Čo s maniakom ?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo s maniakom ?
Tak neviem ako teraz, tento nas pripad je asi 7 rokov stary, mozno sa naozaj odvtedy nieco zmenilo.
Tak k tým radám ako presunúť sa do inej izby a zamykať sa - to je jasná blbosť. Takisto nejaké sťahovanie nie je moc reálne a to tiež nemusí nutne vyriešiť situáciu. On sám jej o tom hovoril, že by si ju našiel kdekoľvek. To síce ťažko potvrdiť alebo vyvrátiť, ale ten pocit asi nie je moc príjemný.
Bitka napadla aj mňa, ale to by mohlo mať len krátkodobý účinok, resp. možno aj žiadny. To nie je riešenie.
Ona zarába viac ako on, ale žiadne veľké prachy, on robí v klasickej fabrike za nejakých 400 evry, neviem sú plne od toho prímu existenčne závislí, ale do istej miery určite.
Ja som mal takú predstavu, asi moc ideálnu, že proste s tým normálne ísť na políciu, všetko porozprávať (nahrávka je veľké +) a myslel som si, žeby bol donútený podstúpiť nejaké psychologické vyšetrenie a zavreli by ho do "blázinca." Do väzenia nie, keďže nič nespáchal a vieme, aké sú na SK niekedy tresty, aj keď človek čosi spácha, takže tak.
Ale taký blázinec.. ? Nie ?
Bitka napadla aj mňa, ale to by mohlo mať len krátkodobý účinok, resp. možno aj žiadny. To nie je riešenie.
Ona zarába viac ako on, ale žiadne veľké prachy, on robí v klasickej fabrike za nejakých 400 evry, neviem sú plne od toho prímu existenčne závislí, ale do istej miery určite.
Ja som mal takú predstavu, asi moc ideálnu, že proste s tým normálne ísť na políciu, všetko porozprávať (nahrávka je veľké +) a myslel som si, žeby bol donútený podstúpiť nejaké psychologické vyšetrenie a zavreli by ho do "blázinca." Do väzenia nie, keďže nič nespáchal a vieme, aké sú na SK niekedy tresty, aj keď človek čosi spácha, takže tak.
Ale taký blázinec.. ? Nie ?
-
typek61
Darca
tomu neverim keby si zmenila cislo a odcestuje 200 km ze ju najde 
to by hned musela mat aj novu pracu a moznost ubytovania
To zas nie je také ľahké, pochopte, nemá toľko peňazí, čo s prácou, čo s deťmi ? Deti sú staré dievča má cca 18/19 a chalan 14.
-
TommyHot
Addict
My sme zo dna na den odisli z dediny do asi 20km vzdialeneho mesta, kde mama pracovala (v tom case zarabala nejakych smiesnych 12-13000SK). Ano, najst byvanie bol v tej rychlosti problem, takze sme sa stali bezdomovcami a chvilu sme byvali v nejakej azylovej sracke, ale potom to uz bolo stale lepsie a lepsie. Nasli sme najom a ked sa skoncili vsetky zalezitosti ohladne sudu, mama kupila byt, ked nam henten ch*j vyplatil polku z nasho domu.
Nerobit nic je v takomto pripade horsie, ako padnut na hubu a zacat odznova.
Nerobit nic je v takomto pripade horsie, ako padnut na hubu a zacat odznova.
-
javatar
Hardcore addict
Ziadne riesenie nie je v tomto pripade lahke. Ak je stav skutocne taky ako si ho opisal tak je jednoducho nutna izolacia. Ci uz azylovy dom(ona), blazninec(on) alebo sa odstahovat(ona). Mas to v poradi spolahlivosti.
Ja by som to riesil klasicky sudom. Podat ziadost o rozvod a na zaklade nahravok vyziadat zakaz priblizenia, + ak ma na to aj svedkov (napriklad svoje deti, susedov, znamych a pod.), ktori sa jej na sude zastanu a dosvedcia ako sa k nej sprava, nebude to problem vyriesit. Ohladom financii, dozadovat sa na sude, aby jej muz prispieval kazdy mesiac vyzivnym na deti.
Magorovi mozes vysvetlovat zakaz priblizenia sudom.. takemu je jedno ked sa dostane aj do basy, hlavne ze nieco spacha
Co sa tyka tych vyhrazok ze ju vsade najde to su len silne reci ked sa poisti... spacifikovat (tak aby nemohol pouzivat ruky) pripadne
aj nejaku tu nohu dolamat a v takomto stave ho zavriet do blazinca..
vtedy sa zbalit prestahovat (ked ma byt/dom predat a kupit inde) zmenit aj cisla
a moze hladat... toto vsetko samozrejme neni jednoduche
Co sa tyka tych vyhrazok ze ju vsade najde to su len silne reci ked sa poisti... spacifikovat (tak aby nemohol pouzivat ruky) pripadne
aj nejaku tu nohu dolamat a v takomto stave ho zavriet do blazinca..
vtedy sa zbalit prestahovat (ked ma byt/dom predat a kupit inde) zmenit aj cisla
a moze hladat... toto vsetko samozrejme neni jednoduche
uz som vam povedal, ze na Slovensku dat niekoho zavret do blazinca, to nie je vobec take jednoducho...a uprimne som nepocul o pripade tyrania blizkej osoby, ze by pachatel isiel na psychiatriu...ved to robi dospely svojpravny clovek, navyse tyran...taky vam dobrovolne na psychiatriu nepojde...a co by tam aj s nim robili? maximalne by mu predpisali nejake utlmovaky...myslite, ze by ich taky clovek pravidelne bral a dodrzoval liecbu? to urcite...
za tieto paragrafy sa da taky clovek dostat do vysetrovacej vazby...
a ked sa naozaj boji, nech ide do toho azyloveho centra...tam jej povozu aj s pravnymi ukonmi, moze tam byt aj s detmi, tie lepsie vam pomozu najst aj novu pracu...tam sa naozaj nemusi bat, aj ked pocul som uz o tom, ze taky tyran prisiel sa vyhrazat aj do azyloveho centra...ale to okamzite vyriesila policia a hned mu pripisali aj dalsich par paragrafov...
za tieto paragrafy sa da taky clovek dostat do vysetrovacej vazby...
a ked sa naozaj boji, nech ide do toho azyloveho centra...tam jej povozu aj s pravnymi ukonmi, moze tam byt aj s detmi, tie lepsie vam pomozu najst aj novu pracu...tam sa naozaj nemusi bat, aj ked pocul som uz o tom, ze taky tyran prisiel sa vyhrazat aj do azyloveho centra...ale to okamzite vyriesila policia a hned mu pripisali aj dalsich par paragrafov...
-
pryja
Darca
vsak nech ho nahra, ked sa jej vyhraza. A to by hadam ako dokaz stacilo.TommyHot napísal:Akurat jeho preukazovanie moze byt velmi problematicke.
-
qwerty-xyz
Hentaki ludia by mali sluzit policii na target practice . . .
Ostrelovac si preveri mušku v reale, zena a deti sa zbavia strachu, nepadnu za obet nespravni ludia, a ked sa to niekde nerozmazne v mediach tak to bude mat aj happy end a spokojni su vsetci, . . . . .
ty si zase dobry practice target pre zamestnancov oddelenia psychiatrie...qwerty-xyz napísal:Hentaki ludia by mali sluzit policii na target practice . . .Ostrelovac si preveri mušku v reale, zena a deti sa zbavia strachu, nepadnu za obet nespravni ludia, a ked sa to niekde nerozmazne v mediach tak to bude mat aj happy end a spokojni su vsetci, . . . . .
Zistil som, že by sa mala kam presťahovať (k rodičom, ktorí majú 3-izbový byt), ale vraj sa bojí aj toho, že by mali oni starosti.
Inak to čo napísal ColdRain, tie zákony, ten prvý o týraní spĺňa do bodky (až na tie prvé záležitosti o ubližovaní fyzickom a pod.), ale zaujíma ma postup polície, keby teda išla podať trestné oznámenie. Čo sa stane ? S ním ? Dostane sa do nejakej cely predbežného zadržania? Lebo by odveci, keby takéto čosi spravila a potom naňho doma čakala v kuchyni čo spraví.
Ide o to, aby získala nejaký čas, aby sa napr. mohla fakt presťahovať, podať aj tú žiadosť o rozvod a pod. Ideálne by bolo, keby ho naozaj odsúdili na nejaký ten rok, aby si našla aj chlapa a začala nový život.
Problém je ten, na čo narážal ephramko, že ona si momentálne vytvorila taký psychický blok, resp. obranu, že to akoby zľahčuje, prijala to ako fakt a akože to nerieši "s úplnou vážnosťou."
Ak sa tu zhodneme na nejakom postupe a radách ešte, tak budem apelovať na matku, aby sa s ňou zase stretla a prehovorila do duše, nech to proste utne a začne podnikať kroky. Ide o to, že nám sa to ľahko píše a hovorí sa o tom, čo by sme my spravili (navyše z pozície chlapov), tie ženy sú však už tak zmagorené asi (opakujem, tie vyhrážky smrťou sú záležitosťou čisto poslednej doby, ale prešviháva mu už roky rokúce - sú spolu od 18 - a má to naozaj gradujúcu tendenciu).
Inak to čo napísal ColdRain, tie zákony, ten prvý o týraní spĺňa do bodky (až na tie prvé záležitosti o ubližovaní fyzickom a pod.), ale zaujíma ma postup polície, keby teda išla podať trestné oznámenie. Čo sa stane ? S ním ? Dostane sa do nejakej cely predbežného zadržania? Lebo by odveci, keby takéto čosi spravila a potom naňho doma čakala v kuchyni čo spraví.
Ide o to, aby získala nejaký čas, aby sa napr. mohla fakt presťahovať, podať aj tú žiadosť o rozvod a pod. Ideálne by bolo, keby ho naozaj odsúdili na nejaký ten rok, aby si našla aj chlapa a začala nový život.
Problém je ten, na čo narážal ephramko, že ona si momentálne vytvorila taký psychický blok, resp. obranu, že to akoby zľahčuje, prijala to ako fakt a akože to nerieši "s úplnou vážnosťou."
Ak sa tu zhodneme na nejakom postupe a radách ešte, tak budem apelovať na matku, aby sa s ňou zase stretla a prehovorila do duše, nech to proste utne a začne podnikať kroky. Ide o to, že nám sa to ľahko píše a hovorí sa o tom, čo by sme my spravili (navyše z pozície chlapov), tie ženy sú však už tak zmagorené asi (opakujem, tie vyhrážky smrťou sú záležitosťou čisto poslednej doby, ale prešviháva mu už roky rokúce - sú spolu od 18 - a má to naozaj gradujúcu tendenciu).
hej, ked poda zenska trestne oznamenie mal by nasledovat takyto postup:
policajt vyhodnoti, ze sa jedna o domace nasilie (Rozumej paragrafovo tyranie blizkej a zverenej osoby co som sem hadzal)->na zaklade tejto informacie a vysluchu poskodenej (tvojej mami kamaratky) policajt vyhodnoti, ze su splnene podmienky pre vznesenie obvinenia a zacatie trestneho stihania->vyda uznesenie o obvineni(toto moze urobit aj ustne ak vec neznesie odklad, nasledne ju neskor dopise)->tym sa z manzela stava obvineny a je voci nemu mozne postupovat podla dalsich ustanoveni Trestneho Poriadku-> na zaklade toho postupuje podla § 86 trestneho poriadku->zadrzi osobu podozrivu z pachania trestnej cinnosti resp obvineneho, maximalne na 48 hodin->toto nasledne oznami prokuratorovi a zaroven navrhne ulozenie preventivnej vazby->prokurator navrhuje vazbu->sud ju schvaluje->na dalsich 6 mesiacov je pokoj, nasledne je mozne vazbu predlzit->zaroven dojde k vysluchom bla bla bla->prokurator vznasa obzalobu, vytycuje sa pojednavanie->sud->??? (vazba maximalne na 5 rokov, kazdych 6 mesiacov sa kontroluje ci su dovody vazby stale aktualne)
policajt vyhodnoti, ze sa jedna o domace nasilie (Rozumej paragrafovo tyranie blizkej a zverenej osoby co som sem hadzal)->na zaklade tejto informacie a vysluchu poskodenej (tvojej mami kamaratky) policajt vyhodnoti, ze su splnene podmienky pre vznesenie obvinenia a zacatie trestneho stihania->vyda uznesenie o obvineni(toto moze urobit aj ustne ak vec neznesie odklad, nasledne ju neskor dopise)->tym sa z manzela stava obvineny a je voci nemu mozne postupovat podla dalsich ustanoveni Trestneho Poriadku-> na zaklade toho postupuje podla § 86 trestneho poriadku->zadrzi osobu podozrivu z pachania trestnej cinnosti resp obvineneho, maximalne na 48 hodin->toto nasledne oznami prokuratorovi a zaroven navrhne ulozenie preventivnej vazby->prokurator navrhuje vazbu->sud ju schvaluje->na dalsich 6 mesiacov je pokoj, nasledne je mozne vazbu predlzit->zaroven dojde k vysluchom bla bla bla->prokurator vznasa obzalobu, vytycuje sa pojednavanie->sud->??? (vazba maximalne na 5 rokov, kazdych 6 mesiacov sa kontroluje ci su dovody vazby stale aktualne)
Čiže je to reálne ? Myslím aj tak, či naozaj, jedna vec je to, ako by sa malo postupovať a druhá vec je to, čo sa bude reálne diať.
Ale tak tie dôvody sú tu vážne, podľa mňa dosť zaváži tá nahrávka, lebo to je jasný dôkaz, že si napr. len nevymýšľa.
Ide o to, že toto si teoreticky môže hocikto vymyslieť a teda a akou razanciou sa bude postupovať voči obvinenému. Určite sa dá čakať, že bude hrať nevinného, vec bagatelizovať a pod., teda ide o to, či sa milý maniak nevráti domov alebo čosi také. Tá osoba je nedôverčivá, má naštudovanú kauzu Zuzana Dzivá a pod., takže.. (aj keď tam teda neviem ako to presne prebiehalo).
Ale tak každopádne díky za info, toto hádam dosť pomôže.
Ale tak tie dôvody sú tu vážne, podľa mňa dosť zaváži tá nahrávka, lebo to je jasný dôkaz, že si napr. len nevymýšľa.
Ide o to, že toto si teoreticky môže hocikto vymyslieť a teda a akou razanciou sa bude postupovať voči obvinenému. Určite sa dá čakať, že bude hrať nevinného, vec bagatelizovať a pod., teda ide o to, či sa milý maniak nevráti domov alebo čosi také. Tá osoba je nedôverčivá, má naštudovanú kauzu Zuzana Dzivá a pod., takže.. (aj keď tam teda neviem ako to presne prebiehalo).
Ale tak každopádne díky za info, toto hádam dosť pomôže.
podla mna su policajti v tomto na 90% na strane zeny. minimalne na 48 hodin pojde do tej CPZ, vazbu rozhoduje vzdy sudca, takze to je uz zavisiace na tom, co policajt napise do spisu resp co ktomu povie prokurator, tu uz je to tazsie, lebo vazba je v zasade horsia ako basa, kedze je tam clovek vzdy na samotke...cele to bude o tom co si ztoho zobere policajt, ako to napise do spisu a nasledne prevezme od neho prokurator a sud. ak to napise tak, ze bude jasne ze dovody vazby su, tak myslim, ze to prokurator posunie a sudca (resp sudca pre pripravne konanie) to odklepne. ale na druhu stranu ked clovek niekedy cita tie uznesenia o vzneseni obvinenia tak rozmysla, ci sa ten policajt pod to zvladol sam podpisat.(nie su ojedinele pripady, ked advokat poskodeneho diktuje policajtovi slovo po slove text uznesenia o obvineni ktore ma napisat aby mu to prokurator nezmietol zo stola)
spracovanie policajtom je zaklad, ked to on odflakne tak sa to da zmiest zo stola, ak to spravi dobre, tak zneho urobia takeho tyrana, ze pojde rovno z vazby do basy
spracovanie policajtom je zaklad, ked to on odflakne tak sa to da zmiest zo stola, ak to spravi dobre, tak zneho urobia takeho tyrana, ze pojde rovno z vazby do basy
-
pryja
Darca
aaach, nas qwerty a jeho univerzalne riesenie. Ci uz sa jedna o krtkov, ciganov, alebo psychicky narusenych jedincov.....vzdy sa dopracujeme k tomu istemu zaveru.qwerty-xyz napísal:Hentaki ludia by mali sluzit policii na target practice . . .Ostrelovac si preveri mušku v reale, zena a deti sa zbavia strachu, nepadnu za obet nespravni ludia, a ked sa to niekde nerozmazne v mediach tak to bude mat aj happy end a spokojni su vsetci, . . . . .
Jeho a jemu podobnych by som radsej nahnala cez den von a pod policajnym dohladom by mohli zacat opravovat slovenske cesty. Ked sa zotmie, tak spat do ustavu alebo do lochu. Az kym si dobre nerozmyslia, ako sa budu v buducnosti spravat k svojmu okoliu a hlavne k zenam.
sorry ale vina je na maminej kamaratke ze sa snim vobec davala dokopy
v takomto pripade tazko pomoze policia azyl alebo nakladacka... to je jednoducho psychicky sadizmus.
tvoj problem ma tisicino dalsich holcin a bohuzel se stym neda nic extra delat...len ojedinele. keby sa nasilu rozhodla stym skoncovat odist atd moze ale nemusi mu prepnut a moze jej ublizit...
ne ako fakt chyba na jej strane...
v takomto pripade tazko pomoze policia azyl alebo nakladacka... to je jednoducho psychicky sadizmus.
tvoj problem ma tisicino dalsich holcin a bohuzel se stym neda nic extra delat...len ojedinele. keby sa nasilu rozhodla stym skoncovat odist atd moze ale nemusi mu prepnut a moze jej ublizit...
ne ako fakt chyba na jej strane...
-
senator8008
Light Star
Chyba je na jej strane? No ako prepáč ale toto je moc.