Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mazda vyzera velmi slusne, par veci by ma vsak odradzalo... nefunkcna elektronika (v tomto pripade alarm) moze znamenat kadeco... zisti, preco vsetko neslape tak, ako ma, preco je odpojeny... taktiez zisti funkcnost vsetkych elektronickych systemov a ovladacov, ak nepojde este nieco dalsie, urcite by som cuvol... klima s tym moze ist ruka v ruke, ak nie je chyba iba v naplni... moze byt nefunkcny kompresor, pripadne jeho elektronika, moze ist o netesnost v systeme, mozno aj po nejakej mensej buracke na prednu cast...

tie kola a gumy nie su o nic lepsie, na oboch sa slusne setrilo...

do oci mi este biju tie ulozenia tlmicov, ktore ktosi slusne prelestil, ale to uz asi prehanam... kazdopadne na tychto dvoch mazdach to je prirodzenejsie:
http://www.autobazar.eu/sk/pics.php?id= ... da&lang=sk 117kkm
http://www.autobazar.eu/sk/pics.php?id= ... da&lang=sk 56kkm

...snad nic z toho, co pisem, nebude pravda, drzim palce...

inak auto ma 110 000km, co na nom bolo uz vsetko menene? toto su kilometre, po ktorych zacinaju nejake tie spotrebne veci odchadzat, co-to by uz vymenene byt mohlo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

mazda vyzera velmi slusne, par veci by ma vsak odradzalo... nefunkcna elektronika (v tomto pripade alarm) moze znamenat kadeco... zisti, preco vsetko neslape tak, ako ma, preco je odpojeny..
Alarm je odpojený, lebo vraj je veľmi citlivý a preto nefunguje diaľkové na centráli, centrál by mal ísť.
taktiez zisti funkcnost vsetkych elektronickych systemov a ovladacov, ak nepojde este nieco dalsie, urcite by som cuvol...
Elektrické okná idú, rádio ide, svetlá idú, stierače tiež, trojuholník tiež, neviem čo iné by som mal ešte skontrolovať, lebo iné to auto nemá.
klima s tym moze ist ruka v ruke, ak nie je chyba iba v naplni... moze byt nefunkcny kompresor, pripadne jeho elektronika, moze ist o netesnost v systeme, mozno aj po nejakej mensej buracke na prednu cast...
Búračku nezatajil, vraj zrazil psa, čomu môžem veriť a nemusím.
tie kola a gumy nie su o nic lepsie, na oboch sa slusne setrilo..
.Gumy zarazili aj mňa, vydržia maximálne do jesene, na jar musia ísť nové.
do oci mi este biju tie ulozenia tlmicov, ktore ktosi slusne prelestil, ale to uz asi prehanam... kazdopadne na tychto dvoch mazdach to je prirodzenejsie:
http://www.autobazar.eu/sk/pics.php?id= ... da&lang=sk 117kkm
http://www.autobazar.eu/sk/pics.php?id= ... da&lang=sk 56kkm
Tomuto absolútne nerozumiem :?
inak auto ma 110 000km, co na nom bolo uz vsetko menene? toto su kilometre, po ktorych zacinaju nejake tie spotrebne veci odchadzat, co-to by uz vymenene byt mohlo..
Myslím, že auto predáva aj z tohto dôvodu, že chce iné väčšie a nemieni investovať do tohto.

Každopádne mu teda ešte zavolám a pôjdem to ešte idem pozrieť s niekým skúsenejším. Ale nechcem byť hnidopich. Kupujem jazdenku.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Preco to nezoberies priamo do Mazdy na obhliadku? Zavolaj, dohodni obe strany a je to. Sice to bude stat 30-50 Euro, ale oplati sa.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

skontroluj abs, esp, zhasinanie kontroliek pri starte...

buracky zvyknu ludia skor zlahcovat, skontroluj, ci bol naozaj len pes, nie avia :)

skor som myslel znacku gum a kolies, a to, ze nie su original... ak su uplne zjazdene, kludne tam mohli byt nejakym spekulantom prehodene z ineho vozidla, neviem, co je to za predajcu... vymen ich radsej hned...

na tie vymenene diely sa pytam iba kvoli tomu, aby Ti neodislo vela veci naraz, napr. homokinetaky, loziska a tlmice, a hned 800e pojde prec...

nechcem, aby si bol hnidopich, ale ani nechcem, aby si bol po kupe auta zaskoceny, ze vsetko nebude v 100% poriadku, to sa pri kupe jazdenky nestane asi nikdy... staci to dobre obzriet a ak nebude chyba v elektrike, nehanbit sa ho zobrat...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

skontroluj abs, esp, zhasinanie kontroliek pri starte...
Esp nemá, má len ABS a BAS. Jako, čo si tam mám na tých kontrolkách všminúť? Či niektorá neostane svietiť?
skor som myslel znacku gum a kolies, a to, ze nie su original... ak su uplne zjazdene, kludne tam mohli byt nejakym spekulantom prehodene z ineho vozidla, neviem, co je to za predajcu... vymen ich radsej hned...
Gumy by som aj vymenil, ale na disky mi asi teraz veľa neostane.
na tie vymenene diely sa pytam iba kvoli tomu, aby Ti neodislo vela veci naraz, napr. homokinetaky, loziska a tlmice, a hned 800e pojde prec...
No dúfam, že motoricky na ňom neodíde nič do jary.
nechcem, aby si bol hnidopich, ale ani nechcem, aby si bol po kupe auta zaskoceny, ze vsetko nebude v 100% poriadku, to sa pri kupe jazdenky nestane asi nikdy... staci to dobre obzriet a ak nebude chyba v elektrike, nehanbit sa ho zobrat..
Ne nebude, toho som si vedomý. Už len tá klíma a centrál, plus gumy. Ale zas počítam, že to auto by malo vydržať ešte dlho.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Esp nemá, má len ABS a BAS. Jako, čo si tam mám na tých kontrolkách všminúť? Či niektorá neostane svietiť

alebo ci nahodou nie su zalepene paskou alebo vypojene, lebo signalizuju chybu...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nesmie ziadna zostat svietit, nesmie ich viac zhasinat po nastartovani naraz (iba v niektorych vynimkach), cim zistis, ci nie su navzajom niektore prepojene... pozri na nete obrazok rozsvietenych vsetky kontroliek a porovnaj si to so skutocnostou, ci nie su vymontovane ziarovky...

disky su okey, ak su vyvazene a nehadzu, iba som tym poukazoval na to setrenie, ktore by u auta byt nemalo...

nemas sa coho bat, keby rovno aj cosi odislo, do jari to vydrzi... motoricky asi skor nie, je to japonec :P

k plusom: plechy vyzeraju velmi dobre, interier este lepsie, skontroluj este sroby, zvary a ram, ak nebude nikde problem, kup ho :) stastnu ruku prajem...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

RATZINGER666 napísal:nemas sa coho bat, keby rovno aj cosi odislo, do jari to vydrzi... motoricky asi skor nie, je to japonec :P
Polovičný Ford :P Mazda 3 je dobré auto, to mi nevyhovoríte :) Relatívne sociálna výbava, ale to mi celkom vyhovuje, skôr by ma sralo, keby mi tam viac vecí nefungovalo s tým, že tam sú :D
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

http://ford-focus.autobazar.eu/16-ti-vct-id2928284.html

nema toto aspon lepsiu vybavu?

// tak ak je pre teba 5100 na hrane, nekupuj to.. alebo mas rozpocet aspon 5600 s tym, ze tych 500e ti ostava na aspon ten prvy servis? twn focus som nejak specialne nepozeral..len mi padol do oci hned ako som nahodil priblizne tvoje kriteria .. ja by som asi do nejakeho takeho holatka nesiel..nie je moznost posetrit 2-3 mesiace a mozes kupit auto vybavou a pohodlim uplne inde? ak nie..znizil by som asi naroky na rok vyroby
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

5500 pre súkromníka je mimo mojich možností. Táto Mazda je totálka na hrane.
Navyše henten Focus je tam asi rok.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Čo mám do kontroly ešte zahrnúť? Toto ma tak rýchlo napadlo, aj keď čosi z toho som už včera kontroloval..stretnúť sa máme o pol 7.

Do kedy je platná STK a EK?

Porovnať kolesá so zápisom v TP!

Čo bolo menené a kedy?
Olej: Brzdové obloženie:
Rozvody:

Kasňa
hrdza (kufor)
predok skontrolovať pozornejšie

Vyskúšať:
ostrekovače, stierače
smerovky, svetlá, diaľkové, cúvacie
elektrické okná
nastavenie zrkadiel
trojuholník
kontrolky po štarte
klíma ---
centrál ---
tlmiče

Jazda:
ABS
drží rovný smer?
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Načo si dať pozor pri kúpe niečoho takéhoto? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... res=EXPORT
Nie je tá cena podozrivo malá vzhľadom na Km?
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

kamarat kupil pred rokom C220 CDI 2005 rok zo SR (aj kupovane na SR) za 10 000€ v kozi a neviem co vsetko so 145 000km
KM vraj neboli stacane, po roku zatial nemam ziadnu poruchu a jazdni Presov - Hanover 2x mesacne
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

begbeee napísal:5500 pre súkromníka je mimo mojich možností. Táto Mazda je totálka na hrane.
Navyše henten Focus je tam asi rok.

Čo mám do kontroly ešte zahrnúť? Toto ma tak rýchlo napadlo, aj keď čosi z toho som už včera kontroloval..stretnúť sa máme o pol 7.

Do kedy je platná STK a EK?

Porovnať kolesá so zápisom v TP!

Čo bolo menené a kedy?
Olej: Brzdové obloženie:
Rozvody:

Kasňa
hrdza (kufor)
predok skontrolovať pozornejšie

Vyskúšať:
ostrekovače, stierače
smerovky, svetlá, diaľkové, cúvacie
elektrické okná
nastavenie zrkadiel
trojuholník
kontrolky po štarte
klíma ---
centrál ---
tlmiče

Jazda:
ABS
drží rovný smer?
- ci su rovnake medzeri medzi plechmi na lavej / pravej strane, mozes vyskusat s mincou... tak to vies ci sa nieco opravovalo
- ci sedi rok vyroby skiel (na kazdom skle to je zaznacene) s rokom vyroby auta...
- skontroluj ci tam je baterka aka ma byt... teraz v lete by si nemal v problem ale v zime ano
- hrdzavenie vyfuku
- ci funguje spinanie ventilatora/chladica/termostatu - ci teplota neni velmi vysoka alebo nizka
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Sklamanie. Auto bolo buchnuté nejak vážnejšie aj sklo bolo menené, ložiská v prdeli...
Keď to zrátam tak po kúpe:
musím okamžite kúpiť gumy
vymeniť čapy
spraviť klímu
urobiť centrál
auto bolo buchnuté
vymeniť olej, rozvody

Na to nemám peniaze. Za 5000 som čakal niečo viac, ale asi budem ďalej čakať na môj suprový Fofo 2004 za 3.500.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

presne pre toto by sa mi pacili komentare k inzeratom ako napr na klubovych forach v inzercii

pekne by sa tam napisalo, ze predajca je oje*** a co vsetko je zatajene v inzerate a klamlive, takto mozno to auto niekto kupi a potom bude banovat :?
hlavne ked citam "TOP STAV", "nikdy neburane" tak mam chut vziat ocelovu tyc a predajcovi urobit ten "top stav" z jeho zdravia
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mi hovor, už sa mi z toho chce plakať :(
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

hm, ale bud rad ze si to zistil takto dopredu...
Sa ti priznal sam ze teda to nebol len pes? :D
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Čo hovoríte na nissan almera, ročník 2001, 2,2 diesel, 84kW ? Ako je to s kazivosťou týchto modelov a týchto motorov??
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tie zasrané Áaačka zasierajú ešte aj vyhľadávanie. Nikde a nikdy neuvedú kraj a človek sa potom musí predierať tým ich smetím všade jedno či hľadá v Košicoch, či v Žiline...

Napíšu cenu 5900 a potom v inzeráte niekde dole, že cena v hotovosti je 7500. Sráči.
Napísať odpoveď