Vela krat sa stava, ze aj ked otestujem aplikaciu na svojom PC v roznych prehliadacoch, a pride potom appka ku klientovi tak tam aj tak najde nejake bugy. Facebook aplikacie ani nehovorim, tam som sa tak raz popalil, hoci som nechapal preco to u 30% ludi nefungovalo.
No a vlastne, otazka znie: Akym sposobom testujete aplikacie? Mate na to urcenych ludi? Alebo vyuzivate nejake verejne dostupne skupiny ochotnych ludi, ktori zadarmo a s radostou otestuju aplikaciu pred tym nez ju pustite na trh?
Testovanie Web aplikacii
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Testovanie Web aplikacii
ja svoje veci skúšam u seba v 6 rôznych prehliadačoch (Firefox, Opera, Chrome, IE, Safari, Avant) a potom u kolegov aby sa pozreli aj iné rozlíšenia monitorov. Inak môžeš skúsiť toto: http://browsershots.org/
-
PhYs0c
King
na rozlíšenia je celkom dobrý plugin do chrome, window resizer alebo tak nejak sa volá, zmení vám okno do buď prednastaveného rozlíšenia podľa typu obrazovky alebo do custom rozlíšenia
pokukam po nom..
ale najviac ma nastvala ta FB aplikacia, mal som tam PHP autorizaciu, bezala na facebooku a proste niekomu to islo a niekomu nie. prvy krat som sa stretol s problemom, ze aplikacia vyhadzovala PHP errory na zaklade prehliadaca (ziskavanie dat cez REQUEST na fb). A ked som dostal do ruk jeden Fb ucet a fixol to na nom, tak stale sa objavovali ini ze im to nejde a tu istu chybu to vypisovalo. (bol tam este faktor nefungujucich session na serveri)
Ale tak nechcem aby sa mi nieco taketo stavalo.. Preto aj tato tema, ze ci nahodou nie su nejake skupiny ludi na nete, ktorych to bavi.. rozmyslam ze by som zalozil fanpage na facebooku a tam daval testovat aplikacie, ale neviem kolko ludi by sa dokazalo nazbierat a ci by vobec na to mali chut to realne otestovat zakazdym nez to uzrie svetlo sveta.
ale najviac ma nastvala ta FB aplikacia, mal som tam PHP autorizaciu, bezala na facebooku a proste niekomu to islo a niekomu nie. prvy krat som sa stretol s problemom, ze aplikacia vyhadzovala PHP errory na zaklade prehliadaca (ziskavanie dat cez REQUEST na fb). A ked som dostal do ruk jeden Fb ucet a fixol to na nom, tak stale sa objavovali ini ze im to nejde a tu istu chybu to vypisovalo. (bol tam este faktor nefungujucich session na serveri)
Ale tak nechcem aby sa mi nieco taketo stavalo.. Preto aj tato tema, ze ci nahodou nie su nejake skupiny ludi na nete, ktorych to bavi.. rozmyslam ze by som zalozil fanpage na facebooku a tam daval testovat aplikacie, ale neviem kolko ludi by sa dokazalo nazbierat a ci by vobec na to mali chut to realne otestovat zakazdym nez to uzrie svetlo sveta.
-
TommyHot
Addict
Na toto sa uz rozbieha projekt https://www.facebook.com/TestWorkers v dohladnej dobe by ho mali spustit.
-
weroro
Flash coder
5 sekúnd na to ako som objavil dnes túto tému ma napadlo taký projekt urobiť.TommyHot napísal:Na toto sa uz rozbieha projekt https://www.facebook.com/TestWorkers v dohladnej dobe by ho mali spustit.
-
TommyHot
Addict
Sprav, mozno sa ti ho podari spustit skor nez oni a mozno to bude fungovat lepsie