co je toto za hmyz

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: co je toto za hmyz

Príspevok od používateľa mi-chau »

Alebo spravil vlastnu verziu tabulky TU STRAZIM JA!
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

:D :D Idež zazvoniť, uvidíš kresbu pavúka a nápis Tu strážim ja!... a vedľa toho pavúčie hniezdo :D By ma porazilo od smiechu :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

ja som si v izbe predvčerom našiel niečo ako včelu, hlava aj trup vyzerali tak isto ale brucho mala ako by na takej paličke ešte nadpojene :D som v živote taky hmyz nevidel

pre lepšiu predstavu jednoduchý nákres v skicári :mrgreen: (nekomentovať prosím) :D

vie niekto čo to je ?
Prílohy
hmyz.JPG
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=1122

Ja som bol niekoľko rokov paf z tohto.. Pripomínalo mi to kolibríka. Až vďaka tejto téme som to vypátral a hľa nie som jediný, komu to pripomína kolibríka.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Header napísal:ja som si v izbe predvčerom našiel niečo ako včelu, hlava aj trup vyzerali tak isto ale brucho mala ako by na takej paličke ešte nadpojene :D som v živote taky hmyz nevidel

pre lepšiu predstavu jednoduchý nákres v skicári :mrgreen: (nekomentovať prosím) :D

vie niekto čo to je ?
Lumok ? :lol:
Prílohy
1.jpg
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Ale tuto temu som nemal otvarat... Sedim tu v tme a zacinam sa obsivat co vsetko sa okolo mna moze pohybovat :D
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Header napísal:ja som si v izbe predvčerom našiel niečo ako včelu, hlava aj trup vyzerali tak isto ale brucho mala ako by na takej paličke ešte nadpojene :D som v živote taky hmyz nevidel

vie niekto čo to je ?
Mne sa vždy zdalo ako keby z neho "rástol" ďalší taký hmyz, neviem ale či obaja myslíme na to isté.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mustafa »

vie niekto čo to je ?
Asi nejaký druh z čeľade Sphecidae, konkrétne možno Sceliphron curvatum.
Prílohy
sceliphron.jpg
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

redliner: nie nie, toto som našiel aj ja na nete ale nebolo to ono :D
Mustafa: áááno, to je ono...presne takto to vyzeralo.... nikdy som to nevidel ešte, tak preto ma to zaujalo dosť...dik :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Kebyže nájdem takú zrúdu v robote tak volám hasičov a kým by prišli vypisujem výpoveď. :lol:
Ak sa niečoho fakt bojím, tak sú to títo emzáci, nesmejte sa. :D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mustafa, toto som mal aj ja, takticky som utekal po lapačku, ale potkol som sa na schodoch takže som tomu odstrelil len ten chvost, šplechlo to na stenu :D dosť nechutne to lietalo, potom som to ešte 10 minut pitval na schodoch ;D
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

begbeee napísal:http://www.priroda.cz/clanky.php?detail=1122

Ja som bol niekoľko rokov paf z tohto.. Pripomínalo mi to kolibríka. Až vďaka tejto téme som to vypátral a hľa nie som jediný, komu to pripomína kolibríka.
Tvoj link je mrtvy, ale predpokladam ze myslis toto.
Pred par rokmi nam to chodilo olizovat muskaty. Pred tym som to nikdy nevidel. V poslednej dobe uz ich tiez nevidam.
Prílohy
kolibrik.jpg
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ešte pred pár dňami išiel... Áno presne to som myslel. Aj nám to chodilo na muškáty. Jednak je to podľa mňa riadny kusisko hmyzu, trocha chlpatý mi pripadá..veliký. Ale je fascinujúce sledovať jeho let.

Noční motýl létající ve dne
Dlouhozobka je jakási výjimka, která potvrzuje pravidlo. Jedná se totiž o lišaje aktivního ve dne. Ostatní čeští lišajové jsou noční motýli. Vzácně se ale můžeme v podvečer setkat s druhy, které k nám zalétavají z jihu. Můžeme si jej tedy snadno prohlédnout a poučit nezasvěcené, že se nejedná o kolibříka, který se v Evropě ve volné přírodě nevyskytuje, ale o velmi zajímavého motýla.
Kolibří let
A proč si jej s kolibříkem lidé pletou? Pokud jste dlouhozobku viděli, určitě jste už pochopili. Podobně jako kolibřík zobák má tento motýl velmi dlouhý sosák, díky kterému nemusí usedat na rostlinu a předvádí nám úžasný a neopakovatelný kolibří let. Dlouhozobka stojí na místě a velmi rychle při tom třepotá křídly, která pak naším nedokonalým okem nejsou téměř vidět. Upoutat nás může i černobílý zadeček.
Jump3r-ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jump3r-ko »

My zase na dvore máme pergolu, a vždy v lete príde predňu taká krátka osa a tiež sa pohybuje ako kolibrík (tzn. že lieta a zároveň stojí na mieste) vždy na tom istom mieste a je tam aj celý deň tak by som rád vedel ako to zabiť. Skúšal som sprej ale je to moc rýchly tvor, vždy ujde a potom sa vráti. Je to dosť otravné a bojím sa, že raz to može niekoho napadnúť.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Zasa netreba sa bat vsetkeho co lieta. Skus to odfotit. Mozno to nie je nebezpecne
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Jump3r-ko napísal:My zase na dvore máme pergolu, a vždy v lete príde predňu taká krátka osa a tiež sa pohybuje ako kolibrík (tzn. že lieta a zároveň stojí na mieste) vždy na tom istom mieste a je tam aj celý deň tak by som rád vedel ako to zabiť. Skúšal som sprej ale je to moc rýchly tvor, vždy ujde a potom sa vráti. Je to dosť otravné a bojím sa, že raz to može niekoho napadnúť.
To bude pravdepodobne pestrica, ktorá je neškodná, ba priam užitočná, keďže v larválnom štádiu požiera vošky.
Jump3r-ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jump3r-ko »

Pozrel som si obrázky tej pestrice ale to nie je ono. Je to viac guľaté, a má to žihadlo. Fotky momentálne pridať nemožem lebo som v zahraničí.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Malthus napísal:Neni zač. ;-)Tu máš trochu väčšiu verziu http://2.bp.blogspot.com/_h8QUKh9nNTk/S ... aani+3.jpg , toto je tropická stonožka, človeka môže aj zabiť jedom. Občas sa skrýva v trsoch banánov dopravených do obchodov a tak. :D
dakujem, dakujem...DAKUJEM! odteraz uz v zivote nekupim ziaden banan, fakt diky. :smt081
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem, či je to zrovna hmyz, ale keď vás vystraší nejaká stonožka, tak sa rybke do papuľky radšej nekukajte...
http://en.wikipedia.org/wiki/Cymothoa_exigua
Prílohy
parasite_fish_tongue.jpg
parasite_fish_tongue.jpg (67.78 KiB) 1393 zobrazení
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

begbee: Asi by ma to vyhrotilo viac, ale úprimne, tá Malthusova stonožka bolo väčšie "psycho". :) :/
A Malthusovi ďakujem že do konca života ma zaleje potom pri otváraní banánu. :lol:
Napísať odpoveď