Downgrade Win 7 to XP+(vytvorenie bootovatelného XP DVD)
Downgrade Win 7 to XP+(vytvorenie bootovatelného XP DVD)
Oplatí sa pri starom pc ( dell gx 280 1jadro ,1 gb ram) prejsť z win 7 Ultimate 32 bit na XP ? ( či pojde pc očosi lepšie alebo vôbec )
SKúšal som nainštalovať XP z CD ale pc ho nenajde,(nastavil som v biose aby pc bootoval z CD) urobil som bootovacie USB taktiež inštaláciu XP nespustí .
Doma mám Win 7 org DVD to ide
Stiahol som win XP .iso + daľší XP a nejde ani jeden
Cd key z org. XP mám ale je mi nanič ked sa nezapne inštalácia.
Rozmýšlam že sformátujem celý HDD , ale typujem , že to XP zas nespustí a budem musieť dať zas 7.
Ide o to , že som ho predal a kupujúci tam chce XP , či to na niečo bude ho tam dať.
SKúšal som nainštalovať XP z CD ale pc ho nenajde,(nastavil som v biose aby pc bootoval z CD) urobil som bootovacie USB taktiež inštaláciu XP nespustí .
Doma mám Win 7 org DVD to ide
Stiahol som win XP .iso + daľší XP a nejde ani jeden
Cd key z org. XP mám ale je mi nanič ked sa nezapne inštalácia.
Rozmýšlam že sformátujem celý HDD , ale typujem , že to XP zas nespustí a budem musieť dať zas 7.
Ide o to , že som ho predal a kupujúci tam chce XP , či to na niečo bude ho tam dať.
Re: Downgrade Win 7 to XP
a napálil si to cd ako bootovacie ?
XP na uvedenej konfigurácií pôjde určite svižnejšie ako Windows 7.
Pokiaľ je to médium (DVD resp. USB) bootovateľné, tak by po nastavení bootovania nemal byť problém so spustením inštalácie.
Pokiaľ je to médium (DVD resp. USB) bootovateľné, tak by po nastavení bootovania nemal byť problém so spustením inštalácie.
či je to medium s XP dobré a bootovateľné môžeš vyskúšať v inom kompe.. spustí sa inštalačka? 
práve som vyskúšal to xp na inom pc a taktiež sa nespustí, vypálil som iso na dvd ale to asi nestačí ,že ?
nie, musis to vypalit ako bootovatelne dvd, priamo v napalovacom programe musi byt tato polozka, napr v nero alebo burnaware free
Má to byť takto lebo mám posledné DVD a nechcem aby som to pokazil.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
malo by to byt tak ako si to robil 
No pekne ...
dvd môžem zahodiť , mám teraz bootovatelné dvd ktoré má v sebe súbor winXP.iso
//mám štastie našiel som dalšie dvd prázdne ale už som zničil 2 , takže to iso rozbaliť a dať tam to čo je v tom asi ?
Takto to dopadlo podla tých troch obrázkov mojich.
dvd môžem zahodiť , mám teraz bootovatelné dvd ktoré má v sebe súbor winXP.iso
//mám štastie našiel som dalšie dvd prázdne ale už som zničil 2 , takže to iso rozbaliť a dať tam to čo je v tom asi ?
Takto to dopadlo podla tých troch obrázkov mojich.
-
typek61
Darca
nie napal ako to je.lebo iso subor ti chce rar rozbalit ale to je nezmysel.iso sa nerozbaluje ale napaluje 
Kde si na túto "múdrosť" prišiel?typek61 napísal:.... lebo iso subor ti chce rar rozbalit ale to je nezmysel.iso sa nerozbaluje ale napaluje
ISO sa dá v každom bežnom komprimačnom programe (winrar, 7zip atď.) rozbaliť ako bežný archív. To, že na iso má ikonu winrar je len znakom toho, že winrar si asocioval koncovku iso.
ISO sa nenapaľuje tak, že napáliš celé iso (ako jeden súbor) na cd ale cez nejaký vypaľovací program (imgburn, cdburnerxp) vyberieš položku napáliť obraz disku. V drvivej väčšine bývajú tieto obrazy iso aj bootovateľné, teda stačí ich vypáliť.
Takže vyberem možnosť bootovatelný disk , akurát že miesto toho že tam dám iso tak tam dám súbory extrahované z toho iso a v možnosti/boot nechám to isté ako podla obrázka 2 , dám vypáliť ?
3 dvd pokazené nechcem mať
Alebo mám použiť nejaký iný free program s ktorým má niekto skúsenosti , že to pojde ?
// ten tretí obrázok sa mi to zdá čudný V tom možnosti/ boot ked nastavím to iso tak vypáli ako keby 2 krát tak namiesto cca 600mb čo má vypáli až cca1200mb , ale je vidiet 600 mb dát z toho druhý 600 mb je skrytých , či tam nemá byť niečo iné .
3 dvd pokazené nechcem mať
// ten tretí obrázok sa mi to zdá čudný V tom možnosti/ boot ked nastavím to iso tak vypáli ako keby 2 krát tak namiesto cca 600mb čo má vypáli až cca1200mb , ale je vidiet 600 mb dát z toho druhý 600 mb je skrytých , či tam nemá byť niečo iné .
Načo to iso rozbaľuješ a potom vypaľuješ ako bootovateľné?
Stiahni si a nainštaluj program ImgBurn.
Po spustení vyber možnosť " Write image file to disc" V ďalšom okne:
Stiahni si a nainštaluj program ImgBurn.
Po spustení vyber možnosť " Write image file to disc" V ďalšom okne:
- vyhľadaj img (iso) súbor vo svojom PC,
- či je vybraté iso bootovateľné sa ti zobrazí tu (bootable),
- vyber napaľovaciu mechaniku s vloženým prázdnym CD/DVD
- klikni na tlačidlo a napaľovanie sa začne.
-
typek61
Darca
ked to rozbalis tak to uz nenapalis ako boot cd ci?Goten napísal: Kde si na túto "múdrosť" prišiel?
ISO sa dá v každom bežnom komprimačnom programe (winrar, 7zip atď.) rozbaliť ako bežný archív. To, že na iso má ikonu winrar je len znakom toho, že winrar si asocioval koncovku iso.
Neni to bootable , skončilo by to ako môj prvý pokus vypáliť obraz.
Čo teraz ?
Čo teraz ?
-
typek61
Darca
vsak to napal ako ti poradil goten 
V ďalšom okne:
vyhľadaj img (iso) súbor vo svojom PC,
či je vybraté iso bootovateľné sa ti zobrazí tu (bootable), ( mne tam bootable teda neukazuje )
vyber napaľovaciu mechaniku s vloženým prázdnym CD/DVD
klikni na tlačidlo a napaľovanie sa začne.
1. moj pokus bol v alcohol 120% vypálenie obrazu iso , ale nebolo to bootovatelné
vyhľadaj img (iso) súbor vo svojom PC,
či je vybraté iso bootovateľné sa ti zobrazí tu (bootable), ( mne tam bootable teda neukazuje )
vyber napaľovaciu mechaniku s vloženým prázdnym CD/DVD
klikni na tlačidlo a napaľovanie sa začne.
1. moj pokus bol v alcohol 120% vypálenie obrazu iso , ale nebolo to bootovatelné
-
typek61
Darca
ja sa na toto nikdy nepozeram ale malo by to byt spravne napalane ak tam mas iso 9660
Malo by to byť booovacie aj keď to tam nemáš napísané. Mne pri všetkých WIN XP imagoch čo mám ukazuje bootable iso 9660. Pri win 7 mi to už nepíše ale bootovacie sú. Mám tam iso 9660, UDF 1.02 (ako ty).
Napáľ to podľa toho postupu čo som sem dal a malo by to ísť.
Napáľ to podľa toho postupu čo som sem dal a malo by to ísť.
Skontroloval som to či to je bootovatelné iso ešte v magic ISO , napísalo Non-Bootable ,rozbalil som všetko, pomocou magic ISO vytvoril iso a ako boot image som nemal dať znova to iso ale boot.ima http://www.mediafire.com/?k25vz7uqhxlma9d , už to bolo bootovatelné , uložiť iso a vypáliť ako bežné iso. A ide konečne
Ak to je už bootovatelné tak stačí normálne vypáliť.
Dík Goten a typek61
Ak to je už bootovatelné tak stačí normálne vypáliť.
Dík Goten a typek61