Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
Ja si tiež myslím, že SOI alebo niekto iný to musí kontrolovať, ale sme na Slovensku, bohvie ako to je v realite...
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
whisper ja teraz riesim takuto situaciu v ČR ...
Na Lukoile som natankoval v stredu plnu nadrz (V Stredy maju akciovu cenu 34,50Kč/l), nadrz ma kapacitu 45l+2l expanzka, standardne ak vyjazdim 50km po rozsvieteni rezervy tak mam v nadrzi 2-3l.
Na OMV tankujem az po expanzku 43l ... V Lukoile 51l. Skusal som to aj o tyzden a bolo to 52,5l.
Volal som na ČOI a je to "v stadiu riesenia" ... Som zvedavy ako sa to skonci.
Na Lukoile som natankoval v stredu plnu nadrz (V Stredy maju akciovu cenu 34,50Kč/l), nadrz ma kapacitu 45l+2l expanzka, standardne ak vyjazdim 50km po rozsvieteni rezervy tak mam v nadrzi 2-3l.
Na OMV tankujem az po expanzku 43l ... V Lukoile 51l. Skusal som to aj o tyzden a bolo to 52,5l.
Volal som na ČOI a je to "v stadiu riesenia" ... Som zvedavy ako sa to skonci.
Na bystrickom Agipe, pri Tescu, tiez podobny problem. Inak stojany na slovensku kalibruje a kontroluje Slovenska legalna metrologia, ale ci moze davat pokuty alebo nejak riesit stanice, ktore uctuju viac, neviem.
Tie nalepky su od slovenskej legalnej metrologie, ktorá ma na starosti kalibraciu meradiel.
Kedysi davnejsie bola v telke reportaz, kde mal nejaky dedko podozrenie, ze zle meraju na pumpe. Zavolal SOI + televiziu. Pred kamerou to zmerali a bolo to v ramci povolenej odchylky.
Ale clovek nevie, ake vychytavky tam mozu mat na tych cerpackach povymyslane, aby presli kontrolou a zaroven namerali viac. Kto chce odrbavat, sposob si najde.
//syfon ma rychlejsie prsty. Tak to tu mate dva krat. No.
Kedysi davnejsie bola v telke reportaz, kde mal nejaky dedko podozrenie, ze zle meraju na pumpe. Zavolal SOI + televiziu. Pred kamerou to zmerali a bolo to v ramci povolenej odchylky.
Ale clovek nevie, ake vychytavky tam mozu mat na tych cerpackach povymyslane, aby presli kontrolou a zaroven namerali viac. Kto chce odrbavat, sposob si najde.
//syfon ma rychlejsie prsty. Tak to tu mate dva krat. No.
Navrhujem postaviť nejaký benzínovod-naftovod z rakúskych hraníc smer východ.. nejaký dobrovoľník by šiel do Rakúska zobrať do cisterničky benzín/naftu.. načerpal by to do tohto systému.. a my ostatní by sme si odtiaľ tankovali...
-
mato951
Star
Stačilo by take niečo v čom chodia vypuštať žumpu ( ty čo bývajú na dedine vedia o čo ide) naplnit to a isť predávať ale neviem čiby sa to oplatilo lebo musiš si zaplatiť cestu možno dialničnú atď...
Hovnocuc myslíš?mato951 napísal:Stačilo by take niečo v čom chodia vypuštať žumpu ( ty čo bývajú na dedine vedia o čo ide) naplnit to a isť predávať ale neviem čiby sa to oplatilo lebo musiš si zaplatiť cestu možno dialničnú atď...
-
mato951
Star
No šak toto, to by sme sa vysplahli na tu cenu ako je na SR
Kto by to potom od tych hoven, co ostali v hovnocuce pricapene na stene filtroval?
To máš už s aditívami 
-
Shark NX
Addict
Benzin vs. Nafta
Ďalšia i30 s motorom ako minule. Dlhé diely - Hainburg.
Chodím už len tam tankovat. Za 1,279€/l no netankuj tam.
-
Hellboy248
Guru wannabe
Shark NX: myslis tu pumpu hned nazaciatku? akurat sme nad nou rozmyslali len mi pride dost neznama a kvalita aka moze byt ..
-
Shark NX
Addict
Nie, mam na mysli JET pri kruhovom objazde. JET ma podla testu ADAC (Ale neviem ho uz najst) 2. najlepsiu naftu v AT.
Prva je MaxMotion od ich domaceho OMV.
Prva je MaxMotion od ich domaceho OMV.
Celý život sme jazdili na benzín, teraz sme objednali po prvý krát diesel.
Nechcela som, bola som však prehlasovaná.
Tak uvidím, konečne budem vedieť porovnať na vlastnom.
Pretože čo sa služobných týka, naftu priam neznášam. Mám pocit, že je to potrebné dlhšie zahrievať a pokiaľ som netrpezlivá, tak mi to rovno v križovatkre skapína ako začiatočníkovi.
Údržbu a iné starosti neriešim , na to mám lidi ... ja som neodolateľná blond
)
Nechcela som, bola som však prehlasovaná.
Tak uvidím, konečne budem vedieť porovnať na vlastnom.
Pretože čo sa služobných týka, naftu priam neznášam. Mám pocit, že je to potrebné dlhšie zahrievať a pokiaľ som netrpezlivá, tak mi to rovno v križovatkre skapína ako začiatočníkovi.
Údržbu a iné starosti neriešim , na to mám lidi ... ja som neodolateľná blond
http://www.auto.cz/diesel-nic-lepsiho-s ... mame-64188
Podľa mňa dosť kontroverzný článok. Nechcem generalizovať, ale údržba a výdrž benzínového motora je niekde inde v pozitívnom slova zmysle.
Navyše z mojich skúseností sa jazda na nafťáku a benzíne nedá porovnať. Diaľnica teda nie je môj každodenný chlebík, ale mesto a okresky, tam na benzín nedám dopustiť.
Podľa mňa dosť kontroverzný článok. Nechcem generalizovať, ale údržba a výdrž benzínového motora je niekde inde v pozitívnom slova zmysle.
Navyše z mojich skúseností sa jazda na nafťáku a benzíne nedá porovnať. Diaľnica teda nie je môj každodenný chlebík, ale mesto a okresky, tam na benzín nedám dopustiť.
-
Shark NX
Addict
begbee ono to je veľmi individuálne. Ja ked benzin tak jedine preplnovaný.
Nemám v láske tu závislost výkonu od otáčok.
Peugeot 408 1.6T je jeden z Benzinov ktory plne akceptujem, je to proste cukrík. Od 2000ot/min to ťahá bez zmeny až do 7000ot/min.
Nemám v láske tu závislost výkonu od otáčok.
Peugeot 408 1.6T je jeden z Benzinov ktory plne akceptujem, je to proste cukrík. Od 2000ot/min to ťahá bez zmeny až do 7000ot/min.
Test spotreby: Benzínové turbo dobieha diesel
Takže trend je robiť maloobjemové benzíny s turbom. Zachvíľu medzi benzínom a naftou nebude rozdiel.
Jednoduchú atmosféru už hádam nebudeme vedieť zohnať.
Takže trend je robiť maloobjemové benzíny s turbom. Zachvíľu medzi benzínom a naftou nebude rozdiel.
Jednoduchú atmosféru už hádam nebudeme vedieť zohnať.
Teraz neviem, či to bude dobre, alebo zle. Benzín s turbom je samozrejme dynamickejší, ale je to zas len ďalšia súčiastka naviac, ktorá sa môže pokaziť (pri dnešných autách a ich kvalite sa bohužiaľ aj pokazí). Ja osobne jazdím na benzínovom 1.6 s viacbodovým vstrekovaním a pravdu povediac, turbo mi vôbec nechýba - čím nechcem povedať, že som proti nemu, je to len môj názor na vec. 
A čo takto elektromobil ?
V Norsku som zazrela jedno prdi autíčko, ktoré dotankovávalo.
Po 2 hodˇkách pozorovania som to vzdala ... človek aby si na tankovanie asi bral dovolenku
)
V Norsku som zazrela jedno prdi autíčko, ktoré dotankovávalo.
Po 2 hodˇkách pozorovania som to vzdala ... človek aby si na tankovanie asi bral dovolenku