Problém s pripojením na internet
Problém s pripojením na internet
Môj problém spočíva v tom, že sa neviem pripojiť na internet. Včera sa mi v pohode pripojilo ako každý bežný deň, ale keď som dnes ráno zapol počítač tak sa mi jednoducho na net nepripojilo. Skúšal som preinštalovať driver, ale akonáhle dokončí inštaláciu tak mi vypíše, že nebola úspešne dokončená lebo nemám zapojenú sieťovú kartu. Zapnem router a wifi ide, ale na desktope mi nenájde sieťovku. Mám kúpť novú sieťovú kartu alebo sa to dá spraviť cez počítač nejako ? Ďakujm dopredu za odpovede.
Re: Problém s pripojením na internet
tak najskôr to vyskúšaj na druhom pc a hneď zistíš kde je chyba či v nete alebo v pc
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Sieťovku máš integrovanú na matičnej, alebo ako samostatnú kartu? Ak druhá možnosť, môže byť len povytiahnutá. Skús otvoriť počítač a poriadne ju zatlačiť do slotu. A ešte by som pozrel všetky nastavenia, napríklad či nemáš na pevno nastavenú IP a DNS prípadne niečo iné.
To že nešiel net sa vlastne ako správalo? Nenačítalo vôbec stránky? Ping na nejakú adresu išiel alebo ani to nešlo? Ping na router ide? Podľa toho zistíš kde je problém, či medzi PC-router alebo medzi router-svet
To že nešiel net sa vlastne ako správalo? Nenačítalo vôbec stránky? Ping na nejakú adresu išiel alebo ani to nešlo? Ping na router ide? Podľa toho zistíš kde je problém, či medzi PC-router alebo medzi router-svet
No sieťovku mám integrovanú a problém bude najskôr v spojení pc-router pretože keď zapojím router do iného pc tak tam to ide. A rozmýšlal som aj nad tým, že v noci bola búrka a ja som zabudol vypnúť predlžovačku, v ktorej mam pichnutý počítať, že by mi tú sieťovku mohlo vypáliť lebo predsalen zo dňa na deň by sa také dačo asi ťažko stalo. Zapol som pc, zapol som stránku a nič a potom pozerám, že sa mi sama odseba vymyzala domáca sieť a na routeri nesvieti jedna zelená ledka ako zvyčajne.