Cigarety

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
zdravotnik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Cigarety

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Zdravím,
poslednou dobou riešim dosť veľký problém. Konkrétne sa jedná o moju známu, s ktorou si veľmi dobre rozumieme, vieme sa zabaviť... skrátka dobrí priatelia. Problémom je však to, že fajčila/fajčí? a mne to robí zle. Mám podráždné sliznici a keď si k tomu pripočítam ešte dym z cigarety, tak koniec. Hotová smrť. Neexistuje nejaký test, ktorý by mi pomohol odhaliť lož, ktorú mi stále predkladá pred oči, že s tým prestala? Vieme sa kvôli tomu aj pohádať a potom príde za mnou s pocitom viny. Ešte raz zdôrazňujem, že sa nejedná o vzťah, ale veľmi dobré priateľstvo, na ktorom mi záleží.

// Na čo sa dá použiť tabak z cigarety?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Cigarety

Príspevok od používateľa audiotrack »

Tak hlavne si treba ujasniť čo medzi vami je. Ak nie vzťah, tak nie je povinná sa ti spovedať a ak ju obmedzuješ tak sa nečuduj ak ti jedného dňa prestane dôverovať a mať k tebe blízko. To z tej morálnej stránky :)

a k veci: tester existuje - http://obchod.fit.sk/?8,test-na-fajcenie Otázne je, či ti bude ochotná poskytnúť moč.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

a poziadat ju, aby v tvojej pritomnosti nefajcila? lebo ja ako fajciar sa vzdy baby opytam, ci jej to vadi a ked ano tak si zapalim az po stretnuti...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb, ty nikdy nepochopíš to, čo cítime my nefajčiari. Nám je to protivné a smrdí to aj z oblečenia. Ty to možno nevnímaš keď to cítiš stále, ale nefajčiar to spozná hneď že ten človek je celý napáchnutý. Takže ak mu to vadí, tak tým že pri ňom nefajčí moc nevyhrá, stále bude z nej cítiť ten dym (okrem toho si myslím že chce aby prestala skôr pre jej zdravie, a nie pre seba)
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Ďakujem audiotrack,
je to presne ako popisuješ. Človek, ktorý nikdy nefajčil je citlivejší na dym - aktívny/pasívny. Veci sa majú tak, že sme spolužiaci na VŠ a dosť času trávime spolu a bolo by divné, ak by som si od nej odsadal počas prednášky, keď si prisadne.
Naposledy ma zaskočilo, keď som bol u nej na návšteve a na stole som zbadal "vypitvanú" cigaretu. Prebehlo mi hlavou všetko možné (drogy). Mám o ňu strach, aby sa niekde nezatiahla. Prikazovať/zakazovať v úmysle nemám, len sú to obavy. Viem je to v dnešnej dobe nevídané, že má niekto strach o známeho.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

s tabakom z cigariet sa zvykne riediť tráva do jointov pokiaľ viem
jackb
Redeemer
Redeemer

tak bud si na to moji blizki nefajciari zvykli, alebo tabak na sulanie (vypitvana cigareta) naozaj smrdi ovela menej ako obycajny, lebo uz dlho som nepocul vycitku na to, ze je zo mna citit cigarety
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

zdravotnik.. len dávaj pozor, aby sa z Teba nestal "akýsi" samaritán - slušný chlapec, ktorý sa snaží zachrániť skazené dievča. Výsledok bude, že jej nepomôžeš a iba Ty sa namočíš do problémov.

:)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:tak bud si na to moji blizki nefajciari zvykli, alebo tabak na sulanie (vypitvana cigareta) naozaj smrdi ovela menej ako obycajny, lebo uz dlho som nepocul vycitku na to, ze je zo mna citit cigarety
Tak zase je aj nejaká etika, ja tiež nikomu nehovorím že smrdí a podobne. Ale cítiť to cítim a nevoní mi to.
jackb
Redeemer
Redeemer

etika... mama a sestra su ine ako spoluziak, spolubyvajuci, kamarat... tie si to dovolit mozu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak bývate pod jednou strechou, tak si asi skôr zvykli. Ale to je úplne jedno a totálne mimo predmetu témy :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

K teme: musi chciet byt k tebe ohladuplna ona. Nebal by som jej hovorit, ze citis pach z jej oblecenia ak nie z ust. Ona musi vediet ci jej za to chvile stravene s tebou stoja.

K audio vs. jackb - da sa fajcit aj tak ze nenapaches. Je to trosku narocne ale da sa to. A sulane cigarety vazne smrdia menej. Uz som pracoval v jednom tabore kde deti nesmeli prist na to, ze fajcime. Tie moje na to neprisli a to vzdy po obednej prestavke (kde sme si zapalit samozrejme boli) ma aspon jedno z nich vzdy objalo. Celkovo prisli len na jednu kamosku a tu videli priamo.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

možno keby si bol jej priateľ tak by ťa poslúchla.
"vypitvaná cigareta" - tabak mieša sa to s trávou, nie je na tom nič zlé, chceš jej zakazovať takéto veci? Veď je mladá, užíva si :wink:
keby mi neaka kamarátka niečo zakazovala, tak by som to asi nerobil len pri nej, alebo by som to ignoroval.
jackb
Redeemer
Redeemer

audio, doma som raz mesiac a pol...

k teme, no a ja by som sa jej opytal na to preco fajci, lebo ak je to len tak "zo sportu", je tam sanca ju prehovorit aby prestala, obmedzila to. ale kedze je na vysokej skole, tak to moze byt jej sposob potlacania stresu, co nie je najspravnejsie, ale pre mna osobne je to ovela lepsie ako sa pchat oblbovakmi, po ktorych ucenie sa a robenie serioznych veci nie je mozne

a tiez, kedze vas vztah je len blizko priatelky, tak nemyslim, ze si v pozicii, aby si jej nieco zakazoval. ja osobne by som si dal zakazat, len vo velmi vaznom vztahu, ale to som zase ja.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zdravotnik

ponukni jej nieco ine na" fajcenie", spokojnost bude obojstranna :D
---
Pytat sa jej preco to robi, alebo aby prestala je podla mna zbytocne, je to jej osobna vec
a nie ste zda sa az v takom blizkom vztahu. inac ja by som uz nezniesol aby niekto v mojej blizkosti niekto fajcil.
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Ďakujem chalani za Vaše názory. Problémom bolo, že mala ťažšie obdobie a nevedela sa s tým celkom vyrovnať. Našli sme kompromis, ktorý ju nebude nič stáť a keď jej bude ťažko, nech sa ozve a spolu niečo vymyslíme :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A aký teda ?
Napísať odpoveď