GPS navigacia

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: GPS navigacia

Príspevok od používateľa brm »

Aha.. tak to som nevedel.. na Symbiane som takú voľbu nevidel... ale aj tak by som to neriskoval. ;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak som doma, cesta uspesne zvladnuta, trocha som bludil :D
ako navigacia posluzil LG Optimus Net a v nom plna verzia Sygic, telefon vydrzal navigovat po miškolc, potom skapala baterka no a potom zacala sranda bez navi :D , telefon pri navigovani hrozne sekal a mrzol, bolo to nieco strasne...
som rad ze sme to zvladli :D
rik30
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rik30 »

čo hovorite na tuto gps http://www.tinydeal.com/5-windows-ce-60 ... 54078.html mam kupiť?
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BlindBasterd »

Caute, precital som si celu temu a potrebujem poradit. Teda vybrat, nejaku navigaciu do 100€. najlepsie nejaku co sa nachadza na alza.sk, ak by som mal moznost asi by som siel kupit z DX ci z inych takych obchodov, ale nemam cas 3 tyzdne na dorucenie.
Dakujem kazdemu kto poradi.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

rik30 napísal:čo hovorite na tuto gps http://www.tinydeal.com/5-windows-ce-60 ... 54078.html mam kupiť?
myslim ze na ebay najdes lacnejsie... inac v pohode
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Caute, prebehol som obchody v mojom meste a v jednom maju TomTom XL na predajni. Vysiel by ma tak isto ako je na alze a ten obchod mam na skok od domu, keby sa nieco stane.
Este som ho nebral, ze si doma pozriem nieco o nom. Zistil som, ze bezi na linuxe a teda iGo mapy tam nepojdu :( Samotna navigacia ma aktualizaciu map zadarmo do 30 dni.
Brat to? S navigaciou budem jazdit malo /teda zo srandy si ju pustim aj ked viem kde pojdem, ale zeby som ju uplne potreboval iba vynimocne/, teda aj starsie mapy by mali byt OK. I ked ma mrzi ze to nepojde.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked kupujes navigaciu, tak kup taku, ktora ti uz par rokov posluzi. TomTom sice po kupe dava aktualizaciu map, cize si navigaciu kupis, vecer ju aktualizujes a o pol roka ci rok budes mat neaktualne mapy, bude ti chybat obchovat okolo mesta, kruhovy objazd v centre a niekde v Bratislave ti bude chybat 20 pozmenenych ulic na jednosmerku - zabludis ani nevies ako. Mal som kamaratov TomTom One, aktualizoval som mu tam mapy, no bolo to prilis zlozite - trebalo upgradnut firmware na upravenu verziu, stiahnut mapy, odomknut mapy..., zabil som tym mozno 5 hodin. Ak chces nieco jednoducho aktualizovanie, tak si kup v tej cene napriklad tento Garmin, za 5 eur kupis pamatovu SD kartu a mapy z internetu si stiahnes odomknute mapy, nahras ich na pamatovu kartu a mas pekne aktualizovane mapy, ktore vychadzaju u Garmina 4x do roka.
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

Vdaka, za radu. Nechal som sa obchode trochu vziat, uz som skoro isiel platit ale tak predsa, ze si mrknem doma nejake recenzie a sa vratim ked tak po to.
Tak ten TomTom teda nezoberiem, pojdem tam, ci moze objednat ten Garmin. Len dotaz k tym mapam, na tom garmine sa bude dat rozbehat nejaky z iGo? Pri hodeni do googlu mi to vyhodi trosku zcestne informacie. Diky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

iGo mozes rozbehat na navigaciach so systemom Windows Mobile, to su navigacie Mio, tusim Navigon a tiez cinske navigacie, ktore kupis napr. z eBayu alebo DX v pohode za 60 eur. Pokial nechces riesit navigaciu z Ciny, tak by som isiel do toho Garmina kvoli moznosti a jednoduchosti aktualizovania map.
BlindBasterd
Light Expert
Light Expert

A je nejaka obmedzena doba aktualizacie zadarmo tych map u Garminu? Alebo je to "dozivotne" zadarmo a teda nemusim riesit ziadne iGo8... ci ine "neoficialne" mapy.

// Jasne :) Vdaka hojko, tak sa teda neskor pojdem popytat o tento Garmin
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pri Garmine, ktory som uviedol nie je ziadna aktualizacia. Aktualizaciu map som myslel rovnakym sposobom ako napriklad iGo, teda nie oficialnou cestou. Dufam, ze sa uz rozumieme ;)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

este mi napadlo... ked pises ze by si bral dealextreme GPS ale nemas cas... tak zober nejake take GPS z bazosa... vela ludi ich tam predava.. a ceny lepsie ako v obchodoch v SK
rik30
Novice
Novice

Navigacia prišla ,ale mapy su tam len Mexico ,Argentina ,Brazilia. Ako tam dostanem europu? Vie niekto poradiť?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Lamky.net, torrenty, uloz.to a podobne servery maju plnu prdel map Europy na iGo 8 Pripadne iGo Primo
CheZteR
Redeemer
Redeemer

dá sa nejak "oklamať" gps? (v mobile)
napr že zapnem google maps, a ukáže mi že som napr. vo francúzsku :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Stare SiRF III sa klamali prilozenim magnetu k antene, ale bolo to odklonenie o 2-5km.
Na SiRF IV ani SiRF V som to uz neskusal.

Niekto niekde vytvoril srandu ktora GPS signal emuluje. Teraz nedavno bol o tom clanok na veda.sme.sk , ze tym vedia odklonit sledovacie drony.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

a bude to fungovat aj na android telefone alebo sa ani nemusim obtazovat to hladat? :?
este som nasiel toto, idem to vyskusat

//autoeditácia príspevku (22 Júl 2012, 11:11)
takze to Fake GPS z google play funguje krasne a spolahlivo, presne toto som potreboval :) odporucam
rik30
Novice
Novice

Dik,už mam celu europu zatial len 2011.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Shark pekne droidove hracky, len by ma tam sraly tie prastare verzie OS, 2.2, 2.3...

Akurat sa obzeram ci sa nezjavi niekde rozumna cinska krabica na zabudovanie do auta na honeycombe alebo ICS, len, Cruze nie je klasicky 2DIN box, ale krabica s oddelenym displejom kominikujucim po canbuse :/
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tá Waze navigácia je celkom dobrá vecička, používa ju ešte niekto? v KE?
Napísať odpoveď