nemáte niekto výsledky testov ? nemyslím to na zneužitie, len som si pozeral na stránke nejaké demo-testy a tie otázky mi prišli strašne smiešne, sice to bol modul 1 ale predsa
ECDL informácie
ECDL informácie
Robí, respektíve robil si niekto tento certifikát ?
nemáte niekto výsledky testov ? nemyslím to na zneužitie, len som si pozeral na stránke nejaké demo-testy a tie otázky mi prišli strašne smiešne, sice to bol modul 1 ale predsa
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
otázky sa vždy menia a keďže je to test ovládania aplikačného softu, tak neviem ako chceš správne odpovede.. neviem aké demo si pozeral, ja som ho robil na neostro a sú tam veci typ: vytvor adresár, premenuj ho, zkopíruj, v worde napíš a naformátuj.. ulož do nášho adresára..
fakt neviem ako načo tu budú odpovede. To spraví aj tá najväčšia lama, ide len o papier ktorý ti aj tak platí len tri roky
fakt neviem ako načo tu budú odpovede. To spraví aj tá najväčšia lama, ide len o papier ktorý ti aj tak platí len tri roky
heh, ja som to nemyslel tak ze potrebujem odpovedeaudiotrack napísal:otázky sa vždy menia a keďže je to test ovládania aplikačného softu, tak neviem ako chceš správne odpovede.. neviem aké demo si pozeral, ja som ho robil na neostro a sú tam veci typ: vytvor adresár, premenuj ho, zkopíruj, v worde napíš a naformátuj.. ulož do nášho adresára..
a cisco 2audiotrack napísal:otázky sa vždy menia a keďže je to test ovládania aplikačného softu, tak neviem ako chceš správne odpovede.. neviem aké demo si pozeral, ja som ho robil na neostro a sú tam veci typ: vytvor adresár, premenuj ho, zkopíruj, v worde napíš a naformátuj.. ulož do nášho adresára..
-
audiotrack
VIP
áno je.. to nie je certifikát že vieš niečo viac, to je len papier pre zamestnávateľa že vieš základy práce s PC. To si viac menej kúpiš.bobormako napísal:heh, ja som to nemyslel tak ze potrebujem odpovedeJa som si na stránke našiel príklady k testom a tie mi prišli strašne smiešne, teda úplne jednoduché, preto som chcel vediet ci je to naozaj take lachke...
cisco je už o inom, je to omnoho ťažšie, robíš to dlhšie a je to drahšie.. ale keď ho máš, tak sa máš čim chváliť
hej, ale každý papier na viac je len výhodouaudiotrack napísal:áno je.. to nie je certifikát že vieš niečo viac, to je len papier pre zamestnávateľa že vieš základy práce s PC. To si viac menej kúpiš.
cisco je už o inom, je to omnoho ťažšie, robíš to dlhšie a je to drahšie.. ale keď ho máš, tak sa máš čim chváliť
raz o tom bol clanok tusim niekde v novinach, ze vraj si mozes s tymto ECDL certifikatom lahsie najst pracuklm16 napísal:zdravim....
uvazujem o tomto certifikate, ale ako ste tu uz riesili mi to priapada strasne smiesne, preto ma zaujima ci je to vyuzitelne v praxi a podobne....
ci sa oplati vyhodit peniaze na to...
a ten cisco je co to som zatim nenasiel
ja som si tiez stiahol ten demotest, ale to bolo uplne primitivne
-
manager666
Star
ECDL
Zdravim.
Dnes som sa po prvykrat v zivote dozvedel o ECDL(Európsky vodičský preukaz na počítače). A zaujimal by ma vas nazor nan a aj to, ci ho niekto ma. Ma tento certifikat vobec neaky razantny zmysel v tejto dobe (napr pre cerstveho absolventa strednej/vysokej skoly)? Kedze sa uz od malicka venujem IT, po prezreti sylabu som sa iba pousmial, ake elementarne vedomosti pozaduju.
vdaka za odpovede

Dnes som sa po prvykrat v zivote dozvedel o ECDL(Európsky vodičský preukaz na počítače). A zaujimal by ma vas nazor nan a aj to, ci ho niekto ma. Ma tento certifikat vobec neaky razantny zmysel v tejto dobe (napr pre cerstveho absolventa strednej/vysokej skoly)? Kedze sa uz od malicka venujem IT, po prezreti sylabu som sa iba pousmial, ake elementarne vedomosti pozaduju.
vdaka za odpovede
-
Xtrodinary
Novice
Re: ECDL informácie
ECDL certifikat je dnes pre mladych ludi nieco, co sa im zda viac menej smiesne. Ano, da sa predpokladat, ze vacsina ludi
dneska uz nema ziadny problem s tym, aby vedela vsetky potrebne informacie na to aby vsetkych 7 modulov certifikatu
urobili bez najmensich problemov.
Kazdopadne certifikat sa oplatit urobi, nakolko aj ked tie vedomosti mate, je vzdy dobre vediet sa preukazat nejakym
papierom u zamestnavatela ze tie vedomosti naozaj mate, pretoze ak nemate dokaz ze ich mate, nemate nic.
Ja osobne napriklad mam ECDL certifikat zo vsetkych 7-mich modulov.
Zaujali ma este jedna veci okolo ecdl certifikatu advanced, teda rozsirenej verzie, ktora ma udajne prist na
slovensko, patral som po nejakych informaciach, a najpodrobnejsie som nasiel tu:
dneska uz nema ziadny problem s tym, aby vedela vsetky potrebne informacie na to aby vsetkych 7 modulov certifikatu
urobili bez najmensich problemov.
Kazdopadne certifikat sa oplatit urobi, nakolko aj ked tie vedomosti mate, je vzdy dobre vediet sa preukazat nejakym
papierom u zamestnavatela ze tie vedomosti naozaj mate, pretoze ak nemate dokaz ze ich mate, nemate nic.
Ja osobne napriklad mam ECDL certifikat zo vsetkych 7-mich modulov.
Zaujali ma este jedna veci okolo ecdl certifikatu advanced, teda rozsirenej verzie, ktora ma udajne prist na
slovensko, patral som po nejakych informaciach, a najpodrobnejsie som nasiel tu:
Kód: Vybrať všetko
http://www.itgamma.sk/ecdl-advanced.shtml-
audiotrack
VIP
to je hlúposť, tá úroveň ECDL je asi na úrovni maturity z informatiky. Možno to je dobré pre nejakých ľudí z učňovky alebo čašníkov, že im to môže pomôcť. Ale každý normálny zamestnávateľ čo vie použiť google a hodí si ten ecdl do neho aby zistil čo to vlastne je tak si musí uvedomiť že to nie je žiadna výpovedná hodnota tvojích zručností. Máš na papieri niečo čo na papier netreba dávať, lebo zapnúť počítač a word vie fakt každý. Verím že každý vysokoškolák (aj keď neštuduje informatiku) bude mať svojím titulom nech je akokoľvek trápny väčšiu hodnotu ako ecdl-kar lebo už len to že napísal bakalárku hovorí že vie robiť vo worde. Mne to ecdl príde proste smiešne. Keď som bol na testoch tak som mal problém sa nesmiať. Porobil som veci zo zadania, a do svojho adresáru som im ešte prihodil txt dokument s chybami v ich zadaní nech si ich opravia). Odišiel som po pár minútach a ani som sa nevrátil na výsledky. A to som bol ešte stredoškolák na nie informatickej škole. Takže ak ti tvoj papier dáva nejaký dobrý pocit že si na úrovni druháka zo strednej ktorý ani nie je na informu zameraný, tak gratulujem. Sprav si aj advanced, zainvestuj, určite sa ti to zíde
-
Xtrodinary
Novice
ECDL Advanced je o hodny kus dalej ako uroven maturity z informatiky
Co sa tyka certifikatu ECDL Advanced, je vhodny minimalne pre
- ekonomov
- prekladatelov
- obchodnikov
- ucotvnikov
A vsetky odvetvia ktore pracuju s pocitacom na beznej uzivatelskej urovni.
Co sa tyka prijimania do zamestnania, informoval som sa o tom, rozhodne
to beru v uvahu, ten certifikat nie je taky neznamy ako by sa zdalo.
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2011, 22:36)
Sylabus ECDL Advanced oficialne
http://www.itgamma.sk/sylabus-ecdl.shtm ... 3-advanced
Co sa tyka certifikatu ECDL Advanced, je vhodny minimalne pre
- ekonomov
- prekladatelov
- obchodnikov
- ucotvnikov
A vsetky odvetvia ktore pracuju s pocitacom na beznej uzivatelskej urovni.
Co sa tyka prijimania do zamestnania, informoval som sa o tom, rozhodne
to beru v uvahu, ten certifikat nie je taky neznamy ako by sa zdalo.
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2011, 22:36)
Sylabus ECDL Advanced oficialne
http://www.itgamma.sk/sylabus-ecdl.shtm ... 3-advanced
-
martinez13
Light Professional
na škole máme krúžky ECDL/Príprava na ECDL a Cisco sieťová akadémia (sa pre všetkých žiakov), chcem sa spýtať či to má nejaký zmysel na ne chodiť. Som na odbore elektrotechnik tak či to bude mať nejaký význam. Ako som sa dočítal tak ECDL by malo byť celkom ľahko zvládnuteľné ale to Cisco asi pravý opak.
-
audiotrack
VIP
cisco má veľa úrovni. Vy budete mať asi tú základnú, a tie nie je zas tak náročná. Osobne by som ti cisco odporúčal. K ecdl som sa už vyjadril
-
martinez13
Light Professional
tak pôjdem sa popýtať o to cisco, ďakujem za odpoveď
Ako podľa mňa ECDL rozhodne nie je papier, ktorý vám nájde prácu, ale určite je to bod navyše. Je doba papierov a čím viac ich viete preukázať, tým lepšie. Audiotrack, tebe sa to možno z pozície ajťáka zdá primitívne, ale rozhodne to nie je úplne tak. Hovoríš o jednom module, čo je úplný základ (premenovať priečinok etc.), na to aby si dostal ECDL Štart potrebuješ tieto moduly 4, celý certifikát je 7 skúšok.
Nejdem sa hádať, že niektoré sú dá sa povedať o ničom, ale niektoré časti stoja za to. Predstav si uchádzača o bežnú kancelársku prácu, ktorý si hrdo napíše, že ovláda MS Office, ale jeho znalosti končia pri tabulátoroch a štýloch Wordu, nehovoriac o Exceli. Ak mám ECDL tak viem tie moje znalosti podložiť. V neposlednom rade to personalistovi ukáže, že môj osobný rozvoj nekončil maturitou alebo štátnicami, prípadne, že počas školy som sa len neflákal. Toľko k ECDL. Kto má možnosť nech si to urobí. Ja mám možnosť na celoživotný certifikát a idem do toho.
Nejdem sa hádať, že niektoré sú dá sa povedať o ničom, ale niektoré časti stoja za to. Predstav si uchádzača o bežnú kancelársku prácu, ktorý si hrdo napíše, že ovláda MS Office, ale jeho znalosti končia pri tabulátoroch a štýloch Wordu, nehovoriac o Exceli. Ak mám ECDL tak viem tie moje znalosti podložiť. V neposlednom rade to personalistovi ukáže, že môj osobný rozvoj nekončil maturitou alebo štátnicami, prípadne, že počas školy som sa len neflákal. Toľko k ECDL. Kto má možnosť nech si to urobí. Ja mám možnosť na celoživotný certifikát a idem do toho.
-
Mek
Addict
Ale napriklad ITakom je ECDL zbytocne, nemam pravdu? 
Tak povedal by som, že áno. Ale ak nemáš čo ako doložiť tak potencionálny zamestnávateľ nikdy nevie z tvojho CV, či sa iba nadhodnocuješ alebo hovoríš o realite.