Pokarhanie triednym ucitelom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokarhanie triednym ucitelom

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

begbee ale co by pomohli pokuty? dieta na zakladnej neposlucha, doma ho mozno rodicia donutia ale v skole si to vynahradi,
hlavne ked ucitel moze dat len nejaky papier...
ja som bol velmi zly, viem o com pisem, 1 zo spravania som mal mozno tak po 6-7 triedu, rodicia by robili len na nejake pokuty, a ja by som veselo robil zle dalej, z domu ma vyhodit nemozu a keby ma dali do pastaku tak by som sa este viac zhorsil...

obcas treba dostat od ucitela jednu vychovnu, len to zas nemoze byt rozmaznane decko, ktore si rodicia este aj zastavaju...
mne sa usla casto a da sa povedat, ze to pomahalo ovela viac ako raz za stvrt rok nejaky bezvyznamny papier, potom som aspon chvilu posluchal, samozrejme, ze ked som si zasluzil tak som sa doma nestazoval...

jedneho takeho ucitela som si dost oblubil, ucil ma predmety co ma bavili (M/F/Ch), obcas mi dobru vylepil ked som si zasluzil ale da sa povedat, ze som ho mal najradsej...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No rodičia by ti 50-300€ doma vynahradili tak, že skúšať podobné veci by ťa v škole prešlo. To je hrubý náčrt o sumách a forme sa dá diskutovať, ale ak zostane všetko len v rámci nejakého papierovania a podobne, tak sa situácia nezlepší.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

ArkanoviTigrovi ak by ti rodicia zatiahli kohutik a nedostaval by si ani korunu, alebo by ste si nemohli dovolit ist na dovolenku, alebo by ste dokonca mali ledva na zaplatenie uctov a jedla, len koli tomu, ze sa nevies v skole spravat, asi by si si velmi rychlo rozmyslel, ci budes vyskakovat. Myslim si, ze na vacsinu by to malo odstrasujuci efekt. Na ten zvysok polepsovna, zhorsene znamky a teraz podla Caplovicovho navrhu zakona aj nemoznost dostat sa na skolu pri horsom priemere. Pokazis sebe aj svojej rodine zivot a potom mozno aj svoje deti budes v buducnosti viest k slusnosti. Ja si myslim, ze za niekolko rokov by sa z toho mohol stat celkom ucinny nastroj na vychodu deti.

// a teraz ma napadol totalny extrem.. dohodnut sa na statnej urovni s nejakou africkou krajinou a fakt ze nezvladnutelne decka posielat na tyzden do tamojsich skol. Vobec by mi nevadilo, keby je toto financovane z mojich dani. Pekne miska zrna a liter vody na tyzden a synacik by velmi rychlo skrotol.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

TommyHot napísal:Ono by mozno nebolo zle namontovat kamery po celej skole, okrem zachodov prirodzene a tam by bolo jasne, kto je v prave a kto nie. A kedze by sa vyberali pokuty, tak naklady spojene s prevadzkou kameroveho systemu by boli hradene prave cez ne.
taketo nieco bolo aj vo futbale, disciplinarka davala pokuty jak na beziacom pase 5000-10000€ aj kazdy druhy zapas, hlavne Trnave a Slovanu, obcas (raz za rok) sa nieco stalo, vacsinou za totalne kraviny, niekedy dokonca nikto ani nevedel kde take nieco videli... od (myslim) roku 2010 je povinny mat klub kamerovy system ak ma stadion s kapacitou viac ako 2000 ludi, peniaze mali ist ako dotacie pre kluby na kamerovy system, hadaj co dostali? a kam sa € stratili? nikoho to nezaujima...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja totižto nesúhlasím s jednou paradigmou a to tou, že škola zodpovedá za výchovu i vzdelávanie. Nie. Škola zodpovedá za vzdelávanie. Za výchovu nemôže pretože, každé jej rozhodnutie je spochybňované rodičom, médiami, whatever resp. nemá žiadne reálne páky. Pokarhanie na A4 zaslané domov? Seriously?

Takže buď zverme škole do rúk i výchovu, ale potom aj reálne nástroje ako tú výchovu vykonávať.

BTW tie známky sú skvelý nápad, dám k tomu jeden príspevok, nie je môj:

Vítam kritériá prijímania do gymnázií a stredných škôl. Ja ich považujem za príliš mäkké. Do gymnázií by som považoval za ideálny priemer do 1,5, za prijateľný priemer do 1,7, samozrejme žiadna trojka. Do tzv.lepších stredných škôl by som považoval za ideálny priemer do 2,0, za prijateľný priemer 2,2 samozrejme žiadna štvorka. Do nadstavbového štúdia za priemer do 2,5 samozrejme žiadna štvorka. Všetci ostatní majú otvorené dvere dokorán do tzr. Hoeších stredných škôl a tzv. učňoviek. Tí najhorší môžu študovať dvojročné odbory.
Nechcem nič iné, len aby:
- každý mohol študovať to, na čo má predpoklady,
- každý mohol študovať to, s čím sa vie uplatniť na trhu práce,
- každý mohol študovať v takej kvalite, aká je primeraná finančným možnostiam štátnej pokladnice.

Dnes sa totiž pracovné miesta, na ktoré úplne postačuje trojročný odbor, obsadzujú maturantom so štvorročným odborom, ba nezriedka aj vysokoškolsky vzdelaným človekom. Absolventi univerzít zasa obsadzujú miesta, na ktoré úplne postačuje stredoškolské vzdelanie. Toto je ale luxus, ktorý si nemôžu dovoliť ani vyspelejšie krajiny sveta. My si na tento luxus ešte aj požičiavame v zahraničí.
Dôsledkom tejto fatálnej zvrátenosti sú pochybné maturitné vysvedčenia a ešte pochybnejšie univerzitné diplomy. Dôsledkom je aj akútny nedostatok kvalitných vyučencov s výučným listom a 50000 absolventov škôl, ktorí nikdy nepracovali. Dôsledkom sú aj bakalári, magistri a inžinieri vykonávajúci prácu pomocných robotníkov v zahraničí !

Všetkým tým, ktorým sa kritériá prijímania nepáčia, DÁM VÁM DOBRÚ RADU!! Začnite sa konečne zodpovedene a usilovne učiť. Nikto vás nič nenaučí, učiť sa musíte sami. Ak nepochopíte učivo v škole, nehľadajte chybu v učteľovi, ale si zaplaťte doučovanie. Každý sme predsa iný. Vaše študijné výsledky by sa mali zlepšiť a VÁŠ PROBLÉM s prijatím na vami vytúžené gymnázium alebo elitnú strednú školu POMINIE! Ak sa i napriek doučovaniu a doučovacím kurzom vaše študijné výsledky nezlepšia, potom sa treba zmieriť s tým, že žiadne gymnázium a ani žiadna elitná stredná škola vás neprijme. Iných škôl je neúrekom, tak hlavu hore! Možno sa vďaka vašim chabým študijným výsledkom dostanete "iba" učňovka. ALE REMESLO MÁ PREDSA ZLATÉ DNO!!!! Neveríte?

Učiteľom prajem veľa, veľa adeptov, najmä solventných, na doučovanie. Konečne rodičia, žiaci a študenti pochopia, že VZDELANIE MÁ CENU!!! Konečne začne na trhu s neformálnym vzdelaním (doučovaním) ako-tak fungovať trh. Tá cena je veľmi veľká. To rodičia, žiaci a študenti pochopia, až keď za vzdelanie budú musieť zaplatiť!

Upozornenie: nepýtajte si sa doučovanie málo, pýtajte veľa, čo najviac! Máte do činenia s ľuďmi, ktorí merajú kvalitu podľa ceny, ktorú musia za tovar alebo službu zaplaťiť!!!!! Čo je lacné, to nie je kvalitné. Svoje sociálne cítenie musíte bezpodmienečne hodiť za hlavu!!! Charitu prenechajte neziskovým organizáciám a cirkvám. Ak chcete byť bohatí, musíte slúžiť bohatým ľuďom. Inak budete mať navždy holú ri…, pardón, prázdnu peňaženku.
VYUŽITE TRHOVÚ PRÍLEŽITOSŤ!!! Hlupákov je dosť, veľa, veľmi veľa!!!!

Slovo na za záver:
Mne jeden solventný a vcelku korektný rodič a podnikateľ s totálne tupým synom (sám to priznal) povedal: Ale pán učiteľ! To čo si za doučovanie môjho syna pýtate, je suma, ktorou ľudí môjho typu odradíte, lebo vyvolávate dojem, že alebo nedáte kvalitu, alebo ste hlupák. Oboje je zlé. Ten človek mal pravdu.
Preto hoďte zábrany za hlavu a využite príležitosť! BOHATNITE!!! No ak sa chcete hrať na sociálne cítiacich a učiteľovanie je pre vás povolaním, tak potom vám niet pomoci! LEBO NIKTO INÝ VÁM NEPOMôŽE!!! MUSÍTE SI POMôCŤ SAMI!!!

Maslowova hierarchia potrieb platí aj pre učiteľov!!! Iba u ľudí chorých a ľudí so závislosťou stráca platnosť. No a ešte aj u učiteľov, pre ktorých je ich práca povolanie a nechodia do práce preto, aby zarobili. Lebo za „Pán Boh zaplať!” si nič nekúpia a k dôchodku si neprilepšia!

Poznámka:
Môj príspevok môžete brať vážne, aj nevážne. Môžete ma haniť, môžete ma chváliť. No možno vstúpite sami do seba a zistíte, že to, s čím vy chcete žiť v našej spoločnosti, vás okamžite diskvalifikuje z boja o hmotné statky a dôstojný život. Nehľadajte chybu v spoločnosti, hľadajte chybu v sebe.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

A to je ten problem, ze peniaze mali ist ako dotacie od niekoho. To si mal kazdy klub riesit sam, ak by nesplnil zakon, tak by mu bola pozastavena cinnost az kym by ho nesplnali. Ver tomu, ze by sa tie peniaze nasli velmi rychlo.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

begbeee, TommyHot
vy o mne viete viac ako ja sam o sebe?
trosku sa zamyslite nad tym co pisete, alebo snad viete ako by som sa ja (alebo niekto iny) v urcitej chvili zachoval? :D

//autoeditácia príspevku (01 Júl 2012, 13:12)
TommyHot napísal:A to je ten problem, ze peniaze mali ist ako dotacie od niekoho. To si mal kazdy klub riesit sam, ak by nesplnil zakon, tak by mu bola pozastavena cinnost az kym by ho nesplnali. Ver tomu, ze by sa tie peniaze nasli velmi rychlo.
takteba tu je naozaj skoda :shock:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tie pokuty od begbeeho su podla mna skvely napad, ked rodicov nedonutia vychovavat svoje deti ani peniaze aspon skola dostane kompenzaciu ze sa snimi musia srat :D
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ColdRain napísal:tie pokuty od begbeeho su podla mna skvely napad, ked rodicov nedonutia vychovavat svoje deti ani peniaze aspon skola dostane kompenzaciu ze sa snimi musia srat :D
ano, skola dostane €, ucitel co sa serie s problemovym ziakom dostane hovno, rodicia co si nevedia rady s deckom budu platit pokuty... co sa tym vyriesilo? casto to nie je o zlej vychove, je vela pripadov deti, ktore cim viac sa snazia vychovat tym su horsie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

ArkanoviTigrovi napísal: ano, skola dostane €, ucitel co sa serie s problemovym ziakom dostane hovno, rodicia co si nevedia rady s deckom budu platit pokuty... co sa tym vyriesilo? casto to nie je o zlej vychove, je vela pripadov deti, ktore cim viac sa snazia vychovat tym su horsie...
Prečo by tie peniaze nemohli byť použité trebárs na zaplatenie absolventa strednej pedagogickej - asistenta, ktorý by sa hajzlíkovi venoval celý deň v škole, teda na hodinách?
To zvýraznené je alibizmus najhrubšieho zrna. Keď si s ním nevedia dať radu rodičia, máme kopu reedukačných centier.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ja skor vidim alibizmus v tom, ze dam dieta do reedukacneho centra a cakam, ze ho tam vychovaju...
realita je taka, ze sa tam len priuci zlobe...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak keď rodičia dieťa nezvládajú vychovávať, tak ho necháme tak? Počúvaš sa?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ano pocuvam, stale som za to aby mohol ucitel vylepit vychovnu ako rodic, pisal som o tom, ze ked rodic dokaze dieta doma drzat na uzde, tak si to v skole vynahradi...
ale ked dieta vie, ze mu vylepi ucitel a ked sa doma bude stazovat tak dostane druhu je to o inom...

alibisticke je mysliet si ze pokutami alebo ustavom vychovas dieta...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Naozaj by som si pozrel, ci by si mal silacke reci aj keby ta ako decko zavru na mesiac do polepsovne...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mňa by skôr zaujímalo, ako by bral ak by výchovu, ktorú on nezvláda on, nahrádzali učitelia tým, že jeho dieťa by bolo neustále fackované.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

dedo rozpraval, ze ked si zasluzili tak dostali
otec rozpraval, ze ked si zasluzili tak dostali
my ked sme si zasluzili tak som dostali
tak ako by som to bral?

a nepisem o neustalom fackovani, alebo o tom,
ze ucitel nebude robit nic ine len fackovat,
ale len o jednej vychovnej...
to ze som dostal v skole obcas facku by som
prirovnal k tomu ked buchnes na ulici zenu po zadku
tak ti vylepi :D (teraz som videl video zo sam doma :D )
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

najvacsi LOL tohoto fora ktory som tu kedy cital. Anem dokazal napisat tvrdu pracu pedagogov . . . z tohoto sa budem vediet rehotat aj o 20 rokov.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

--- takze FAKTY, OK? ja milujem dokazanie si svojej pravdy, a akoby som ju dokazal? az by mal UCITEL sanku po zem.

---ROBI MANUALNE V TEJ SKOLE? NIE NEROBI, .... CIZE KDE JE TA TVDA PRACA? KED SI ODKOPE 12 HODINOVKU S KROMPACOM, VTEDY MOZE NIECO DRISTAT.
---DOKLADUJE NEJAKY VYSLEDOK V TEJ SKOLE? REKU VED KED NEPOCHOPI NIEKTO Z TRIEDY TAK JE TO AJ TAK LEN NEJAKY BLBECEK S KTORYM SA UCITEL ZAOBERAT NEBUDE, A ISTO ISTE UCITEL NENAUCI VSETKO VSETKYCH. AKA MI TU POTOM TVRDA PRACA?
---KOLKO TYZDNOV V ROKU MA UCITEL VOLNO? URCITE OVEEEEELA VIACEJ AKO CHLAPI V INOM ZAMESTNANI. ZASE SA OPAKUJEM, AKA TVRDA PRACA?
--- CO ROBI UCITEL VYSOKO NEBEZPECNE? LEBO CHLAPI ROBIA AJ VO VYSKACH, AJ V CHEMICKYCH ZAVODOCH. NEVIEM CI MAS SAJN CO JE HEXOGEN, ALE KED TEN BRATM BUCHNE KED V NOM MAS VARESKU, GARANTUJEM TI ZE TA BDU ZOSKRABOVAT ZO STENY. KED NA TEBA KRICI 10 ROCNE DECKO V TRIEDE TO AKOZE JE TA TVRDA PRACA? TY SI NORMALNY? OCIVIDNE NIE, VED Z UCITELSKEJ RODINY. CO BY SA DALO INEHO CAKAT.
---STOJI UCITEL DENNODENNE ZA PASOM? NA VYROBNEJ LINKE? PODLA MNA NIE, VALA SUNKY ZA UCTELSKYM STOLOM A HRA SA NA SEFA. AKA TVRDA PRACA?
--- JE UCITEL KARDIOCHIRURG? INTERNISTA? NEUROCHIRURG? ARO-ISTA? ZACHRANAR? POZIARNIK? CHEMIK? STATIK? NORMALNY DOKTOR? NIEEEE!!! NIE JE!!! JE TO UCITEL! VSETCI TITO CHLAPI PREDTYM VYPISANI ZACHRANUJU ZIVOTY, A MAJU ZODPOVEDNOST, NA SALE MAKAJU DLHE HODINY A HODINY A IDE DOSLOVA O ZIVOT, UCITEL MA 45 MINUTOVU HODINU A OPTOM IDE D KABINETU NA KAVICKU. A ESTE SA MU RODICIA MUSIA PCHAT DO RITKY LEBO BY DAL DETOM ZLU ZNAMOCKU. TVRDAAA PRACA JAK RIT!!!
--- PLAT???? VELA ZACINAJUCICH LUDI Z OBOROV AKO JE MEDICINA, POLICIA, POZIARNICI, RADOVI ZAMESTNANCI ZA PASOM, SESTRICKY, A KADEKTO INY MA POROVNATELNY PLAT S UCITELOM PRITOM NEPOROVNATELNE VACSIU ZODPOVEDNOST!!!!
--- a CO JE NAPLNOU UCITELA? AKOZE KRICAT A BIT DETI ? A ESTE SA STAZOVAT? UCITEL JE NA SMIECH ... NAPLNOU PRACE UCITELA JE UCIT.

--- KTO BY DAVAL POKUTY ZA NEJAKE KARHANIE, TEN BY SA DOPREDU V TOMTO STATE ODSUDIL NA SMRT! 500 000 ROMOV NEPRINUTI NIKTO ABY PLATILI PO 100 EUR UCITELOVI ALEBO 300 EUR RIADITELOVI A CHCEL BY SOM VIDIET ZE KEBY AJ KDE BY TIE PENIAZE VLASTNE SLI!!! A CLOVEKA S TAKYMTO DEBILNYM NAPADOM AKAKOLVEK CIGANSKA TLUPA ZA 100 EUR ZMLATI DO NEPOZNANIA, KED BUDE PODNAPITA, BUDE TO ASI DALSI Z TRAGICKYCH PRIPADOV, UZ VIDIM AKO ICH DAJU UCITELOVI. AKO PISEM, TOTO LEN SAMOVRAH MOZE VYMYSLIET.

anem ??? CHUTOVKA. -- ONLY FOR YOU ! :arrow: :smt049

KTO TO VIE ROBIT, TEN TO ROBI. KTO TO ROBIT NEVIE, TEN TO UCI, A KTO TO NEVIE UCIT, TEN JE TAM RIADITEL. . . . .

p.s. --- mali sme na strednej skole ucitelov ktori nikdy nekricali, nikdy neboli zli, nikdy nezvysovali hlas, nikdy ich nenapadlo bit niekoho alebo sa niekomu mstit za nieco, vzdy boli v pohode a boli to ludia ktori naucili co najviac a na ktorych kazdy sopmina a ktorych si kazdy vazi, bola to prirodzena autorita, a TO je chlapci spravny ucitel. takyto ma byt a pred takymto klobuk dole. takych je malo, a zvladali vsetko !!! a stale aj na skole zvladaju a aj vysoko hnusne deti su pri nich kludni, a nemusi ten ucitel ani skaredo pozriet, proste z neho nieco vyzaruje. :wink: skuste o tom porozmyslat.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

qwerty-xyz napísal: KED SI ODKOPE 12 HODINOVKU S KROMPACOM, VTEDY MOZE NIECO DRISTAT.
teraz si prisiel z 12hodinovky? :D asi si ju zle odkopal, inak by ta boleli ruky a nedristal by si tu... :D
alebo uz si taky trenovany, ze vladzes po 12ke este aj dristat? :D tak dristaj dalej...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

qwertak moj krasny:
urob si pripravu na hodinu, zaujmi 35 zasranov na 45 minut, nechaj sa nimi buzerovat, pricom im nesmies skrivit ani vlasok na hlave a nauc ich latku tak, aby napisali z neho pisomku s priemerom nad 2,0... a to iste 5krat s 5 triedami... potom nieco rozpravaj o makacke, ty debil. a lekarov a robotnikov atd atd, kto najprv ucil? ulica ze?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

begbeee napísal:Vítam kritériá prijímania do gymnázií a stredných škôl. Ja ich považujem za príliš mäkké. Do gymnázií by som považoval za ideálny priemer do 1,5, za prijateľný priemer do 1,7, samozrejme žiadna trojka. Do tzv.lepších stredných škôl by som považoval za ideálny priemer do 2,0, za prijateľný priemer 2,2 samozrejme žiadna štvorka. Do nadstavbového štúdia za priemer do 2,5 samozrejme žiadna štvorka. Všetci ostatní majú otvorené dvere dokorán do tzr. Hoeších stredných škôl a tzv. učňoviek. Tí najhorší môžu študovať dvojročné odbory.
Somarina. Na základkách sa nájde plno šikovných žiakov so slabšími známkami. A naopak, mnohí na lepšie školy nemajú vedomosti, ale majú známosti alebo si vedia vyplakať známky a podliezať učiteľom. Tá trojka či štvorka sa mimochodom často pritrafí aj lepším. Ja napr. som mal na základnej jednotky-dvojky a bežne trojku - štvorku z výtvarnej výchovy (aj z technickej). A to by som podľa teba musel už ísť niekam na učňovku, pričom v skutočnosti som bez problémov zmaturoval na jednotky-dvojky na gympli. Tým len chcem povedať, že známky sú veľmi slabé merítko a často o ničom nevypovedajú (napriek dobrým známkam neviem z fyziky až na úplné základy takmer nič).
Napísať odpoveď