco maju slusni ludia prispievat na odpadky ciganov? Za tie peniaze mohli urobit nejake detske ihrisko ci opravit zopar ciest, ktore su na vychode vo velmi zlom stave...
Pratať ? To je čo za čudný výraz.
No je to tam vysvetlené - ak nie je známy vinník, tak to musí upratať mesto, kvôli chorobám a pod. Každopádne to je hnus, mal by sa vymyslieť nejaký spôsob (aký?) ako tých cigánov donútiť (zákonne) bordel spratávať.
Ja mám takú zaujímavú skúsenosť - v jednom meste na západnom Slovensko žijú cigáni koncentrovaní na jednom mieste v takých dvoch väčších bytovkách. Tí cigáni sú celkom v pohode, čiže tam nie je nejaká kriminalita a pod., ale chcem písať o tom, že majú takú bordelársku tendenciu, že ten dvor dokážu celkom zaneplešiť (nie je to nejaký extrém, ale ten neporiadok tam je väčší ako inde). Čo je však zaujímavé, že som bol svedkom toho, ako to cigáni spratávajú - organizovane, viacerí. Po čase ak sa to zas zabordeluje, tak opäť. Zaujímalo by ma, ako to tam funguje, či to robia dobrovoľne nejakí uvedomelci, ale ako.
No je to tam vysvetlené - ak nie je známy vinník, tak to musí upratať mesto, kvôli chorobám a pod. Každopádne to je hnus, mal by sa vymyslieť nejaký spôsob (aký?) ako tých cigánov donútiť (zákonne) bordel spratávať.
Ja mám takú zaujímavú skúsenosť - v jednom meste na západnom Slovensko žijú cigáni koncentrovaní na jednom mieste v takých dvoch väčších bytovkách. Tí cigáni sú celkom v pohode, čiže tam nie je nejaká kriminalita a pod., ale chcem písať o tom, že majú takú bordelársku tendenciu, že ten dvor dokážu celkom zaneplešiť (nie je to nejaký extrém, ale ten neporiadok tam je väčší ako inde). Čo je však zaujímavé, že som bol svedkom toho, ako to cigáni spratávajú - organizovane, viacerí. Po čase ak sa to zas zabordeluje, tak opäť. Zaujímalo by ma, ako to tam funguje, či to robia dobrovoľne nejakí uvedomelci, ale ako.
vinnik znamy je, su to vsetci obyvatelia danych bytoviekhughito napísal:ak nie je známy vinník
aj ti co nic nevyhadzuju su spoluzodpovedni, lebo tych, co to vyhadzuju, nenahlasili na mestskom urade/hygiene/policii/whatever
ale bohuzial princip kolektivnej viny je trosku proti ludskym pravam...
To je riadna blbosť, že sú vinní všetci, aj tí, čo niečo nenahlásili (čo ak to nevideli?).
nehrajme sa na to, ze nevieme, kto im tam ten bordel robi...
A budeme sa hrať na to, že vieme ?
Kazda bytovka ma nejaky vyhradeny pozemok ktory jej patri nie? (my mame bytovku okolo ktorej si musime udrziavat poriadok niekolkokrat rocne, nejake to upravovanie terenu, staranie sa o stromy a kvety. zodpovedny je spravca bytovky, ktory to aj cele riadi. su schvalene pravidla v bytovke a neviem ci existuje nejake nariadenie od mesta)
Teda kazdy obyvatel Luniku by mal ist upratat ten bordel, ktory ma okolo svojej bytovky. No ale ked to nie je povinne, nikto to znich robit nepojde ak vedia, ze to mesto raz za 1 alebo 2 roky uprace.
Vymahanie pohladavok by sa mohlo uskutocnit sposobom, ze by kazdej rodine(alebo jednotlivcovi) strhli pokutu zo socialnych davok priamo.
Teda kazdy obyvatel Luniku by mal ist upratat ten bordel, ktory ma okolo svojej bytovky. No ale ked to nie je povinne, nikto to znich robit nepojde ak vedia, ze to mesto raz za 1 alebo 2 roky uprace.
Vymahanie pohladavok by sa mohlo uskutocnit sposobom, ze by kazdej rodine(alebo jednotlivcovi) strhli pokutu zo socialnych davok priamo.
nechapem preco sa vyjadruje niekto k luniku 9 ked tam v zivote nebol.kosicania to budu vediet najlepsie,cigosi si to tam nahadzali a robia to tak vsetci.
hrat sa nemusime, my to viemehughito napísal:A budeme sa hrať na to, že vieme ?
Vsak mali by im tam ten bordel nehat, co si narobili to maju. Ked im ztoho nieco bude potom sa uvedomia. Takto naco robit poriadok vyhodim tie sracky z okna, vsak niekto to odprace.
No zo dna na den sa to tam objavilo.Smeti pod oknami. To nie my vyhadzujeme, ani nevieme, kto to robí, tvrdia ľudia.
-
Old Dirty Bastard
Guru
súhlasím. nech im to tam nechajú a nech sa tie opice spamätajú. má tu platiť nejaká rovnosť v štáte, ale cigáni sú nad zákonom.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Cize ked to musi po ciganoch upratovat mesto (teda vsetci danovi poplatnici), tak nejde o kolektivnu vinu?ColdRain napísal:ale bohuzial princip kolektivnej viny je trosku proti ludskym pravam...
akosi mi usla pointa toho co si napisal
-
axxis
Addict
ze ked za upratanie niecoho co spravilo zopar romskych individualov plati cely stat dochadza k prevodu kolektivnej viny z romskeho etnika rovno na cely slovensky narod. a ako si povedal Ty, je to proti ludskym pravam.ColdRain napísal:akosi mi usla pointa toho co si napisal
cisto z pravneho hladiska neprechadza vina, len sa to uprace kedze sa podla zakona musi...ale inac plne suhlasim, je to svinstvo, by som to cele zbural 
-
D4vid
Medium Star
Lunik 9 je niečo nechutné... Už ani nebudem hovoriť o tom že približne polovica dospelej populácie tam sa správa ako zvieratá. A potom to aj tak vyzerá...
Majú tam aj kontajnery, aj bedne... Ale hádžu tam len väčšie veci. Drobný bordel je pre nich nejak nepodstatný. Decko si otvorí keks a obal automaticky hádže na zem. Nulová výchova. Rodičia ich na to určite neupozornia.
A tak sa to tam hromadí. Samozrejme netreba pripomínať aj to, že pri tom ako chodia prezerať kontajnery po celom meste, a nosia si ten bordel na svoje sídlisko. A to čo sa im nakoniec nepáči proste len tak vyhodia.
Bol som tam viac krát.
Je to lepšie ako zberný dvor. Niesol som tam pár krát skrinky, postele stôl a iné veci zo starého bytu.
Je to lepšie ako vyhodiť, to čo z toho nevyužijú rozoberú a buď to pália (áno je tam bežné kúriť si pieckou v byte) alebo odnesú železo do zberu.
A z auta si to vždy samy vyložia. Len treba dávať pozor čo vyberajú.
Je nespravodlivé že na to dopláca celé mesto. Načo to vlastne upratujeme?
Toto nie je rasizmus? Čo ak menšina utláča väčšinu?
Vtedy je to čo?
Majú tam aj kontajnery, aj bedne... Ale hádžu tam len väčšie veci. Drobný bordel je pre nich nejak nepodstatný. Decko si otvorí keks a obal automaticky hádže na zem. Nulová výchova. Rodičia ich na to určite neupozornia.
A tak sa to tam hromadí. Samozrejme netreba pripomínať aj to, že pri tom ako chodia prezerať kontajnery po celom meste, a nosia si ten bordel na svoje sídlisko. A to čo sa im nakoniec nepáči proste len tak vyhodia.
Bol som tam viac krát.
Je to lepšie ako zberný dvor. Niesol som tam pár krát skrinky, postele stôl a iné veci zo starého bytu.
Je to lepšie ako vyhodiť, to čo z toho nevyužijú rozoberú a buď to pália (áno je tam bežné kúriť si pieckou v byte) alebo odnesú železo do zberu.
A z auta si to vždy samy vyložia. Len treba dávať pozor čo vyberajú.
Je nespravodlivé že na to dopláca celé mesto. Načo to vlastne upratujeme?
Vtedy je to čo?
-
axxis
Addict
naplnanie vznesenych idealov europskej unie a solidarity.D4vid napísal: Je nespravodlivé že na to dopláca celé mesto. Načo to vlastne upratujeme?
Vtedy je to čo?
-
qwerty-xyz
ucinok je hrozny, a ? mate niekto nejaky lepsi napad ako vydezinfikovat miesto v ktorom sa o chvilku zacnu rodit nove choroby ? lebo v tomto smere ma akakolvek bakteria idealne podmienky na vyvoj a mnozenie sa. Bordel, spina a smrad . . . fuj, hnus, humus.