Auto trip - Poľsko a pobaltské krajiny
Auto trip - Poľsko a pobaltské krajiny
Kamoš navrhol takúto akciu na leto, celkom ma láka čosi podobné, tak som sa na to dal. Pýtam sa hlavne na nejaké tipy triky skúsenosti a v neposlednom rade na nejaké zaujímavé miesta, akéhokoľvek druhu (skôr ale história, príroda, výnimočné miesta, ale nie nejaké zábavné parky a pod., to nás nezaujíma).
Vedel by niekto čosi poradiť ? Celkom netradičné miesto, málo známe (tie pobaltské krajiny), tak to tam kamoša láka. Inak chceli by sme prespávať zrejme normálne na lacných ubytovniach a pod., takže aj toto ak by boli nejaké skúsenosti. Díky.
Vedel by niekto čosi poradiť ? Celkom netradičné miesto, málo známe (tie pobaltské krajiny), tak to tam kamoša láka. Inak chceli by sme prespávať zrejme normálne na lacných ubytovniach a pod., takže aj toto ak by boli nejaké skúsenosti. Díky.
Re: Auto trip - Poľsko a pobaltské krajiny
No ja ti poradiť neviem, ale už ca 2 roky premýšľam nad rovnakým výletom, akurát sa ešte pozrieť aj niekam do Bieloruska. Žiaľ, reálne to vidím až na ďalšie leto, tak keby ste tam šli potom sa určite podeľ o skúsenosti 
Tam treba víza, takže to sme neriešili. Kamoša napadla ešte varianta Ukrajina-Rumunsko-Moldavsko a pod., hovorím mu, to by bola tá posledná cesta. 
Ešte som zabudol dodať, že plánujeme cca tých 7-8dní.
Ešte som zabudol dodať, že plánujeme cca tých 7-8dní.
Gdansk, Slowinski park Narodowy
V Poľsku máš zaujímavé destinácie, záleží akú cestu zvolíš. Klasika Osvienčim, doporučujem Krakow (svetové dedičstvo Unesco) a možno toto: http://server.sk/zaujimavosti/priroda/z ... v-gryfino/
V pobaltí nevynechajte Rigu.
Ja som bol na podobnom tripe cez Bosnu na Juh Chorvátska - Dubrovnik a potom smerom hore. Po ceste sme videli, myslím stáli a strávili tam nejaký čas 5 pamiatok sv. dedičstva Unesco - Mostar, Dubrovnik, Split, Trogir a Ostrihom
V pobaltí nevynechajte Rigu.
Ja som bol na podobnom tripe cez Bosnu na Juh Chorvátska - Dubrovnik a potom smerom hore. Po ceste sme videli, myslím stáli a strávili tam nejaký čas 5 pamiatok sv. dedičstva Unesco - Mostar, Dubrovnik, Split, Trogir a Ostrihom
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A nezabudni na Malbork.
-
twardykamen
Medium Professional
zastavil by som sa urcite v krakowe,aspon noc (nevynechat auschwitz,wieliczka je tiez zaujimava a urcite namestie+wavel)popripade pozriet sindlerovu fabriku atd...,kebyze idete az hore tak podla mna velmi pekne mesto gdansk.A pozor na polskych vodicov, podla mna su dost arogantni,nikto tam nedodrzuje rychlost(iba ak pri statickom radari spomalia)a dalsia vec co som si tam vsimol strasne lakaju na parkoviska(platene)treba si dat pozor lebo sa mi stalo ze pytali viac nez na vedlajsom na ktore nikto nelakal.
pred 11 rokmi bol brat, ale nepamatam si vsetky destinacie v Pobalti... len pozor na velke oci pri lacnych ubytovniach, lebo vtedy na severe Polska a severnejsie bol problem najst ubytovnu, nie to este lacnu...
ked budem doma a nestihnem ho vyspovedat, ze kde vsade boli tak si urcite zozen Lonely Planet o Pobalti a to pomoze vyriesit aj noclah plus odporuci co vidiet
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2012, 9:47)
takze, za seba: v juznom Polsku urcite Krakov, a ak ste na umenie tak okrem Wawelu a Rynku Glownego aj Galeriu Jagelonskych (Dama s hranostajom), potom este Wieliczku (solne mesto pod zemou) a optionaly aj Osviemcim
no a teraz ku tomu Baltu: Vilnius, Kaunas a Trakai plus Hora krizov v Litve. V Lotyssku Rigu a narodny park Gauja. V Estonsku Tallin a pokracovat po pobrezi na ruske hranice: "pekna cesta, obcas zrucanina hradu"
ked budem doma a nestihnem ho vyspovedat, ze kde vsade boli tak si urcite zozen Lonely Planet o Pobalti a to pomoze vyriesit aj noclah plus odporuci co vidiet
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2012, 9:47)
takze, za seba: v juznom Polsku urcite Krakov, a ak ste na umenie tak okrem Wawelu a Rynku Glownego aj Galeriu Jagelonskych (Dama s hranostajom), potom este Wieliczku (solne mesto pod zemou) a optionaly aj Osviemcim
no a teraz ku tomu Baltu: Vilnius, Kaunas a Trakai plus Hora krizov v Litve. V Lotyssku Rigu a narodny park Gauja. V Estonsku Tallin a pokracovat po pobrezi na ruske hranice: "pekna cesta, obcas zrucanina hradu"
http://www.memecenter.com/fun/483929/poland-heard-of-it
Tu si pozri tento obrázok, je to meme ale je to k téme a možno tam nájdeš pár tipov
(príliš veľké na prílohu)
Tu si pozri tento obrázok, je to meme ale je to k téme a možno tam nájdeš pár tipov
(príliš veľké na prílohu)
zrovna ten Kaunas sa mi teda ozaj nepacil, zato Tallinn je krasny
citovane z mailu