TV drziak na stenu - LAHKO otocny a LAHKO sklopny

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Googler1
Star
Star

TV drziak na stenu - LAHKO otocny a LAHKO sklopny

Príspevok od používateľa Googler1 »

caute potrebujem zohnat LAHKO otocny a LAHKO sklopny drziak PLASMA TV a samozrejme co najlacnejsi. Vysvetlim preco si ho nemozem len tak lahko vygooglit: Pretoze ako som spominal chcem taky drziak aby sa s nim dalo LAHKO manipulovat myslim to tak ze napr. ked som bol v jednom hoteli tak tam mali taky drziak ze sa dal otacat aj naklapat (doslova) jednym prstom stacilo ak som jednym prstom potlacil TV a bola otocena/naklopena ako som potreboval takze v ziadnom pripade som pri manipulovani s TV nepotreboval dve ruky a taky podobny drziak by som chcel aj ja pripadne ak je to lahke manipulovanie s drziakom nejaka vseobecna funkcia (o com pochybujem) tak mi napiste nazov a ja si to uz vygooglim

Ostatne parametre drziaka:

Otocny o 45 stupnov na kazdu stranu (moze byt aj viac)
sklopny o 15-30 stupnov (moze byt aj viac)
Cena najlepsie do 200€ ale strop je 300€ (ak je cena za takyto drziak nerealna navrhnite vy)
TV je Panasonic 37" - plazmovy (presny model neviem)
Drziak bude montovany na sadrokartonovu stenu

Dik za odpovede
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV drziak na stenu - LAHKO otocny a LAHKO sklopny

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nerozumiem co sa na tom neda vygooglit. Ved takych drziakov je na kazdom kroku milion. Lahko otocnych vertikalne aj horizontalne, na ramene alebo bez ramena. A v pohode aj do 100 eur. Staci aby sedela Vesa a aby bol dimenzovany na vyssiu hmotnost ako ma televizor. Kde je problem?
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

napr:
Mountmassive MDM 35, Vogels WALL 1045S
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie 2 asi sotva. To su drziaky na male lcd, nie na plazmu.
Googler1
Star
Star

Ryan Giggs napísal:Nerozumiem co sa na tom neda vygooglit. Ved takych drziakov je na kazdom kroku milion. Lahko otocnych vertikalne aj horizontalne, na ramene alebo bez ramena. A v pohode aj do 100 eur. Staci aby sedela Vesa a aby bol dimenzovany na vyssiu hmotnost ako ma televizor. Kde je problem?
tazke je na tom vygooglit to ze z popisu a z obrazku sa da len velmi tazko predpokladat ako lahko alebo tazko sa bude dat otacat ten drziak (ako som pisal ten drziak ktory som videl ja sa dal otacat jednym prstom s mensou namahou) lebo vacsina je takych ze ich treba otacat dvoma rukami aj to niekedy dost tazko

takze preto hladam skor niekoho s osobnou skusenostou
ale dik za post
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to ale závisí od váhy, ktorú na ten držiak zavesíš...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Este som nezazil drziak na ramene, ktory by sa tazko otacal. Pokial nemas istotu z obrazka, nie je problem napisat dotaz priamo predajcovi ako tazko sa ktory otaca.
Nejake az prilis lahke otacanie nie je aj tak uplne najlepsie riesenie. Aby sa to po case nevykyvalo a neotacalo samo vlastou vahou tv. Nejaky odpor tam je ziaduci.
Googler1
Star
Star

to grim:si si isty ze to z velkej casti nezavisi od samotneho drziaka? o tom pochybujem (je to len moj nazor)

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2012, 23:26)
Tento podla mna vyzera schopne co vy na to? http://www.drziakyastoliky.eu/drziakyas ... B-Reach-GO

//autoeditácia príspevku (23 Jún 2012, 23:29)
Podla Vas (podla obrazku) by sa mohol dat bez vacsej namahy otacat jednou rukou? (nie jednym prstom :D )
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

Ryan Giggs napísal:Tie 2 asi sotva. To su drziaky na male lcd, nie na plazmu.
to bol priklad ako to moze fungovat

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2012, 0:39)
Googler1 otazne je ci v tom drziaku ti v tom pohybe nepomahal nejaky pruzinovy alebo kladkovy mechanizmus, v horizontalnom otacani nemusi byt problem ale skor ten vertikalny pohyb bude problem, nieco musi hmotnosti tv klast odpor
Googler1
Star
Star

o lahkost toho vertikalneho pohybu mi az tak nejde (ten vertikalny pohyb mozno isiel tazsie aj na tom drziaku ktory popisujem vyssie to uz si presne nepamatam) ide mi hlavne o lahkost horizontalneho pohybu

tak co si myslite o tomto drziaku: http://www.drziakyastoliky.eu/drziakyas ... B-Reach-GO ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten by mohol byt fajn. Na tu lahkost otacania sa mozes opytat rovno predajcu. A pre istotusa spytaj aj na vhodnost montaze do sadrokartonu. Resp. na nete je kopa navodov na montaz, tak si nejake prejdi. Hlavne tam potrebujes specialne hmozdinky a nie tie co su v baleni k drziaku.
Googler1
Star
Star

takze uz som nasiel ten drziak ktory som mal na mysli v prvom poste: http://www.drziakyastoliky.eu/drziakyas ... IEF-JWD-UB resp. neviem ci je to presne ten isty model ale konstrukcie je ta ista - vlastne konstrukcia nie je prakticky ziadna ide len o jeden "klb" alebo ako to nazvat problem je v tom ze v popise tohto konkretneho modelu sa mi nepodarilo najst (ani vygooglit) ze o kolko stupnov sa tento model da otacat do stran

Viete mi poradit?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedze je na klbe, minimalne 90 stupnov sa otocit dat bude. Ostatne mas to naznacene aj na tom plane. Akurat nechapem v com ma byt tento podla teba taky specialny oproti ostatnym klbovym. Akurat ma velmi uzku zakladnu, ktore sa pripevnuje na stenu. A nie som si isty ci v pripade sadrokartonu to bude najstastnejsie.
Googler1
Star
Star

nehovorim ze je nejaky specialny oproti ostatnym klbovym ale ide o to ze viac klbovych drziakov (drziakov bez konstrukcie) som na nete nenasiel - teda za rozumnu cenu

+ Je to znacka Chief na inom fore mi jeden uzivatel povedal ze je to jeden z najkvalitnejsich vyrobcov
Ale ak by si mi vedel poradit nejaky iny klbovy - bez konstrukcie za rozumnu cenu samozrejme sa nebranim :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tych značkovych je viac, a aj za nižšie ceny. Stell, Vogels...
Problem je, že ti unika zasadna vec. Pri montaži do sadrokartonu je nutne, aby ta konzola, ktora sa montuje na stenu mala čo najväčšiu plochu a diery na viac ako 4 šruby.
Ten konkretny Chief je sice fajn, ale neviem si predstaviť ako taka miniaturna konzolka bude v tej sadre držať keď na to zavesiš 30 kilovy tv. Jedine že by si to podložil nejakou platňou, resp. ak je pod tym SDK nejaka podsunuta. Držať to sice teoreticky môže, ale si ochotny riskovať?
Je dobre uvažovať aj trochu prakticky a logicky, a neviberať len podľa dizajnu.
Googler1
Star
Star

takze myslis ze vsetky klbove su nevhodne pretoze maju male konzoly alebo by si mi vedel poradit nejaky klbovy bez konstrukcie ktory by bol vhodny?

tu montaz mam premyslenu tak ze tam dam specialne hmozdinky do ktorych vstreknem lepidlo potom dam na stenu este take platnicky (neviem ako sa to presne vola) cez ktore navrtam sroby do tych hmozdiniek a nakoniec ten drziak upevnim na stenu
takze myslim ze ked to bude uchytene takto tak to na 100% udrzi
mam takto uchyteme este nieco tazsie a drzi to super

//autoeditácia príspevku (25 Jún 2012, 16:22)
Takze mam dalsi problem. Zistil som presny model mojho TV: TH-37PX7E - (je stary cca 3 roky) a nikde k nemu neviem vygooglit VESA normu
Poradite mi?
Ryan Giggs
VIP
VIP

A to ťažšie čo maš na tej stene je prychytene na tak malej ploche ako je ta konzola pri tom Chiefe. Lebo je rozdiel ak su šrubky od seba 15 cm a (dajme tomu) 30 cm.

Pozeram, že Vesa nie je uvedena ani v manuali od tv. Odmeraj to, to je najmenej.
Googler1
Star
Star

na inom fore mi povedali ze ten TV nema VESA normu a ze otvory pre drziak su 660x320mm
Takze na nejaky klbovy drziak mozem asi zabudnut ze?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skus sam odmerať, budeš mať istotu aka je tam presna rozteč.
Googler1
Star
Star

odmeral som to tie rozmery sedia teda 660x320mm
jeden uzivatel mi povedql ze ak chcem klbovy drziak tak sa to da spravit jedine tak ze si k tomu TV kupim tento drziak Panasonic TY-WK42PV3W a nasledne tento drziak namontujem na nejaky dalsi klbovy drziak
Mohlo by to tak fungovat? Existuje ina cesta ako na tento TV namontovat klbovy drziak?
Napísať odpoveď