core temp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

core temp

Príspevok od používateľa typek61 »

zdravim stala sa mi tak vec ze mi spocitava frekvenciu :D
ako to napravim aby to slo na default hodnoty.iba jedno jadro
snad ste ma pochopili :D

//mat take 4 jadro s 13235MHz tak to by slo :lol: 8)
Prílohy
core.png
core.png (29.33 KiB) 390 zobrazení
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: core temp

Príspevok od používateľa beardie »

stiahni si novsiu verziu programu
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

do teraz som s tym nemal problem :wink:

//ked som otvoril core temp tak to zrazu nahodilo samo ako som to chcel nechapem :|

//autoeditácia príspevku (02 Júl 2012, 12:01)
existuje nieco taketo aj na amd procesory?dik :)
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

stiahni si "all cpu meter" + "core temtp"

Kód: Vybrať všetko

http://addgadgets.com/
ked nastavis core temp aby bezal na pozadi bude all cpu meter s nim spolupracovat a ukazovat nielen info o vykone a vyuziti cpu ale aj teploty jadier. all cpu meter ukazuje aj vyuzitie ram. ak chces mat rovnake info o grafike je tam gpu meter. ak by ten nezobrazoval vsetky info (nie kazda grafika musi byt plne podporovana mozes ako alternativu pouzit:

Kód: Vybrať všetko

http://blog.orbmu2k.de/sidebar-gadgets/gpu-observer-sidebar-gadget
screeny trosku zavadzaju, neukazuju plne moznosti gadgetu, moze pekne zobrazovat aj graf vyuzitia
Atrej
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Atrej »

ja by som sa chcel spýtať, že prečo mi ukazuje využitie štyroch jadier, keď mám len dve....procesor core i5-2430M, do procesorov som laik, snáď mi to vysvetlíte...All CPU meter v3.9...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Atrej - hyper threading, dve virtuálne na jedno fyzické.

http://ark.intel.com/products/53450/Int ... -3_00-GHz)

number of threads #4
Atrej
Amateur
Amateur

a čo znamenajú tie vrituálne? napríklad keď mám starý procák sempron jednojadrový, tak má aj druhé virtuálne jadro? :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nie nie, je to technológia intelu. AMD prišlo ako prvé s reálnymi viacerými jadrami, Intel si to skrátil a spravili virtuálne a bachli do toho celkom slušnú tech. Skúsim vysvetliť nasledovne. Keď máš HT na jadrách a máš multicore aplikáciu, ktorá dokáže využiť aj 4 jadrá, ale máš len 2, tak efektivita pri AMD je povedzme 2 jadrá x 80%. Pri inteloch, kde máš dvojjadrový procesor so 4mi vláknami máš tú istú efektivitu [čo nie je prax, ale rátajme s tým]. Zatiaľ čo výsledný efekt pri AMD je celkový výkon 160%, pri Intel procesoroch sa spraví z celkového výkonu virtuálnych jadier [4x 80% = ~2x 90%] medián a tak dostaneme výkon 90% na jadro, tým pádom je výsledná efektivita až 180%.

Suma sumárum to znamená že HT dovoľuje mnohým aplikáciam efektívnejšie využívať silu jedného jadra, v mnohých prípadoch až dramaticky efektívnejšie. Samozrejme že reálny výkon je stále len maxima jadra, avšak oveľa efektívnejšie spracovaná a využitá. A preto je výsledný výkon vyšší ako pri AMD procesoroch, ktoré technológiou HT nedisponujú.

No a vďaka tejto jednoduchej a pritom tak geniálnej technológii valcuje Intel AMD už nejaký ten piatok, SAMOZREJME že to nie je LEN kvôli Hyper Threadingu. Celkovo ich architektúra, výrobný proces, inštrukčné sady sú dosť ďaleko pred AMD. Ale tak HT pridáva len na sile a kráse v prípade Intelu.
Atrej
Amateur
Amateur

tak vďaka za obsiahli príspevok, určite som to lepšie pochopil od teba ako keby som to dve hodiny googlil...
Napísať odpoveď