Windows 8
Re: Windows 8
Každopádne sa mi to nezdá a myslím, že to vo finálnej verzii "opravia". Predsa len, nezainteresovaní sa neustále okecávajú tým, že Win 8 je "na ho*no", pretože je iba na tablety a dotykové zariadenia (prípadne netbooky) a určite nie na domáce desktopy. Podľa tohto je ale trochu postavené na hlavu to, že hlavná kozmetická zmena v 8smičke je to Metro, a že by Metro aplikácie práve na tých tabletoch a netbookoch nešli kvôli rozlíšeniu? 
-
Corn Flake
Guru wannabe
Hensym: Tak sa pozri aké mávajú tablety rozlíšenia 
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim pani, chystam sa spravit reinstal OS a tak by ma zaujimalo ci je mozne preview verziu uz pouzivat ako plnohodnotnu nahradu za 7 (browsovanie, filmy, sem tam daka hra, nic extra) alebo ma problemy ako padanie, freezovanie etc. ?
-
TUCERO_SVK
Star
Tak je to plnohodnotná verzia dá sa tam všetko pokiaľ viem a nezaznamenal som zatiaľ ani jeden pád, zamrznutie alebo akýkoľvek iný problém. Limit je iba v tom že po skončení platnosti ho bude nutné buď kúpiť alebo odinštalovať čiže ak ho neplánuješ hneď kúpiť tak po chvíli by si musel dávať znovu starý windows čiže by sa ti to neoplatilo. Ak by si ho ale plánoval kúpiť tak by bolo dobré si to nainštalovať pre vyskúšanie.
Niektore nove hry nemusia byt kompatibilne, neviem ci to plati aj na programy. Inac vsetko funguje ako ma, cize ako plnohodnotna nahrada za 7 to posluzi ak neplanujes vyuzivat metro aplikacie, pretoze tie este sa budu menit a nie vsetky funguju na 100%.Bad.boy napísal:Zdravim pani, chystam sa spravit reinstal OS a tak by ma zaujimalo ci je mozne preview verziu uz pouzivat ako plnohodnotnu nahradu za 7 (browsovanie, filmy, sem tam daka hra, nic extra) alebo ma problemy ako padanie, freezovanie etc. ?
-
Bad.boy
Medium Professional
Vdaka za reakcie. Tak to skusim a instalnem. Ked daco nepojde podla mojich predstav, vrazim tam s5 7.
Za asi 8 mesiacov používania som nezaznamenal ani jeden pád. Nejaké mrznutia určite boli, ale menej ako pri 7. Je to proste rýchlejší a stabilnejší OS ako 7. Taktiež som pri programoch a hrách nezaznamenal ANI JEDEN prípad, keď by to nešlo kvôli novému OS (snáď okrem nejakých absolútne retro hier). Čiže áno, je to plnohodnotný OS a môžeš ho používať. 
No viem ze zatial Max Payne 3 urcite nesiel. Mozno to uz patch vyriesil, neskusal som to uz potom.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
CS:GO nejde
CS:GO som neskúšal, no MP3 šlapal ako hodinky. 
-
TUCERO_SVK
Star
Je fakt zaujímavé že nové hry majú problémy a staré nie pričom by som čakal presne opačný scenár. Mne sa podarilo spustiť aj Need for Speed Hot Pursuit (1998), Need for Speed Hot Pursuit 2. Ďalej aj Minecraft ide bez problémov.
S ktorými hrami konkrétne si mal problém. Ja niesom nijaký extra hráč, a pri hre nedokážem presedieť viac ako hoďku denne, ale väčšinu nových titulov aspoň vyskúšam, a problém som mal iba s Trackmaniou Canyon, kde pomohlo jednoduché spustie v kompatibilite s 7. Aj na stránkach Microsoftu sa písalo, že by malo fungovať všetko, pretože sa tam laicky v kompatibilite nič nezmenilo. Nie je to zmena ako z XP na Vistu. Neviem, prečo by niečo reálne nemalo fungovať, snáď len ak si aplikácia sama žiada konkrétny systém, a cez iný sa ani nepokúsi prejsť. Ale také aplikácie sa ešte píšu? Naposledy som sa stretol s Nokia PC Suite, a aj tí už problém vyriešili.
Minecraft nie je zrovna najlepsi priklad. Ten ti pobezi vsade, kde mas Javu.TUCERO_SVK napísal:Je fakt zaujímavé že nové hry majú problémy a staré nie pričom by som čakal presne opačný scenár. Mne sa podarilo spustiť aj Need for Speed Hot Pursuit (1998), Need for Speed Hot Pursuit 2. Ďalej aj Minecraft ide bez problémov.
-
capodituticapi
Light Expert
Takže officiálne by mala byť W8 na svete 26.10.2012 (októbra).
„Finální verze Windows 8 unikla na internet.“

Uz ju testujem par hodin a celkovo sa mi to paci. Pekne vyladene. Bezi to este rychlejsie nez predosle verzie. Chybajuce aero mi nevadi. Paci sa mi jednoduchy kockovy dizajn. Urcite si to nahodim na notebook ked to bude dostupne na MSDN 
Inak čo myslíte, oplatí sa mi inštalovať Windows 8 na netbook?
Je rozdiel medzi 7 a 8 okrem UI?
Je rozdiel medzi 7 a 8 okrem UI?
Urcite oplati. Hlavne pocitis lepsi vykon. Osmicka je krasne optimalizovana a ma nizsie naroky ako Win 7.
A ako je to s ovládačmi? Niekde som čítal že nefungujú metro (ak to prostredie ešte môžem takto označovať) aplikácie kvôli rozlíšeniu.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
musíš mať rozlíšenie vyššie ako myslím 1024x768.. Inak ovládače si W8 nájde sám.. Bol som prekvapený