kúpil som NB s vadou - je možné žiadať peniaze späť?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mumakovic
Novice
Novice

kúpil som NB s vadou - je možné žiadať peniaze späť?

Príspevok od používateľa mumakovic »

Zdravím, v predajni OKAY som kúpil netbook ASUS eee PC. Keď som večer skúšal či všetko ide ako má, všimol som si že presvitá LCD display (cca 5x3 cm v strede a cca 2x2 cm pri pántoch) presvitá to dosť silno. Teda od spodku chýba kus tej reflexnej fólie. Porovnal som to aj s inými totožními modelmi a všetky boli úplne v poriadku až na môj.

Teda som to zaniesol do OKAY na reklamáciu. Tam to odoslali do Ostravi do servisu a po cca dvoch týždňoch sa vrátil s vyjadrením že to nepovažujú za vadu a nemienia to opraviť. V OKAY mi povedali že mi môžu vrátiť peniaze ale ja som o pár hodín nato odchádzal do zahraničia a ten NB som nutne potreboval. a teda že ho vrátim potom. Po cca dvoch týždňoch som sa vrátil a dnes som bol v predajni, kde mi povedali, že peniaze mi už nevrátia. Pritom ten notebook má vadu, ktorá mi dosť vadí, a s ktorou nič nevedia urobiť. Je možné tie peniaze nejakým spôsobom získať? Notebook som nepoužíval je vo fóliách a v krabici.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: kúpil som NB s vadou - je možné žiadať peniaze späť?

Príspevok od používateľa CheZteR »

chod do inej predajne
mumakovic
Novice
Novice

a čo tým docielim?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...iná predajňa, iný prístup...
mumakovic
Novice
Novice

len oni majú lehotu na vrátenie tovaru 14 dní ako som dnes zistil. je možné že mi vadný tovar vymenia alebo vrátia peniaze aj tak?

//autoeditácia príspevku (26 Jún 2012, 22:56)
myslím lehotu na vrátenie tovaru bez udania dôvodu
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ale ved ty mas dovod, presvita ti displej, to, ze su v servise mumáci nie je tvoja vina...ina predajna a reklamacia tam, ak zas poslu do toho isteho servisu a zas vratia ze nic nieje tak ho tam pred nimi zapni a ked bude presvitat displej sprav tam bordel...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...kúp si taký istý a potom ho vymeň a choď vrátiť ten pokazený ako ten čo si kúpil...ale kúp to inde ako kde si to chcel vrátiť...
mumakovic
Novice
Novice

ale máš na nom dáke výrobne čísla a tie si porovnávajú s krabicou ni?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ano, notebook ma vyrobne cislo, rovnako tak je vyrobne cislo aj na krabici a toto vyrobne cislo sa zapisuje aj pri objednavke na sklad/predajnu. Takze si myslim, ze tym nepochodis. Skusil by som zatelefonovat na Slovensku obchodnu inspekciu, ze ako postupovat v tomto probleme, vysvetlit im problem a oni poradia.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Uz nejaky ten cas v tomto biznise robim a preto sa uz usmievam, ked citam "musim/musel som odist do zahranicia" .. je az k neuvereniu, kolko ludi chodi do zahranicia, prave v case kupy notebooku - skoro by som povedal, ze je nejaka prirucka mladych svistov, kde su odporucane postupy a zahranicie je tam spominane tiez.

Tvoje moznosti - mozes to opat reklamovat, dokonca nemusis ani cez OKAY - http://rma.asus.de/pick_eu/cz/ - priamo servisne stredisko ASUS - a trvat na vyrieseni zavady. Pri reklamacii priamo cez ASUS to mas do tyzdna spat (ci vyriesene, neviem povedat, nie som servisak).
U OKAY mas zrejme nejaku lehotu na vratenie tovaru, ktoru si presvihol. OKAY moze odmietnut vratenie/vymenenie tovaru a nepostupuje protizakonne, pokial ma vyjadrenie od autorizovaneho servisu, ze reklamovana zavada nie je povazovana za zavadu.
Prvykrat ti v OKAY vysli v ustrety zrejme preto, lebo mozu mat upravenu zmluvu u dodavatela, kedy mozu tovar do urciteho poctu dni vratit. Tym, ze si vtedy odmietol, sa tato lehota presvihla.

Grimov tip nie je vhodny ani ako vtip, toboz ako rada, takze take nieco nech ti ani na um nepride.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Mne zas nejde do hlavy,ze
mumakovic napísal: V OKAY mi povedali že mi môžu vrátiť peniaze ale ja som o pár hodín nato odchádzal do zahraničia a ten NB som nutne potreboval. a teda že ho vrátim potom.
Tak preco si ho nevratil,a hned nekupil druhy ? a ked Ti poskytli vratenie € , tak automaticky by mali poskytnut aj okamzitu vymenu.

A dalej
mumakovic napísal:Notebook som nepoužíval je vo fóliách a v krabici.
Potreboval si ho tak nutne,az si ho vobec nepouzival ?

Ale je to tak,ako pise KoCi,,,urcite z tym radsej zajdi priamo do servisu Asusu. To bude asi najlepsia volba.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ako je to s tym asus servisom, treba mi blocek, cize doklad o kupe, alebo len staci notebook v komplet krabici so seriovymi cislami?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Mal by si mat doklad o kupe, idealne aj nejaky so seriovym cislom. Zavolas podla postupu na stranke do servisu, dohodnes s nimi reklamaciu. Nasledne dostanes mail s instrukciami, ako mas notebook pripravit, co vsetko mas poslat (urcite neposielaj nic navyse!) a tiez si na naklady asusu zavolas kuriera, ktory to k tebe pride vyzdvihnut na dalsi pracovny den (zavisi aj od hodiny, kedy kuriera objednas). Zvycajne cca do tyzdna ti kurier notebook prinesie aj spat zo servisu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pri reklamácii už ale netreba mať originál krabicu, nie?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Nie, to uz roky tak nie je.
Napísať odpoveď