EU zaciatok konca?

Diskusie na politické témy...
nadl
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: EU zaciatok konca?

Príspevok od používateľa nadl »

IvanSk napísal:To sú predsa iba konšpirácie!!! :lol: Kde je slay?? Keď bude na ulici nech odo mňa drobné nepýta. A ak žije v paneláku má dupľom smolu.

Čo sa stane keď padne euro? Prídete o všetky svoje úspory a pôjdete do "kopřiv".
Ivan, prečo kalíš vodu? Skús sa pozrieť do histórie koľko krát sa už ľudia pokúšali európu zjednotiť. Toto nie je prvý, druhý a ani tretí krát.. a nebude to ani posledný krát.

Ivn no a dozvedáš sa že chcejú vytvoriť Spojené Štáta Europské, keď ím EU padá dole nosom! Má tobyťodoba? Hitlerovej tretej ríše :D
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Tam som nadl spravil jednu chybu
Čo sa stane keď padne euro? Prídeme o všetky svoje úspory a pôjdeme do "kopřiv".
Budem žobrať vedľa slaya, preto ma to s.re. Ja nie som " too big to fall".

Inak keď si spomenieme čo predchádzalo tretej ríši, tak máme i dnes navlas rovanký scenár. Ešte chýba Hitler ale ten sa už rísuje v podobe barosovej komisie kde 9 vyvolených bez toho aby ich ktokoľvek z občanov Eu zvolil navrhuje zákony EU.

Barrosova komisia je Európska komisia, na čele ktorej stojí predseda José Manuel Barroso. Prvýkrát predsedal Komisii, ktorá bola zvolená 18. novembra 2004. Svoju činnosť začala 22. novembra 2004. 16. septembra 2009 bol znovu zvolený na ďalších 5 rokov a súčasná Komisia začala vykonávať svoju funkciu 9. februára 2010.

Európska komisia (EK) je najvyšší výkonný orgán Európskej únie (EÚ), ktorý má v mnohých otázkach rozhodovaciu právomoc. Navrhuje legislatívu EÚ, kontroluje dodržiavanie tejto legislatívy v členských krajinách EÚ a zastupuje EÚ voči členským štátom aj navonok. Z prevažnej časti spravuje rozpočet EÚ.

Možno dakomu doťukne čo je toto ža sociofašizmus kde 9 ľudí rozhoduje o osude celej európy a navrhuje zákony.

Členovia komisie

Predseda a podpredsedovia
José Manuel Durão Barroso (Portugalsko), predseda komisie
Catherine Ashtonová (Spojené kráľovstvo), podpredsedníčka, Vysoká predstaviteľka Únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku
Siim Kallas (Estónsko), podpredseda, doprava
Viviane Reding (Luxembursko), podpredseda, spravodlivosť, základné práva a občianstvo
Joaquín Almunia (Španielsko), podpredseda, hospodárska súťaž
Antonio Tajani (Taliansko), podpredseda, priemysel a podnikanie
Neelie Kroes (Holandsko), podpredsedníčka, digitálna agenda
Olli Rehn (Fínsko),podpredseda, hospodárske a menové záležitosti a euro
Maroš Šefčovič, (Slovensko),podpredseda, medziinštitucionálne vzťahy a administratívne záležitosti
[upraviť]
Ostatní komisári
Janez Potočnik (Slovinsko), životné prostredie
Andris Piebalgs (Lotyšsko), rozvoj
Michel Barnier (Francúzsko), vnútorný trh a služby
Androulla Vassiliou (Cyprus), vzdelávanie, kultúra, viacjazyčnosť a mládež
Algirdas Šemeta (Litva), dane a colná únia, audit a boj proti podvodom
Karel de Gucht (Belgicko), obchod
John Dalli (Malta), zdravie a spotrebiteľská politika
Máire Geoghegan-Quinn (Írsko), výskum, inovácie a veda
Janusz Lewandowski (Poľsko), finančné plánovanie a rozpočet
Maria Damanaki (Grécko), námorné záležitosti a rybné hospodárstvo
Kristalina Georgieva (Bulharsko), medzinárodná spolupráca, humanitárna pomoc a krízové opatrenia
Gunther Oettinger (Nemecko), energetika
Johannes Hahn (Rakúsko), regionálna politika
Connie Hedegaard (Dánsko), opatrenia na ochranu klímy
Štefan Füle (Česká republika), rozšírenie a susedská politika
László Andor (Maďarsko),zamestnanosť, sociálne záležitosti a začlenenie
Cecilia Malmström (Švédsko), vnútorné záležitosti
Dacian Cioloş (Rumunsko), poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka

Títo ľudia budú rozhodovať o celom európskom superštáte.
V Nemecku sa po prepustení z Hitlera stala naraz vážená osobnosť. V tomto čase organizoval najmä ozbrojené oddiely SA a SS. Hospodárska kríza roku 1929 umožnila jeho strane dostať sa k moci - vo voľbách do ríšskeho snemu roku 1932 sa NSDAP s 37,4 % hlasov stala najsilnejšou stranou a ríšsky prezident Paul von Hindenburg Hitlera 30. januára 1933 menoval ríšskym kancelárom.
Déjà vu?
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Ivan, veď ja tu neobhajujem Európsku úniu z politického hľadiska a ani som to nikdy nerobil. Neviem prečo ma staviaš svojimi príspevkami do tej pozície? Ak povieš, že som obhajoval voľný pohyb osob, tovarov a služieb tak budem súhlasiť - zástancom toho stále som. Ak povieš, že som niekedy propagoval to, že je dobré mať európsky superštát riadený centrálne z Bruselu, tak budeš klamať. Podľa môjho názoru, integrovať sa ekonomicky a zjednodušovať obchod je dobré, integrovať sa politicky a byrokratizovať svet je zlé.

Nigel Farage je podľa mňa jeden z mála rozumných politikov a ako som povedal, má len jednu chybu, že neukazuje žiadne riešenia ani vízie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

slay napísal:Nigel Farage je podľa mňa jeden z mála rozumných politikov a ako som povedal, má len jednu chybu, že neukazuje žiadne riešenia ani vízie.
Farage presadzuje demokraciu, menej štátnych zásahov do ekonomiky a zachovanie národnej suverenity.
slay
Addict
Addict

begbeee napísal:Farage presadzuje demokraciu, menej štátnych zásahov do ekonomiky a zachovanie národnej suverenity.
To je všetko super, ale to nie je riešenie súčasnej krízy, skôr všeobecná politická agenda, s ktorou problém nemám.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

On tým hovorí, nechajme ľudí rozhodovať o sebe, vo svojich štátoch a všetko vyrieši voľná ruka trhu.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Kto má rozum, už si robí zásoby jedla.
slay
Addict
Addict

begbeee napísal:On tým hovorí, nechajme ľudí rozhodovať o sebe, vo svojich štátoch a všetko vyrieši voľná ruka trhu.
Ruka trhu to rieši už dnes. Vďaka nej je tu kríza.
IvanSk napísal:Kto má rozum, už si robí zásoby jedla.
Si ovládaný strachom a rozum si nechal odpočívať. Tak to má byť. Vďaka za ľudí ako ty.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Práve naopak slay, poradil som dokonca i tebe aby si nezahynul od hladu keď to príde.

V strachu nežijem, len sa pripravujem na nevyhnutné, vlastne už to prebieha v Grécku - zdravotníctvvo kolabuje , potrebujú humanitárnu pomoc od OSN. Akurát v správach na "markíze" to nikto nedáva. Banky ti zmrazia účty a ostaneš bez prístupu k peniazom, ktoré ti i tak znehodnotí inflácia. Či chceš veriť alebo nie je úplne na tebe. Ja si myslím že toto je záverečné dejstvo. Teraz nasleduje sociálna apokalypsa ako to napísal Pike v 19 str..
nadl
Medium Star
Medium Star

Ale ivo ved v hore tam je potravi dosť len nikdy nestrielaj na srku na jar ty dá dvoch: Ja pán ty pán a ktože buder obiť No atá žihlava je skvelý napad ! Ani blchy ťa nebudú hrísť :D :D :D

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2012, 23:44)
Ale ivo ved v hore tam je potravi dosť len nikdy nestrielaj na srku na jar ty dá dvoch: Ja pán ty pán a ktože buder obiť No atá žihlava je skvelý napad ! Ani blchy ťa nebudú hrísť :D :D :D
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

tiez uz dlhsiu dobu mam pocit ze za chvilu nastane potravinovy kolaps, vsetci co zijeme v panelakoch a aj niektori na dedinach vobec nic nepestuju, nechovaju pre vlastnu potrebu a staci odstavenie vody + elektrika a ahoj. Ale ludia su hlupi a radsej pozeraju spravy v telke a dostavaju brain wash.
slay
Addict
Addict

IvanSk napísal:Práve naopak slay, poradil som dokonca i tebe aby si nezahynul od hladu keď to príde.

V strachu nežijem, len sa pripravujem na nevyhnutné, vlastne už to prebieha v Grécku - zdravotníctvvo kolabuje , potrebujú humanitárnu pomoc od OSN. Akurát v správach na "markíze" to nikto nedáva. Banky ti zmrazia účty a ostaneš bez prístupu k peniazom, ktoré ti i tak znehodnotí inflácia. Či chceš veriť alebo nie je úplne na tebe. Ja si myslím že toto je záverečné dejstvo. Teraz nasleduje sociálna apokalypsa ako to napísal Pike v 19 str..
Si krátky v uvažovaní a keď narazíš na neznámu, tvoj mozog hneď naprojektuje "sociálnu apokalypsu", lebo je to preň jediné vysvetlenie, alebo rozuzlenie situácie s prostriedkami a informáciami aké máš. To je evolučná vlastnosť, tvoj mozog správne preceňuje riziká aby zabezpečil prežitie. Rovnako ľudia riešia ekonomickú krízu v predstavách, hneď sú z toho krachy a kolapsy všetkého. Už nebude fungovať absolútne nič. Strach je prirodzený inštinkt. Na tom nie je nič zlé.

Potravinová kríza nenastane ani keby sa rozpadla eurozóna, ani keby prišla hyperinflácia.

Samozrejme potravinová kríza môže nastať, ale úplne z iných príčin. Napríklad výbuch sopky, so zmenou klímy a vplyvom na poľnohospodárstvo. Alebo iná príčina, ktorá bude mať vplyv priamo na produkciu potravín. Ale určite nie ekonomický faktor typu dnešná kríza alebo hyperinflácia, či rozpad únie. To je blud.

Ale ty chceš mať istotu však? :wink:

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2012, 10:52)
M4jk1:-) napísal:tiez uz dlhsiu dobu mam pocit ze za chvilu nastane potravinovy kolaps, vsetci co zijeme v panelakoch a aj niektori na dedinach vobec nic nepestuju, nechovaju pre vlastnu potrebu a staci odstavenie vody + elektrika a ahoj. Ale ludia su hlupi a radsej pozeraju spravy v telke a dostavaju brain wash.
Ano, mal by si si už začať kopať hrob. Jedného dňa sa zobudíš a budeš bez elektrickej energie, plynu, vody a tepla. Nepôjdu telefóny ani internet. Už ši nekúpiš benzín. Nepôjde ani televízia. Do práce sa už nebudeš musieť unúvať. Obchody budú prázdne, banky zavreté a tisíce ľudí budú bezprizorne blúdiť po panelákových sídliskách. Nikto nebude udržiavať cesty, verejné osvetlenie, políciu, armádu ani mobilné siete. Nebude nič. Budeš len sedieť a čakať kým umrieš od chorôb,hladu, smädu a zimy. Všade bude vládnuť strach a pouličné gangy, ktoré budú lúpiť zvyšný tovar v obchodoch a inštitúciách. Nebude obchod - nebude ľudská spoločnosť. Anarchia. Koniec sveta.

Apokalypsa sa blíííži.

.. len Ivan bude sedieť doma v pivnici obklopený zásobami a bude sa smiať, rozmýšľať čo asi tak robí ten arogantný slay a čakať na lepšie zajtrajšky..

:wink:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Si krátky v uvažovaní a keď narazíš na neznámu, tvoj mozog hneď naprojektuje "sociálnu apokalypsu", lebo je to preň jediné vysvetlenie, alebo rozuzlenie situácie s prostriedkami a informáciami aké máš. To je evolučná vlastnosť, tvoj mozog správne preceňuje riziká aby zabezpečil prežitie. Rovnako ľudia riešia ekonomickú krízu v predstavách, hneď sú z toho krachy a kolapsy všetkého. Už nebude fungovať absolútne nič. Strach je prirodzený inštinkt. Na tom nie je nič zlé.

Potravinová kríza nenastane ani keby sa rozpadla eurozóna, ani keby prišla hyperinflácia.

Samozrejme potravinová kríza môže nastať, ale úplne z iných príčin. Napríklad výbuch sopky, so zmenou klímy a vplyvom na poľnohospodárstvo. Alebo iná príčina, ktorá bude mať vplyv priamo na produkciu potravín. Ale určite nie ekonomický faktor typu dnešná kríza alebo hyperinflácia, či rozpad únie. To je blud.

Ale ty chceš mať istotu však?

Môj mozog sa vôbec neupriamuje na apokalypsu, týmito vecami sa zaoberám vyše 8 rokov a vidím, že tzv. "konšpirácie" ktoré som si skúsenosťami "overil" skutočne fungujú. Preto ja som "apokalyptik" už 8 rokov. A stále viac je zjavné aké je ľudstvo bábkov v scenári niekoho iného. Už dávno neverím v "nájodné plynutie" svetovej politiky ani iných odvetví. Všetko čo môže byť a je centralizované má jasný cieľ a všetky udalosti, ktoré sa dejú sú prispôsobené cieĺu, čiže v politike sa nedejú náhody. Dejú sa tam chvíľkové prekvapenia a otrasy ale ľudí, ktorí sa tomuto postavia a sú takým "prekvapením" a porušením línie rýchlo zo scény odstránia.

Ja razím cestu- radšej byť pripravený na niečo čo sa nestane ako byť nepripravený keď sa to stane.
Nakupovanie trvanlivých potravín predsa nemôže nikomu uškodiť, len ušetria to čo by stratili na inflácii keby to kúpili o rok či dva. Takže na tomto sa nedá prerobiť len získať.

Potravinová kríza nenastane? Naozaj? Ty asi nevieš resp. "nechceš vedieť" čo v Nemecku urobila inflácia s cenou potravín pred vojnou že? Ty asi nevieš čo urobí inflácia s podnikmi? ČO? Ty nevieš čo urobí inflácia so zamestnanosťou však?
Ty nevieš čo urobí krach bánk a inlfácia s úsporami?
Ty nevieš zrazu o ničom.

Všetko je v poriadku.
Vôbec nejde o to že by muselo skolabovať potravinárstvo hoci potravinárstvo určite skolabuje ak príde k inflácii a hlbokej kríze, Slovensko už dávno nieje potravinovo sebstačné, čo ty nepovieš ako správny zatajovač. Teda v prípade hlbokej krízy a prudkému zníženiu medzinárodného ochodu je už teraz jasné že Slovenské potravinárske podniky nie sú schopné zabezpečiť jedlo pre každého, pripočítajme k tomu ešte infláciu, koľko našich potr. podnikov položí? Ďalšia vec je nezamestnanosť, druhým problémom bude že aj ak potraviny budú, vy nemusíte mať prostriedky na ich kúpu.

Vieš pravedpodobnejší scenár je že IvanSk si nakúpi jedlo a Slay bude na hojko vypisovať že sa nič nedeje zavretý v pivnici s notebookom na kolenách obklopený plechovkami. Priznaj sa že už si tam zavretý :wink:

Pripomína mi to reč prezidenta spojených štátov pred atómovým útokom Ruska, ktorý vie že musí utiecť do krytu a nevyvolať paniku, tak na obrazovke povie! Občania budte pokojní nič sa nedeje, všetko sú len konšpirácie a hlúposti. NO uvidíme slay, ja sa budúcnosti vôbec neobávam. Obávam sa len toho, že sa mýliš.
Keby som sa budúcnosti obával tak sa na ňu nepripravujem ale len v kuse doma plačem.
nadl
Medium Star
Medium Star

slay napísal:Ivan, veď ja tu neobhajujem Európsku úniu z politického hľadiska a ani som to nikdy nerobil. Neviem prečo ma staviaš svojimi príspevkami do tej pozície? Ak povieš, že som obhajoval voľný pohyb osob, tovarov a služieb tak budem súhlasiť - zástancom toho stále som. Ak povieš, že som niekedy propagoval to, že je dobré mať európsky superštát riadený centrálne z Bruselu, tak budeš klamať. Podľa môjho názoru, integrovať sa ekonomicky a zjednodušovať obchod je dobré, integrovať sa politicky a byrokratizovať svet je zlé.

Nigel Farage je podľa mňa jeden z mála rozumných politikov a ako som povedal, má len jednu chybu, že neukazuje žiadne riešenia ani vízie.
slay
Eu dala nariadenie že nemusí byť označený tovar v ktorom bol vyrobený ako " nemecké mäso prebalované v Polsku " distribuované na Slovensko! Predsav si to za si dáš rezníček ale snicel a funebráci ťa odvezu na prosektúru :D :D :D
slay
Addict
Addict

Ivan Ivan, no rob ako myslíš. Veľa zdaru.

Uisťujem ťa, že ja nemám zásoby a celkom určite ich ani neplánujem robiť, ani v blízkej ani v ďalekej budúcnosti.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Nuž je to tvoje rozhodnutie.

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tí, čo majú peniaze a veľké príjmy ich v banke určite nedržia, takí sprostí nie sú - skôr kupujú nehnuteľnosti, pôdu, zlato a firmy neustále investujú. Prečo si myslíte, že toľko investujú aj automobilky a ostatné veľké firmy? Lebo už z histórie vieme, že môže byť krach, bankrot, hyper inflácia, vojna ale stroje, zariadenia, nehnuteľnosti, fabriky, výroby si hodnotu držia a nech tu bude SKK, EURO alebo neviem čo, keď máš povedzme výrobu konzervov, tak to pôjde nejako nech tu bude čokoľvek (keď to nezbombardujú). Aj automobilky preto investujú a investujú, lebo neoplatí sa im držiať obrovskú hotovosť v banke, je to stratové.

Riešením podľa mňa je veľmi prísny dohľad nad bankami a vládami krajín, aby ani banky ani vlády nerobili nezmyselné dlhy, kto nikto nemá z čoho splácať.

Pri tom je smiešne, že keď ti spraví daňový úrad kontrolu a sú tam nejaké nezrovnalosti tak hneď ide veľké pokuta a možno aj trestné stíhane a štáty (vlády) a banky robia miliardove úniky, dlhy vyhodené peniaze cez okno a nikoho ani len neobvinia.

V tomto čase už je najlepší kšeft riadiť štát, z ničoho také zisky neplynú nikomu a ešte sa nestalo, že by niekoho zavreli, že vyhodil cez okno par miliard. Môžeš si ešte stanoviť, že chceš viac, lebo štát potrebuje a všetci čuš, musí to tak byť. Je to nehorázne svinstvo. Rozkrádajú a nič a do televízie idú každému hroziť, že kto nezaplatí dane pôjde do basy ale oni čo vytunelujú je v poriadku.

Tento systém je pre štát výhodnejší ako komunizmus socializmus, lebo štát sa skoro o nič nemusí starať, len od teba zoberie 50% a do videnia. Za komunizmu štát zobral 100% ale aj riadil, bola tam nejaká zodpovednosť, všetko zabezpečit. Teraz sa štát zodpovednosti zbavil, všetko je na teba, či prežiješ, keď nie zdochneš ani do teba nekopnú ale keď zarobíš tak daj 50% - to je lepší systém pre štát. Ich kumpáni môžu dobre zarábať, takže načo by sa systém menil? Je to dobre tak ako to je.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Cesar: A kto by robil ten dohľad na bankami a vládami?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Povedzme Komisia EU alebo nejaký orgán, ktorého výsledok a prácu by kontroloval Europsky Parlament a aj národné parlamenty, vlády, nie nejaká inštitúcia, kde sa potom všetko sfalšuje, skresľuje a mažú sa stopy po nekalých únikoch a aj narodne parlamenty, ecb aj ostatne centralne banky a ich organy, aby neboli len tak na ozdobu ale aj niečo robili.

Kontrolu by mohli robiť aj viaceré inštutúcie a dožadovať informácie, podrobnosti, všetko verejne.

Aj všetky zmluvy, zákazky by som zverejňoval, kto do toho nechce ísť nech nerobí verejné zákazky, také je to jednoduché. Tu sa to ale robí opačne, podpíše sa zmluva, nehorázne nevýhodná a ešte sa aj utají aby nikto nič nevedel. Treba vopred dať podmienku, že všetko bude verejné, komu sa to nepáči nech nerobí zákazky pre štát.
slay
Addict
Addict

Nebojte sa chlapci, nikto sa vás nebude pýtať a spojené štáty európske sa stanú realitou. Kríza nebude koncom EU ale naopak začiatkom spojených štátov európskych. Dlhy už nebudú Grécke či Španielske, ale európske. :lol:
Napísať odpoveď