Desktop PC do ±1200-1300 €
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Desktop PC do ±1200-1300 €
Keby som nemal s tými corsairmi skúsenosti, tak si na ne neotvorím ústa, to mi ver. Kde dám noctuu, tam to fičí. Navyše je obrovský problém pri tej vode a lepších doskách. Kvôli chladeniu a iným sprostostiam sa častokrát nezmestí rad. do skrine. Napríklad na Sabertooth Z77 zavadzia "armor" tomu chladeniu, nedá sa tam vopchať poriadne.
A keď už sme pri tom, ako využiješ 5to triednu vodu? OC na nej moc neporobíš, len základné, a také isté spravíš aj na vzduchu. Mimo to že Noctua dáva záruku 6 rokov na vetrák, tzn. že môžeš jeden cooler použiť aj o dve generácie dopredu, dokáže to aj corsair? Čo som staré verzie tej vody vymieňal, tak to dopadlo vždy katastrofálne. Ale tak, keď chce niekto experimentovať s nekvalitnou vodou, nech sa páči.
A keď už sme pri tom, ako využiješ 5to triednu vodu? OC na nej moc neporobíš, len základné, a také isté spravíš aj na vzduchu. Mimo to že Noctua dáva záruku 6 rokov na vetrák, tzn. že môžeš jeden cooler použiť aj o dve generácie dopredu, dokáže to aj corsair? Čo som staré verzie tej vody vymieňal, tak to dopadlo vždy katastrofálne. Ale tak, keď chce niekto experimentovať s nekvalitnou vodou, nech sa páči.
-
Michaelo
Hardcore addict
No neviem. Videl si testy noctuy a tohto chladenia? Noctua naň výkonovo proste nemá a ani mať nebude.
A pochybujem že budem mať jeden chladič viac ako 2 roky. Vždy som ich striedal cca po necelých dvoch rokoch (tento čo mám teraz nemá ani rok).
A pochybujem že budem mať jeden chladič viac ako 2 roky. Vždy som ich striedal cca po necelých dvoch rokoch (tento čo mám teraz nemá ani rok).
-
Pigesko
King
Ako je možné že pochybuješ??A pochybujem že budem mať jeden chladiť viac ako 2 roky. Vždy som ich striedal cca po necelých dvoch rokoch (tento čo mám teraz nemá ani rok).
Veď:
Veľa ľudí ti potvrdí že majú toto chladenie viac ako 2 roky a funguje stále no problema
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja som teraz hovoril o sebe nie o iných ľuďoch
Takže mne to absolútne nevadí že nevydrží dva roky (ak sa nemýlim Corsair naň dáva 3 roky záruku ako aj na SSD) čomu ale neverím a neuverím. Corsair vie ako na to a zatiaľ to potvrdzuje (H80 hore porážajú s prehľadom noctuy a H80 dáš do každej skrine).
Znova tu dám jednu z recenzií (a znova podotýkam že nevýhoda H100 sú blbá základné ventilátory ktoré na najvyšších otáčkach hučia, na nízkych je to fajn):
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... h-ghz.html
Znova tu dám jednu z recenzií (a znova podotýkam že nevýhoda H100 sú blbá základné ventilátory ktoré na najvyšších otáčkach hučia, na nízkych je to fajn):
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... h-ghz.html
-
Pigesko
King
Najprv odkazuješ na ludí, ktorí potvrdia že vydrží viac ako 2 roky. Potom píšeš o sebe, že ti je jedno že nevydrží 2 roky. Pred tým hovoríš o tom, ako vyberáš komponenty podľa farby...Čítaš to vôbec po sebe? Alebo aspoň rozmýšlaš keď to píšeš? Lebo ak by som sem prišiel žiadať o pomoc a ty mi tu začneš plodiť takéto komploty, tak ťa jednoducho pošlem do pi*e. Ako nehnevaj sa, ale po dlhej dobe sem človek zavíta, reku pozriem čo dnes letí pri týchto cenách, no kam prídem, tam vidím ako trepeš jedno cez druhé a nakoniec sa otočíš o 360 stupňov a protirečíš si, alebo ti niekto postne argument a ty radšej ani nereaguješ, respektíve svojou reakciou zaklincuješ celú diskusiu nejakým nezmyslom.Ja som teraz hovoril o sebe nie o iných ľuďoch Takže mne to absolútne nevadí že nevydrží dva roky
-
shadow1310
Medium Expert
Michaelo je sice pravda ze corsair zapracoval na hydro serii chladicov ale tie vysledky az tak presvedcive nie su. Co sa tyka vzhladu chladicov Noctua tak tu sa jedna o jednoduchy marketing, ktory mozeme vidiet u kopy prestiznych znaciek. Uznavam ze ten look nie je bohvieco, ale je postaveny na jednoduchom principe, ked ho niekto zbada uz zdaleka vie ze sa jedna o Noctua = kvalitativna i funkcna spicka = urcita prestiz. Na rovnakom principe stavia napr porsche, rolls royce, bmw, pininfarina, miele proste mrte spickovych znaciek, ich vyrobky sa rokmi vizualne zasadne nemenia a pritom nie vzdy vyzeraju lakavo ale kazdy vie ze majitel daneho produktu si potrpi.
-
Michaelo
Hardcore addict
Shadow: v tomto máš pravdu a neprotirečím ti len ten look sa mi fakt nijak moc nepáči. Áno kúpil som si 2 novtuy na túto H100vku ale to len preto že ich nebude vidno. Inak by som bral iné značky s podobnou kvalitou ale viem že majú aj normálnu farbu.
Pigesko:
Tak to trochu zhrniem. Viem že to vyzerá ako hovadina čo som napísal ale myslel som to takto:
Ten chladič je naozaj dobrý a lepší ako Noctuy (uznávam že ventilátory na ňom sú ale na H) a na tom si trvám a každý test ti povie to isté.
Tie chladiče má veľa ľudí viac ako 2 roky (niektoré redaicie ich majú od vtedy čo vyšli a oni ich testovali) a stále fungujú bezchybne (týmto som reagoval na uplinka a jeho výrok že sotva vydržia 2 roky).
Osobne chladiče na CPU striedam pomerne často (teda vlastne celkovo komponenty v PC) a ako sa poznám ak vyjde nová verzia tohto chladenia tak si ju kúpim (možno nie hneď ďalšiu ale až tú potom), a predo by mi ani nevadilo ak by vydržal len 2 roky (čo tvrdil uplink a čo nie je vôbec pravda).
A áno komponenty vyberám podľa farby. Nebudem si dávať do skrinky kadejaké farby. Keď už tak nech to nejako vyzerá nie? Ak by som mal celohliníkovú bočnicu tak mi to je šum a fuk ale takto nie. Samozrejme ak mám možnosť kúpiť niečo výkonnejšie za rovnakú cenu len v inej farbe tak sa s tým zmierim a nekúpim si shit len preto že je čierny.
Pigesko:
Tak to trochu zhrniem. Viem že to vyzerá ako hovadina čo som napísal ale myslel som to takto:
Ten chladič je naozaj dobrý a lepší ako Noctuy (uznávam že ventilátory na ňom sú ale na H) a na tom si trvám a každý test ti povie to isté.
Tie chladiče má veľa ľudí viac ako 2 roky (niektoré redaicie ich majú od vtedy čo vyšli a oni ich testovali) a stále fungujú bezchybne (týmto som reagoval na uplinka a jeho výrok že sotva vydržia 2 roky).
Osobne chladiče na CPU striedam pomerne často (teda vlastne celkovo komponenty v PC) a ako sa poznám ak vyjde nová verzia tohto chladenia tak si ju kúpim (možno nie hneď ďalšiu ale až tú potom), a predo by mi ani nevadilo ak by vydržal len 2 roky (čo tvrdil uplink a čo nie je vôbec pravda).
A áno komponenty vyberám podľa farby. Nebudem si dávať do skrinky kadejaké farby. Keď už tak nech to nejako vyzerá nie? Ak by som mal celohliníkovú bočnicu tak mi to je šum a fuk ale takto nie. Samozrejme ak mám možnosť kúpiť niečo výkonnejšie za rovnakú cenu len v inej farbe tak sa s tým zmierim a nekúpim si shit len preto že je čierny.
-
xH4wK
i7 3930k @ 4.5GHz 1,30Vuplink napísal:Lepšie to zhrnúť snáď ani nešlo...
Teplota v izbe 23 stupnov (AC)
H100 + (4x 120mm cougar vortex 800-1500 rpm) low fan speed (800rpm) burn MAX 65 stupnov
Noctua NH-D14 burn MAX 77 stupnov !!!
Ale ak chce niekto usetrit tak nech berie noctuu samozrejme. Aj tie cougary nieco stali...
-
Michaelo
Hardcore addict
Presne tak. Jediné čo ja vytýkam Corsairu si nekvalitné ventilátory. Nič viac.
Ale aj tak ešte niečo podotknem:
Noctua - pre mnohých pekný design: mnohých? Podľa teba je 20% až 35% ľudí mnoho? Väčšina ti povie že vyzerajú hrozne.
Noctua - miesto: to mi vysvetli ako ti kilový chladič zaberie menej miesta keď sa nemáš ako okolo CPU hnúť a ledva tam zapojíš nejaký káblik.
Noctua - jednoduchá inštalácia: si sa s koňom zrazil?
Oba sa inštalujú cez backplate a rozhodne ľahšie nenainštaluješ Noctuu keď musíš v ruke držať také ťažké hovädo.
Corsair - nekvalitné chladiče (nie že nekvalitné ale hlučné to jo)
Corsair - nekvalitné hadičky? To máš skade. To že sú pevnejšie nie je až tak na škodu a ešte som nevidel aby sa na ne niekto sťažoval.
Corsair - Nekvalitné kovy? To máš zasa skade? V každom chladení robí svoje náplň ktorá potom reaguje s kovmi a čo som videl tak ten systém ta tak až nezašpiní ako to popisuješ.
Corsair - zložitá inštalácia: čo je ťažké na prišraubovaní radiátora na zadnú pozíciu v skrinke a jeho napojenie na dosku dotiahnutím 4 šrúb?
Corsair - nutnosť okupovať ďalšiu pozíciu v skrinke - jasné radšej nech mám ozrutu v strede skrinky ako obyčajný radiátor v zadu.
Corsair - nie je špička v odbore. Teraz bacha, oni sú špičkou vo výrobe týchto vodných chladení. U vzduchových zasa Noctua tiež nie je ďaleko pred ostatnými a nájdeš aspoň 3 firmy čo majú veľmi podobné výrobky.
Corsair - pri h100 treba normálnu skrinku na to ale bacha, Corsair toto chladenie vyrába hlavne do svojej skrinky Obsidian 800D (ja ju mám) a ver mi že tam pasuje dokonale.
No musím uznať že Noctua je na rovnakých otáčkach tichšia. Tuto je tú pumpu bohužiaľ počuť (ja mám hrozne citlivé uši na toto).
Takže týmto netvrdím že Noctua je šmejd. Viem že vyrábajú kvalitné výrobky ale výkonovo na tieto hybridy nemajú a to je fakt.
Ale ako sa hovorí: Haters gona hate!
Howgh.
Ale aj tak ešte niečo podotknem:
Noctua - pre mnohých pekný design: mnohých? Podľa teba je 20% až 35% ľudí mnoho? Väčšina ti povie že vyzerajú hrozne.
Noctua - miesto: to mi vysvetli ako ti kilový chladič zaberie menej miesta keď sa nemáš ako okolo CPU hnúť a ledva tam zapojíš nejaký káblik.
Noctua - jednoduchá inštalácia: si sa s koňom zrazil?
Corsair - nekvalitné chladiče (nie že nekvalitné ale hlučné to jo)
Corsair - nekvalitné hadičky? To máš skade. To že sú pevnejšie nie je až tak na škodu a ešte som nevidel aby sa na ne niekto sťažoval.
Corsair - Nekvalitné kovy? To máš zasa skade? V každom chladení robí svoje náplň ktorá potom reaguje s kovmi a čo som videl tak ten systém ta tak až nezašpiní ako to popisuješ.
Corsair - zložitá inštalácia: čo je ťažké na prišraubovaní radiátora na zadnú pozíciu v skrinke a jeho napojenie na dosku dotiahnutím 4 šrúb?
Corsair - nutnosť okupovať ďalšiu pozíciu v skrinke - jasné radšej nech mám ozrutu v strede skrinky ako obyčajný radiátor v zadu.
Corsair - nie je špička v odbore. Teraz bacha, oni sú špičkou vo výrobe týchto vodných chladení. U vzduchových zasa Noctua tiež nie je ďaleko pred ostatnými a nájdeš aspoň 3 firmy čo majú veľmi podobné výrobky.
Corsair - pri h100 treba normálnu skrinku na to ale bacha, Corsair toto chladenie vyrába hlavne do svojej skrinky Obsidian 800D (ja ju mám) a ver mi že tam pasuje dokonale.
No musím uznať že Noctua je na rovnakých otáčkach tichšia. Tuto je tú pumpu bohužiaľ počuť (ja mám hrozne citlivé uši na toto).
Takže týmto netvrdím že Noctua je šmejd. Viem že vyrábajú kvalitné výrobky ale výkonovo na tieto hybridy nemajú a to je fakt.
Ale ako sa hovorí: Haters gona hate!
Howgh.
-
Outsider
Star
H100 a jemu podobny su dobry az ked si na to dokupis vlastne vetraky aspon za 30€ celkova investicia 110 za chladenie o par stupnov lepsie. Ja mam D14 stale na cca. 900ot/min. to je myslim ta zlata hranica kedy nie je pocut prudenie vzduchu. To chladenie sa mi paci urcite viac nez Hckova seria.
-
shadow1310
Medium Expert
nevidel som tvoju skrinu takze si dovolim len tipovat ale podla mna mas zle odvetranu skrinu, alebo si ten chladic zle osadil. hovorim to preto lebo moj i5 2500K OC 4,7GHz + noctua NH-D14 nikdy neprekrocil teplotu 60 stupnov.xH4wK napísal: i7 3930k @ 4.5GHz 1,30V
H100 + (4x 120mm cougar vortex 800-1500 rpm) low fan speed (800rpm) burn MAX 65 stupnov
Ale ak chce niekto usetrit tak nech berie noctuu samozrejme. Aj tie cougary nieco stali...
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
s konom si sa asi zrazil ty ked si instaloval noctuu tak, ze si cely cas drzal v ruke chladicMichaelo napísal: Noctua - jednoduchá inštalácia: si sa s koňom zrazil?Oba sa inštalujú cez backplate a rozhodne ľahšie nenainštaluješ Noctuu keď musíš v ruke držať také ťažké hovädo.
staci si ho pridrzat len pri prisrobovani 2 srobov...
-
uplink
VIP
xH4wK napísal: i7 3930k @ 4.5GHz 1,30V
NH-D14 - s DPH 56,49 = 56,49 s DPH
Corsair H100 - s DPH 86,05 + 4x 22,07 € s DPH [cougar vortex] = € 174 s DPH
Pomer cena, výkon a kvalita za všetky drobné. 77 v burne vs. 65 v burne. Oh yeaaaah!!!! [miami vice guy in sunglasses
Len jedno k tomu, You DO that
P.S.: Ináč niečo musíš robiť zle :-3 na 2700K s TDP 95W s NH-D14tkou som v Fractal Design Core 3000 základnom rigu nedal v burne NIKDY nad 57 stupňov na jadre a Tcase nad 60 :-3 pri základnom takte, ofcourse, ale tak keď si porovnám iB s jeho TDP 77W a spravím math, it should work
P.S.II: Ceny som bral z alza.sk a tiche.pc sk. Alza.sk brané na platcu DPH, tiche.pc len tak, ako sa dá. NH-D14 som použil starú rev. nie 2011.
-
Michaelo
Hardcore addict
Uplink: a načo si tm dal 4 ventilátory keď tie nespravia takmer žiaden rozdiel (až pri vysokých otáčkach a vysokých taktoch inak to je o 2°C možno).
Ja mám iba dva a teploty po OC v IDLE sú 26°C
Noctua NH-D14 > Cena s DPH - 67,19€
Corsair H100 > Cena s DPH - 102,34€ + 2x 16€ = 134,34€ a nie tvojich 174€
Za ten výkon a vzhľad (vyzerá omnoho lepšie) sa to oplatí. Ja som na mojej 2500K natktovanej na 4,3GHz (mal som 4,5 ale pri zapínaní som dostával BSoD) nemám vyššie teploty ako 33°C (zatiaľ tom ho na plno ale nevyťažil, ml som Chrome s 20 kartami, KMP, World of Tanks a zapnutých pár aplikácií no a teplota bola max. 33°C).
ArkanoviTigrovi:
Samozrejme a montoval si ty taký chladič do big tower? Je dosť ťažké trafiť sa s ním jednou rukou tak aby si bol presne nad šroubou
Montoval som už veľa back plate ventilátorov a táto H100vka išla najjednoduchšie (aj pre to že backplate najprv prišraubuješ a až potom tam dáš chladič a ten už len jednoducho matkami dotiahneš k doske.
Ja mám iba dva a teploty po OC v IDLE sú 26°C
Noctua NH-D14 > Cena s DPH - 67,19€
Corsair H100 > Cena s DPH - 102,34€ + 2x 16€ = 134,34€ a nie tvojich 174€
Za ten výkon a vzhľad (vyzerá omnoho lepšie) sa to oplatí. Ja som na mojej 2500K natktovanej na 4,3GHz (mal som 4,5 ale pri zapínaní som dostával BSoD) nemám vyššie teploty ako 33°C (zatiaľ tom ho na plno ale nevyťažil, ml som Chrome s 20 kartami, KMP, World of Tanks a zapnutých pár aplikácií no a teplota bola max. 33°C).
ArkanoviTigrovi:
Samozrejme a montoval si ty taký chladič do big tower? Je dosť ťažké trafiť sa s ním jednou rukou tak aby si bol presne nad šroubou
Montoval som už veľa back plate ventilátorov a táto H100vka išla najjednoduchšie (aj pre to že backplate najprv prišraubuješ a až potom tam dáš chladič a ten už len jednoducho matkami dotiahneš k doske.
-
xH4wK
ako mozes porovnavat 4 core bez HT s 6core s HT ?shadow1310 napísal:
nevidel som tvoju skrinu takze si dovolim len tipovat ale podla mna mas zle odvetranu skrinu, alebo si ten chladic zle osadil. hovorim to preto lebo moj i5 2500K OC 4,7GHz + noctua NH-D14 nikdy neprekrocil teplotu 60 stupnov.
Moja skrina je tu
btw uplink, ja nevravim ze to je riesenie pre skolakov ktory na to nemaju ja som siel na max a nechcel som kupovat full vodnika.. pisal som aj vyssie ze kto chce usetrit nech ide do noctua.
-
shadow1310
Medium Expert
no teda neviem ako iny ale ja som NH-D14 montoval do Antec 300 a aj do Cooler Master HAF X ktoru mam momentalne (to uz je riadne ozrutna skrina) a teda rozhodne to nebol ziadny problemMichaelo napísal: ArkanoviTigrovi:
-
Michaelo
Hardcore addict
Uplink: lenže ja nemám Cougary (aj keď spomenúť si na ne tak by som ich radšej zobral) ale Noctuu NF-F12 PWM (z tiché PC no cena ako z alzy keďže som toho u nich nakúpil dosť veľa) 
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
to, ze ti pri 4.5 GHz vyhodilo BSoD bola chyba noctui?Michaelo napísal: Za ten výkon a vzhľad (vyzerá omnoho lepšie) sa to oplatí. Ja som na mojej 2500K natktovanej na 4,3GHz (mal som 4,5 ale pri zapínaní som dostával BSoD) nemám vyššie teploty ako 33°C (zatiaľ tom ho na plno ale nevyťažil, ml som Chrome s 20 kartami, KMP, World of Tanks a zapnutých pár aplikácií no a teplota bola max. 33°C).
ArkanoviTigrovi:
ja mam 2500K na 4.5 GHz, chladic NH-D14,
a pri teste v OCCT bola maximalna teplota 62°C...
montoval som ju do Zalman Z9+ a nemusel som davat dosku von,
namontoval som backplate a potom chladic (2 sroby) neviem co je na tom zlozite...