Kľúčna kosť
Kľúčna kosť
zdravím, mám zlomeninu kľúčnej kosti. Nepáči sa mi však že v nemocnici mi na to dali obväz a to takým štýlom, že to ešte viac vychyluje časť kosti ktorá je vtlačená do tela a poslali ma domov... Prstom keď si po tom prejdem tak cítim ceľkom že niesú tie kosti spojené, je tam 0,5- 1cm posun. Nie, že by som podceňoval našich lekárov ale nezrastie sa mi to náhodou takto zle? Ako dlho bude trvať kým budem zase OK a či to vôbec bude. Ďakujem
Re: Kľúčna kosť
Na tvojom mieste by som isiel co najskor k chirurgovi a na rontgen, aby skontrolovali ci je vsetko ako ma byt. Dlzku liecenia si netrufam odhadnut, no ak to je zlomene ako hovoris tak to bude asi ovela dlhsie ako ked je klucna kost "len" prasknuta. No dolezite budu najme rehabilitacie potom co ti daju dole sadru. Bude treba to dobre rozcvicit a nic nepodcenit, pretoze potom by si mohol mat obmedzeny pohyb rukou. Vela stastia a skore uzdravenie 
keď mi dajú dole sádru? žiadnu nemám fakt len obväz ktorý nezamedzuje pohybu bolí to jak fras
Nebol si nahodou v Roznavskej nemocnici? Tam zvyknu takto "liecit"
Chod za poriadnym doktorom, nech sa na to poctivo pozrie.
a v prípade, že podám trestné oznámenie na neznámeho páchateľa ťa mi to niekto preplatí? či páchateľ musí byť známi?
kto by ti to mal preplacat?
a za co? mozes riesit uraz cez poistovnu ak si poisteny, alebo mozes podat staznost na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, lekari maju myslim nejake poistky pre podobne pripady, ale ked sa nezisti kto presne, tak fakt neviem kto si si myslel ze by ti to preplacal...
Klucna kost sa skoro nikdy nezrastie uplne rovno, je to dost problemova kost. Moj stryko sa minule leto vysypal na motorke, mal zlomenu nohu, bedrovu a klucnu kost a jedine ta klucna sa mu nezrastla rovno, ma tam taky vycnelok.
-
Old Dirty Bastard
Guru
sádra sa pri zlomenine kľúčnej kosti nedáva, liečenie (bandáž) trvá tri týždne.
No lebo ono toto bola taká akcia dosť veľká... 150 ľudí a viac sa len tak stretlo na kopci mimo civilizáciu a celkom sa popíjalo a tak... večer tam prišli policajti a do niekoho kričali ja som si to odfotil, potom ma policajt zavolal ku auto, že to mám hneď vymazať, potom okno, potom rana obuškom, potom okno a potom bolesť... ale určite som im nemal čo také spraviť aby toto robili... niesom agresívny a to ani slove no sa bojím, že keď dám trestné oznámenie tak povedia buď že som si ja začal alebo že to oni neboli... fakt neviem čo mám robiť
Čo som mal zlomenú kľucnu kosť ako decko, tak ma "liečili", presne tak isto. Dali mi len bandáž (resp. niečo aby som držal ruku stále v tej istej polohe, čo veľmi nefungovalo) a nechali ma tak. Zrástlo sa to pomerne dobre, na dotyk nie je poznať že som to mal niekedy zlomené.
-
Old Dirty Bastard
Guru
keď si mal okno, tak je dosť možné, že si si aj začal a ani o tom nevieš. i'm just sayin'
Ked som mal zlomenu klucnu kost ja tak mi dali na chrbat a ramena taky postroj z latky ktori ma naspanoval aby sa mi kost zrazstla lepsie ale nejak som to nenosil a mam tam vychilku asi 1cm
ja som mierumilovný a keď si vypijem tak ešte viac... kebyže idem na políciu tak mi k tomu dajú nejaké vyjadrenie?