nahravka z analog-digitv cez scart do pc
-
peterkozel
Medium Professional
nahravka z analog-digitv cez scart do pc
ak pouzijem 640x360 ake bitrate cca nastavit, poradte ktory video editor pouzit lebo CyberLink PowerDirector to raz spravi dobre potom zas trhane, este som skusik avs v edit a virtualdub ale nefungovali,aky soft teda
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: nahravka z analog-digitv cez scart do pc
VirtualDub musi fungovat, zrejme si ho len zle nastavil. Musis ho mat nastaveny na full processing mode, aj v pripade videa, tak aj audia. Okrem toho treba nainstalovat nejaky balik kodekov, aby to plnohodnotne fungovalo. Bitrate sa neda napisat, ze musi byt taky alebo taky, vsetko zalezi od kvality zdroja co v tvojom pripade je dost bieda, nakolko je to analog, dalsia vec je dlzka filmu a to, ci to robis na 1 alebo 2 CD. Najlepsie je spracovat minutu, dve, pozriet kvalitu a podla toho sa rozhodnut pre bitrate. Myslim, ze okolo tych 800 kbps bolo pri dobrom zdroji videa pouzitelnych, pri horsom zdroji treba dat viac, kludne aj do 1200 kbps mozes ist, vsak sam uvidis. Zvuk klasika LameMP3 napr. 128-192kbit (najlepsie VBR), pripadne AC3 (co je pri DigiTV zbytocnost). Video mozes robit 2-pass, bude to robit dlhsie, ale vysledok bude lepsi. Kodek zvol XviD, birtate vypocitas na kalkulacke (Google a napis: bitrate calculator), pripadne DivX. Trhane to bolo preto, lebo si zvolil zly kodek, resp. to bolo bez kompresie.
-
peterkozel
Medium Professional
v tom CyberLink PowerDirector mam moznosti divx, xvid a mpeg2, divx a xvid po par minutach nahravania rozsekaju cele video na hnus trha, 800kbps nestacilo, obraz sa da az ked som dal 2000, inak vyhodene peniaze za nejaky grabber, je to naprd
1-este v nastaveniach mpeg2 je max bit rychlost a priemerna bit rychlost, - ak dam priemernu 2000 dat rovnaku aj druhu?
2-dalej je tam volba typ snimku-vybrat progresivny alebo volbu najprv horne pole?
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2012, 15:52)
seka aj tak, serem na to, zamknite
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2012, 18:15)
AUDIO NAHRA ALE VIDEO PO CCA 10.MIN ZACNE SEKAT, ASI TREPNEM NEDA SA TO NASTAVIT NEJAKOU VACSOU VELKOSTOU MEDZIMAPATE ALEBO CO, PORADTE PROSIM
1-este v nastaveniach mpeg2 je max bit rychlost a priemerna bit rychlost, - ak dam priemernu 2000 dat rovnaku aj druhu?
2-dalej je tam volba typ snimku-vybrat progresivny alebo volbu najprv horne pole?
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2012, 15:52)
seka aj tak, serem na to, zamknite
//autoeditácia príspevku (27 Jún 2012, 18:15)
AUDIO NAHRA ALE VIDEO PO CCA 10.MIN ZACNE SEKAT, ASI TREPNEM NEDA SA TO NASTAVIT NEJAKOU VACSOU VELKOSTOU MEDZIMAPATE ALEBO CO, PORADTE PROSIM
Nahravas to cez satelitny prijimac? Nemas moznost pouzit tam HDMI kabel, len cez SCART?
Ty trolo, DigiTV ma len scart.
-
peterkozel
Medium Professional
nemoze este robit zle to ze ten grabber je pripojeny cez usb a nie ako tv karta priamo v bedni?, ak vyskusam xy kodekov s xy moznostami bitrate tak akonahle dam nahravat po par minutach zacne nahravat sekano, to mam akoze slaby comp aboco?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Kockovanie moze byt sposobene aj interlea... (neviem ako sa to presne pise), teda prekladanym rezimom pri rippovani. Ak ti ale seka video, tak by som hladal chybu mozno v kodeku. Kolko mega/giga ma vysledne video???
-
peterkozel
Medium Professional
myslis to progresiv scan ci zle pisem, aj som codecpach dal novy a nic, mozno to bude smejdom vyrobkom, inak teraz mam 40min 580mega a cudujem sa ze zatial netrha nechrci disk tak som zvadavyhojko napísal:Kockovanie moze byt sposobene aj interlea... (neviem ako sa to presne pise), teda prekladanym rezimom pri rippovani. Ak ti ale seka video, tak by som hladal chybu mozno v kodeku. Kolko mega/giga ma vysledne video???
Ja som to z videa alebo DVB-T hádzal cez ten program do Mpeg2. Žerie to 4 GB na hodinu videa. Preto som pracne reklamy vystrihoval