Prenášanie súborov
Prenášanie súborov
Zdravím ľudia, chcel by som sa spýtať, že ako by bolo výhodnejšie preniesť súbory z Desktopového pc na Notebook. Desktop je win XP 32bit a noťas je Win7 64bit. Bolo by to lepšie káblom, ktorý má na oboch koncoch USB 2.0, bohužiaľ taký kábel nemám, alebo by bolo lepšie vytvoriť domácu sieť? Mám doma ethernetový kábel RJ4.
Re: Prenášanie súborov
Máš viacero možností
1. - zohnat si nejaky HDD a cez ten to preniest (najlepsie externy a este lepsie ak by to bol USB 3.0 alebo FireWire ak mas v PC
2. - cez domacu siet - teda cez modem s ktorym si pripojeny na net tak sa napichnes s kablom aj s PC aj s notasu don (je to RJ45 koncovka) a cez to si das zdielat priecinky...
3. - zohnat si crossovaný kábel s koncovkou RJ45 - to je iný aký dávas do modemu / switchu -ten je iný tým ze má naopak tie kontakty vystup na vstup do druheho PC
a este urcite musi existovat mnozstvo inych sposobov ako to riesit, zalezi to len od teba ake mas moznosti, ale ja by som to urcite riesil s jednym z danych sposobov
1. - zohnat si nejaky HDD a cez ten to preniest (najlepsie externy a este lepsie ak by to bol USB 3.0 alebo FireWire ak mas v PC
2. - cez domacu siet - teda cez modem s ktorym si pripojeny na net tak sa napichnes s kablom aj s PC aj s notasu don (je to RJ45 koncovka) a cez to si das zdielat priecinky...
3. - zohnat si crossovaný kábel s koncovkou RJ45 - to je iný aký dávas do modemu / switchu -ten je iný tým ze má naopak tie kontakty vystup na vstup do druheho PC
a este urcite musi existovat mnozstvo inych sposobov ako to riesit, zalezi to len od teba ake mas moznosti, ale ja by som to urcite riesil s jednym z danych sposobov
Re: Prenášanie súborov
no najradšej by som to riešil tým externým, no nik v okolí ho nemá a financie naňho momentálne nemám...zaujímalo by ma ako je to s tým modemom mám doma dva...oba sú HUAWEI jeden: B260 a druhý : E367....takže by sa to dalo urobiť cez ten B260 no zaujímalo by ma niečo viac info o tom ako sa to robí...potrebujem na to 2 káble?
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2012, 16:09)
takže nejak som to zosieťoval čisto iba káblom bez použitia modemu a rýchlosť prenášania je 6,5 MB/s a som spokojný, vďaka za radu...
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2012, 16:09)
takže nejak som to zosieťoval čisto iba káblom bez použitia modemu a rýchlosť prenášania je 6,5 MB/s a som spokojný, vďaka za radu...