Strana SaS
Re: Strana Richarda Sulíka
Akože JA by som to nepodpísal, síce to je taká informácie, ktorá nezaujíma možno ani vás tu, ale v Európe dôjde ku zmenám a možno by sme si fakt vyriekli ortieľ nepodpísaním.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
samozrejme ze sme nemali podpisat
aky ortiel hughito?
aky ortiel hughito?
Ak sa bude členstvo nejak prehodnocovať a vytvárať nejaký užší klub, tak si myslím, že pre nás ako malé hovienko bude lepšie stáť po boku tých ťahúňov. Ale hovorím, to je ten štátnický pohľad, politický. A už v tom je zrejme chyba, tento kolaps eura, eurozóny a vôbec celej EÚ je skrytý už v samotných základoch, kde sa spravili chyby.
-
javatar
Hardcore addict
Hmm... pokial nema byt EU len a cisto o obchode tak asi nema velky vyznam v nej ostavat...
No len aby nebol ten obchod a ekonomika prepojený aj s tou politikou, čo je dosť možné, takže by sa mohlo stať, že budeme vytesnaní na okraj.
no len to by nas museli chciet a oni nechcuAk sa bude členstvo nejak prehodnocovať a vytvárať nejaký užší klub, tak si myslím, že pre nás ako malé hovienko bude lepšie stáť po boku tých ťahúňov.
Tak to nie je také jednoznačné a vôbec, momentálne je to veľmi rozvírené.
Každopádne, Euroval sa mal odmietnuť pred dvoma rokmi a už vtedy sa sa mali urobiť isté kroky, ktoré sa nerobili. Dnes už je situácia v takom stave, že to či oné riešenie je zlé.
Každopádne, Euroval sa mal odmietnuť pred dvoma rokmi a už vtedy sa sa mali urobiť isté kroky, ktoré sa nerobili. Dnes už je situácia v takom stave, že to či oné riešenie je zlé.
Hughito, mal by si sa poučiť z histórie. Politika a diplomacia funguje rovnako ako obchod. Obchod je morálny do tej miery, do akej je to optimálne pre výsledok. Preto jestvuje korupcia, preto musí existovať zákon ako pravidlo, preto je najdôležitejšou vecou v spoločnosti zákonodárstvo a súdnictvo. Ak to nefunguje, nebude fungovať nič.
Čo tým chcem povedať? Chcem tým povedať to, že naše 5 miliónové mestečko nie je obchodne zaujímavé a je úplne jedno ako sa mi dnes zachováme, lebo ak bude pre veľkých hráčov výhodné nás okašľať, tak nás okašľú a ešte nás donútia im za to poďakovať.
Bodaj by sa nám ten euroval vrátil v nejakej pozitívnej forme, avšak obávam sa že sa to nikdy nestane. Myslím si, že slovensko je v pozícii, kde podpísaním riskuje strašne veľa, a pri nepodpísaní si to EU viac menej ani nevšimne aj keď určite to skritizuje. Boli by sme nedôveryhodný partner pravda, ale položme si otázku je EU dôveryhodný partner? Koľko krát už oni zmenili pravidlá, koľko krát ich ohli a prispôsobili svojim potrebám? V tomto smere si myslím, že podpisovať nevypovedateľné zmluvy, ktoré ohrozujú štát je hazard.
Tiež nesúhlasím s tým, že je to už jedno, že bolo treba skôr. Každá zmluva je zmluva. Prvú pomôc Grécku sme odmietli. Prvý euroval sme podporili. Podmienky sa však zmenili a my sme to mali reflektovať. Nestalo sa. A tu nebol problém v tom, že sa parlament nevedel zhodnúť, lebo je jednofarebný. Tu je problém v tom, že sa parlament rozhodol veľmi ľahko a svoju kožu predal veľmi lacno. Žiadna verejná diskusia. Žiadne naťahovačky. Žiadna taktika ani vyjednávanie. Róbert Fico, proste úplne bezvýhradne, na počkanie a bez diskusie uvrhol podpisom Slovensku do záväzku, ktorý je výrazne väčší a nebezpečnejší než jeho predchodcovia. Napriek tomu prešiel ako horúci nôž rozpusteným maslom.
To už nebola politika. To už veľmi trefne Sulík opísal ako plnenie si domácich úloh správcu slovenskej gubernie.
Čo tým chcem povedať? Chcem tým povedať to, že naše 5 miliónové mestečko nie je obchodne zaujímavé a je úplne jedno ako sa mi dnes zachováme, lebo ak bude pre veľkých hráčov výhodné nás okašľať, tak nás okašľú a ešte nás donútia im za to poďakovať.
Bodaj by sa nám ten euroval vrátil v nejakej pozitívnej forme, avšak obávam sa že sa to nikdy nestane. Myslím si, že slovensko je v pozícii, kde podpísaním riskuje strašne veľa, a pri nepodpísaní si to EU viac menej ani nevšimne aj keď určite to skritizuje. Boli by sme nedôveryhodný partner pravda, ale položme si otázku je EU dôveryhodný partner? Koľko krát už oni zmenili pravidlá, koľko krát ich ohli a prispôsobili svojim potrebám? V tomto smere si myslím, že podpisovať nevypovedateľné zmluvy, ktoré ohrozujú štát je hazard.
Tiež nesúhlasím s tým, že je to už jedno, že bolo treba skôr. Každá zmluva je zmluva. Prvú pomôc Grécku sme odmietli. Prvý euroval sme podporili. Podmienky sa však zmenili a my sme to mali reflektovať. Nestalo sa. A tu nebol problém v tom, že sa parlament nevedel zhodnúť, lebo je jednofarebný. Tu je problém v tom, že sa parlament rozhodol veľmi ľahko a svoju kožu predal veľmi lacno. Žiadna verejná diskusia. Žiadne naťahovačky. Žiadna taktika ani vyjednávanie. Róbert Fico, proste úplne bezvýhradne, na počkanie a bez diskusie uvrhol podpisom Slovensku do záväzku, ktorý je výrazne väčší a nebezpečnejší než jeho predchodcovia. Napriek tomu prešiel ako horúci nôž rozpusteným maslom.
To už nebola politika. To už veľmi trefne Sulík opísal ako plnenie si domácich úloh správcu slovenskej gubernie.
Pozrel som si to tak na preskacku, aj to vyvratenie argumentov, ktore pouzivaju politici bolo pekne. A ten Ficov vyrok, ze je to nasa domaca uloha. Je to cele zvratene. Aj dnes zapnem TA3 ,a ze poslanci musia podpisat euroval do 6.7.
, no naco potom rokuju ked musia podpisat.
Aj to, ze taz budeme potrebovat pomoc my
, dobre hovoril, ze kam smerujeme, ked budeme potrebovat pomoc a k tomu uz ziadna nebude, lebo su aj rychlejsi ako my.
Aj to, ze taz budeme potrebovat pomoc my
slay v tom čo si napísal sa nedá v ničom rozporovať, súhlasím so všetkým, ale ja sa snažím pochopiť, prečo toľko politikov, ale aj rôznych ekonómov či politológov trvá na eurovale a sú skalopevne presvedčení, že to je cesta. Mňa osobne však ich argumenty nijak nepresvedčili.
Prečo? asi pre toto
http://landdestroyer.blogspot.sk/2012/0 ... minal.html
Lebo sú všetci prepojení a platení z jedného zdroja preto.
Strašia kolapsom /ktorý je skutočne reálny a nevyhnutný /aby vykradli naše rozpočty a získali kontrolu nad štátom. TU už nejde o to či príde kolaps, ide o to kedy príde a koľko z nás vyžmýkajú. Čim skôr by eurozóna aj EU zanikli tým väčšiu šancu by sme mali na záchranu SR. Aj keď vytvoria SŠE ku kolapsu nakoniec určite dôjde len ho oddialia.
http://landdestroyer.blogspot.sk/2012/0 ... minal.html
Lebo sú všetci prepojení a platení z jedného zdroja preto.
Strašia kolapsom /ktorý je skutočne reálny a nevyhnutný /aby vykradli naše rozpočty a získali kontrolu nad štátom. TU už nejde o to či príde kolaps, ide o to kedy príde a koľko z nás vyžmýkajú. Čim skôr by eurozóna aj EU zanikli tým väčšiu šancu by sme mali na záchranu SR. Aj keď vytvoria SŠE ku kolapsu nakoniec určite dôjde len ho oddialia.
skor naopak, bude kolaps a potom vytvoria SSE
Koľko poslancov z nášho parlamentu si prečítalo ten dokument ktorý podpísali? Viac ako päť?hughito napísal:slay v tom čo si napísal sa nedá v ničom rozporovať, súhlasím so všetkým, ale ja sa snažím pochopiť, prečo toľko politikov, ale aj rôznych ekonómov či politológov trvá na eurovale a sú skalopevne presvedčení, že to je cesta. Mňa osobne však ich argumenty nijak nepresvedčili.
Oni nič nevedia, netušia čo robia. Oni to tam proste odhlasujú, lebo sa to od nich očakáva. Prišiel povel z hora. EU predsa nebude rozmýšľať nad alternatívou ako sa rozpadnúť nie? Je jasné, že jediné čo majú na programe je ako ostať pokope a to to je riešenie. Aj SSŠ je riešenie, áno, prečo nie, ak dáme všetko do jedného vreca, tak potom je to dlh EU, a ten je v poriadku, ten nie je taký zlý. Kto by nepožičal celej európe?
Ekonómovia jednak preto, že 80% sú idioti a jednak preto, že alternatíva je veľká neznáma, nikto s istotou nevie povedať čo sa bude diať. Pri neistote, vždy vyjde ako riešenie katastrofa a tak radšej volíme istotu. Je to evolučná danosť nášho mozgu. Máš vo vedre 10 červených guličiek a potom 20 guličiek o ktorých vieš, že sú buď čierne alebo biele v náhodnom pomere. A poviem ti, že máš si vybrať ktorú farbu budeš ťahať a že ak vytiahneš čevenú alebo čiernu tak dostaneš odmenu. 99% ľudí, ktorí pochopia toto zadanie si vyberie červené, lebo vie že ich tam je 10, ale pravda je že pravdepodobnosť výhry je rovnaká aj keď si vyberieš čierne. Z tohto dôvodu sa mnoho konvečných dedkov radšej uchýli ku konvenčnému riešeniu, než by vsádzali na neistú kartu.
Pozri napr. Ivan si už robí zásoby, lebo nevie čo ho čaká a chce byť pripravený. Ja si síce robím srandu, ale chápem jeho postoj a možno by som v jeho pozícii situáciu vyhodnotil rovnako. Ja však nie som v jeho pozícii a som si istý, že ak by aj nastal rozpad eurozony, alebo únie, tak sa nič hrôzostrašné neudeje. Ale čo to znamená v praxi? Pokles ekonomík EU o 10%? o 5%? menej viac? To nikto nevie.
Nakoniec to skončí úplne inak.
To máš zrejme pravdu, že naozaj o tom vie zhruba tých 5 ľudí a zbytok len tupo na príkaz hlasuje, keďže som videl video (je na týždni), ako určití ľudia ukazujú pred hlasovaním palec hore alebo dole, aby ostatní vedeli, ako majú vlastne hlasovať.
Skôr ide o tých, čo to zrejme čítali a vedia o tom, takí sú vysielaní aj do diskusií (všimnite si, ide o stále tých istých). No ale áno, asi pôjde o tie politické dôvody.
Tie guličky ma dostali.
Ak sú čierne a biele v náhodnom pomere, tak ako sme sa dopracovali k tomu, že ak si vyberiem čierne tak mám rovnakú pravdepodobnosť ako u červených, o ktorých s istotou viem, že ich je 10 ? To mi hlava neberie. Inak, veľká neznáma je podľa mňa to aj to, to sa krásne ukazuje, že toto fakt nikto nevie predpovedať, dokonca ani tie stovky veštkýň po polnoci na televíznych kanáloch. Ohľadom zásob a katastrofických víziách - akože, aj to sa môže stať. Prečo nie. Ale podľa mňa tomu neveria, resp. nechcú veriť ani tí, ktorí najviac propagujú hrozbu ku návratu sadeniu zemiakov, napr. Chmelár či Mesík. To človek ťažko prijme podľa mňa takú možnosť a pochybujem aj o tom, že Ivan nakupuje nejaké konzervy na 10 rokov dopredu, možno tak o dve pašteky naviac ako zvyčajne. 
Skôr ide o tých, čo to zrejme čítali a vedia o tom, takí sú vysielaní aj do diskusií (všimnite si, ide o stále tých istých). No ale áno, asi pôjde o tie politické dôvody.
Tie guličky ma dostali.
Práve preto, že ti to hlava neberie si vyberieš červené - istotu. Z hľadiska pravdepodobnosti máš šancu 1:3 na vytiahnutie červenej, ale rovnako aj čiernej a bielej. Teda je to jedno. Dopracuješ sa k tomu popri základoch teórie pravdepodobnosti. O tom čo by si si mal vybrať aby si najviac vyhral, ak by bola tá úloha trošku zložitejšia a vyžadovala viac rozhodnutí, ti zase hovorí teória hier.hughito napísal:Tie guličky ma dostali.Ak sú čierne a biele v náhodnom pomere, tak ako sme sa dopracovali k tomu, že ak si vyberiem čierne tak mám rovnakú pravdepodobnosť ako u červených, o ktorých s istotou viem, že ich je 10 ? To mi hlava neberie.
Príklad som uviedol preto, aby som ukázal, že ľudia vnímajú určité veci s evolučne danými odchýlkami v myslení. Vždy preceňujú riziká, podceňujú príležitosti, volia to čomu dokážu chápať a podobne. Davová psychóza je tiež len ďalšia evolučná danosť, ktorá nás má chrániť, avšak nie vždy funguje ako by mala.
Stať sa môže vždy všetko. Mohlo sa to pred štyrmi rokmi, včera aj zajtra. Život na zemi už o rok byť nemusí.hughito napísal:Ohľadom zásob a katastrofických víziách - akože, aj to sa môže stať. Prečo nie. Ale podľa mňa tomu neveria, resp. nechcú veriť ani tí, ktorí najviac propagujú hrozbu ku návratu sadeniu zemiakov, napr. Chmelár či Mesík. To človek ťažko prijme podľa mňa takú možnosť a pochybujem aj o tom, že Ivan nakupuje nejaké konzervy na 10 rokov dopredu, možno tak o dve pašteky naviac ako zvyčajne.
Pochybovať možeš o čom chceš. Ale ako vravím keď budeš nepripravený uškodíš len sebe nie mne. Dnes sa človek ani za varovanie nedočká vďaky, taký je svet. Vieš myslel som si že keď tu na hojku ľudí varujem zariadia sa podľa toho ale teraz vidím že to nezáleží na mne a že nemám prečo varovať aj iných, každý si totižto musí žať čo zasial. Hneď som spokojnejší. Skrátka niekto si to musí vyžrať ako sa vraví, keď už dnes nevidí čo sa okolo neho deje. Trošku mi pripadáte ako z tejto reklamy.Ale podľa mňa tomu neveria, resp. nechcú veriť ani tí, ktorí najviac propagujú hrozbu ku návratu sadeniu zemiakov, napr. Chmelár či Mesík. To človek ťažko prijme podľa mňa takú možnosť a pochybujem aj o tom, že Ivan nakupuje nejaké konzervy na 10 rokov dopredu, možno tak o dve pašteky naviac ako zvyčajne.
Inak ja som nikde nepovedla že budeme musieť sadiť zemiaky. Ja som len povedal že v budúcnsoti nemusí byť dosť jedla pre každého.
A Chmelár agent OSN sa bude mať veľmi dorbe on určite "sadiť zemiaky" nebude.
Agent Chmelár vie veľmi dobre kde je budúcnosť, preto sa z neho stala hlasná trúba OSN. Kto vie kedy prečo a za akých okolností vzniklo OSN, vie že tí čo mu slúžia sa budú mať dobre. OSN je základný kameň "Nového Sveta" a nového svetového poriadku.
slay:
Sranda, ide o to, že že čierna môže byť jedna ale môže ich byť aj 19 ? Preto tých 10 červených nie je jediná istota ? Heh.Práve preto, že ti to hlava neberie si vyberieš červené - istotu. Z hľadiska pravdepodobnosti máš šancu 1:3 na vytiahnutie červenej, ale rovnako aj čiernej a bielej. Teda je to jedno. Dopracuješ sa k tomu popri základoch teórie pravdepodobnosti. O tom čo by si si mal vybrať aby si najviac vyhral, ak by bola tá úloha trošku zložitejšia a vyžadovala viac rozhodnutí, ti zase hovorí teória hier.
Potom trocha nechápem, prečo si robíš srandu z Ivanovho robenia zásob, keď sám píše, že stať sa môže hocičo a momentálne sa nachádzame v relatívne búrlivom období (kríza, isté dôvody na konflikt a pod.).Stať sa môže vždy všetko. Mohlo sa to pred štyrmi rokmi, včera aj zajtra. Život na zemi už o rok byť nemusí.
Áno čierna môže byť 0 alebo aj 20. A nieže červené nie sú jediná istota, ony sú istota v tom, že vieš že ich je 10, ale pravdepodobnosť výhry je rovnaká aj pre čierne (za daných predpokladov).hughito napísal:Sranda, ide o to, že že čierna môže byť jedna ale môže ich byť aj 19 ? Preto tých 10 červených nie je jediná istota ? Heh.
Lebo ak chceš vytvoriť len trvanlivé potravinové zásoby pre jedného dospelého človeka na úrovni 3000 kilokalorii vyváženej stravy po dobu jedného roka tak je to celkom výzva. Keď som mal 17, tak som bol veľký fanúšik nemenovanej postapokaliptickej hry. V tej dobe som sa týmito vecami zaoberal veľmi rád. Aj keď šlo skôr o situáciu nukleárneho útoku, čo je výrazne vážnejšia vec, ale aj tak viem ako sú tieto veci rátané a myslím si, že udržiavať také niečo len z hľadiska potravín je v celku náročné. A to neberiem do úvahy iné aspekty bezpečnosti ako voda, základné lekárske vybavenie, situáciu bez energie, komunikačných sietí a pohonných hmôt atď atď. a tisíc ďalších vecí.hughito napísal:Potom trocha nechápem, prečo si robíš srandu z Ivanovho robenia zásob, keď sám píše, že stať sa môže hocičo a momentálne sa nachádzame v relatívne búrlivom období (kríza, isté dôvody na konflikt a pod.).
Skrátka ak si niekto dá tú námahu a dokáže takéto zásoby udržiavať pre svoju rodinu, tak respect. Aby som sa ja reálne do niečoho takého pustil, to by som si už fakt musel myslieť, že také niečo nastane.. a to si nemyslím. A len zo srandy niečo také robiť nezačnem, lebo to naozaj nie sú dve plechovky fazulí naviac. Dnes to považujem za prehnané panické riešenie. Možno v Grécku ak by sa týždeň omieľalo, že sa vrátia k drachme, by som určité druhy tovarov nakúpil. Ale u nás? Čo máme na skok do Česka, prípadne na Ukrainu, či do Maďarska? Prečo sa tu báť pádu eura?
A zase buďme realisti, pád meny ani rozpad EU aj keby nastal, nemá potenciál spôsobiť skutočný problém typu weimar, zimbabwe. Nie sme v 30tych rokoch. EU predsa vôbec nemá tie problémy aké mali štáty ktoré padli do hyperinflácie. Okej, máme tu nejaké dlhy ktoré nevieme splácať a kvoli eurozone chudáci nevedia devalvovať. Ale ľudia kriste pane, to je formalita nie skutočný problém. Veď nemáme zbombardované továrne, vyrabované sklady a zničené polia posiate mrtvolami. Máme len nejaké čísla v účtovníctve, ktoré sa zreálnia. A niekto si tú stratu bude musieť vziať na triko. Okej ECB možno naleje trošku papierikov do obehu, ale ježišku to je stále nič, to nemá potenciál vyhnať infláciu na tisíc percent. Odkiaľ by sa tá likvidita vzala? Gréci vystúpia a zbankrotujú? Okej, no big deal, nejaké tie krachy prídu určite, ale aj tak je už trištvrte gréckych dlhopisov odpísaných. Španielsko a Taliansko je väčší problém, ale jediné čo by skutočne padlo pri ich odchode od eura je politický cieľ a ideológia. Ekonomiky budú za dva tri roky naspäť tam kde boli pred krízou. Zásoby potravín? Tak ako uznám, že sa niekto môže báť o prácu, a o to že bude horšie, lebo príjmy rozpočtov klesnú, ale to sú všetko veci, na ktoré sa neumiera. Nie sme v Afrike aby sme čakali kým nám zhodia jedno vreco ryže pre celú dedinu.
Tu máte teda ďalší podnet na zamyslene aby ste si začali robiť zásoby.
http://www.naturalnews.com/036257_Greec ... itals.html
http://www.naturalnews.com/036257_Greec ... itals.html
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
matematicke vysvetleniehughito napísal:To máš zrejme pravdu, že naozaj o tom vie zhruba tých 5 ľudí a zbytok len tupo na príkaz hlasuje, keďže som videl video (je na týždni), ako určití ľudia ukazujú pred hlasovaním palec hore alebo dole, aby ostatní vedeli, ako majú vlastne hlasovať.
Tie guličky ma dostali.Ak sú čierne a biele v náhodnom pomere, tak ako sme sa dopracovali k tomu, že ak si vyberiem čierne tak mám rovnakú pravdepodobnosť ako u červených, o ktorých s istotou viem, že ich je 10 ? To mi hlava neberie. Inak, veľká neznáma je podľa mňa to aj to, to sa krásne ukazuje, že toto fakt nikto nevie predpovedať, dokonca ani tie stovky veštkýň po polnoci na televíznych kanáloch. Ohľadom zásob a katastrofických víziách - akože, aj to sa môže stať. Prečo nie. Ale podľa mňa tomu neveria, resp. nechcú veriť ani tí, ktorí najviac propagujú hrozbu ku návratu sadeniu zemiakov, napr. Chmelár či Mesík. To človek ťažko prijme podľa mňa takú možnosť a pochybujem aj o tom, že Ivan nakupuje nejaké konzervy na 10 rokov dopredu, možno tak o dve pašteky naviac ako zvyčajne.
predstav si vsetky moznosti poctu guliciek. Ak si vyberies, ze tahas cervenu, pravdepodobnost je vzdy 10/30, teda 33%
Kód: Vybrať všetko
Cer Bie Cie Sanca na vytiahnutie ciernej
10 0 20 66%
10 1 19 63.3%
10 2 18 60%
10 3 17 56.6%
...
10 19 1 3.33%
10 20 0 0%