taliansko kvazi dovolenka

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

taliansko kvazi dovolenka

Príspevok od používateľa gego »

Chcel by som sa spytat na info ohladom cesty a pobyte v taliansku co mi treba na co si mam dat pozor atd ,
cesta : poprad - Toscolano-Maderno, Italia , nastrahy ciest ako volit trasu odporucania , ceny dialnicnych nalepiek pripadne ako sa plati myto a podobne :)
auto : felicia na lpg ( auto nekomentovat ja mu verim ) pripadne co odchadza na takych dlhych tratiach , co si zobrat sviecky ziarovky olej vodu , atd ,
cerpacie stanice : ci su otvorene kde ako kolko , kolko stoji kde tankovat , ci su rovnake tankovacie hrdla ako na svk
a nejaky autocamping v okoli kedze budeme pod stanom , a nejake info ohladom krajiny cena zradla a tak

Dovod preco idem takto kamos tam ma frajerku na vymennom pobyte s hotelovky a ja som odvoz a beriem to ako dobrodrustvo pri ktorom ma netlaci cas odchody lietadiel rezervacie hotelov a tak.

Odporucania co si tam mam pozriet v blizkosti

termin odchodu a pobytu 16.07.2012 -21.07.2012
tesim sa na vase nazory postrehy rady atd.

planujem do toho vrazit spolu aj s cestou 300 €
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: taliansko kvazi dovolenka

Príspevok od používateľa hojko »

Na viamichelin.com ti ukaze kompletne mytne poplatky, ktore budes platit. Cerpacky su na hlavnych tahoch nonstop, tak ako hadam vsade, platit sa da hotovostou. Ak chces platit kartou, treba si dat pozor a niekde akceptuju len embosovane karty. Hrdla su rovnake. Ceny najdes na natankuj.sk alebo benzin.sk.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

A hlavne na pumpach tankuj vyhradne vlavo, niektore pumpy maju vpravo typkov, ktori ti sice nacapuju, ale pekne ta za to skasiruju... Btw taliani ako aj dalsi juzni socani nemaju na hajzloch dosky, takze seres bud na lyziara, alebo na stojaka a to uz hned par km za rakuskou hranicou. Autocampingy popri dialnici tam velmi nie su, ale ja som rozlozil karimatku na pumpe a vyspal som sa aj pod sirakom, takze no problem. Jedlo je len o nieco malo drahsie ako nase, takze nic hrozne a napriklad v tych mensich dedinkach/mesteckach je v obchode mne z neznameho dovodu velmi lacna corona, ci heineken (0.75l). Ak nenarazis na domacu pekaren, tak sa s dobrym pecivom rozluc, maju tam len tie anglicke gumenne toasty, alebo ine suchare, ktore nejdu dole krkom, takze to lacne pivo urcite padne vhod.

Taka vychytavka - na mytnych prechodoch chod cez Telepass, zavolaj "helpdesku" (neviem ako sa tomu presne nadava), rozpravaj s nimi po slovensky a tvar sa, ze si blby a nevies co od teba chcu. Dvakrat nas takto pustili zadara, aby sme zbytocne nebrzdili premavku. My sme isli az na juh talianska a usetrili sme tak niekolko desiatok eur.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

pozeram ze campingy su sialene drahe a rozlozit stan niekde v lese mozem ci ked ma niekto capne pokuta ci ?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nikto ta necapne, ak za tyzden uvidis aspon dvoch policajtov tak budes mat obrovske "stastie". Ja som mal pocit, ze taliani nic take ako policiu nemaju. Ale je pravda, ze oni maju 3-4 druhy policie, z toho jedna skupina su v civile.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

my sme boli vedla plaze bibione, uz neviem ako sa presne volala, camping nebol drahy (neviem uz presne kolko, ale keby bol tak tam nejdeme :D ) plaz bola asi 100 metrov od campu
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Daj si pozor na stravu v Taliansku, ceny na pumpach su drahe, za malu bagetku das 3 eura, za velku ako maju u nas aj 4,50, toalety su tiez spoplatnene uz od Rakuska. Ak chces pizzu v Taliansku, tak tam maju poobednu siestu, teda od jednej do piatej az siestej poobede sa nenajes - v letoviskach by to mohlo byt o nieco ine.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Zachody spoplatnene? na pumpach urcite nie. Ja som isiel cez cele taliansko a pozdlz dialnice ani na jednej pumpe kde som bol (a to som bol takmer na kazdej jednej, kedze som mal vtedy zaludocne problemy) nepytali dukaty.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Na pumpach zachody su zadara, ale take no... Jedlo je v restikach strasne drahe, a ked mozes, objednaj si a odid s jedlom. Za to, ze ta obsluzia a budes sediet u nich pri stole si zauctuju zvacsa 3€.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

ta talianska pizza mi inak fakt nechutila:D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mne zas chutila az moc. Vynikajuce cesto (kym sme cakali na pizzu, tak nam z tohto isteho cesta doniesli aj vynikajuci domaci chlieb) a cerstve suroviny a samozrejme ziadne kecupy a cena jak za slovensku pizzu, ktora sa absolutne neda jest.
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

chlapi ja mam veľmi podobný problém(rsp. otázku). Tiež idem (zhodou okolností na felde ale bez lpg) do Talianska do Jesola(rsp. Lido di Jesolo). Ceny PHM mam pozisťované, trasu naplánovanú, poplatky pozisťované, takisto aj auto začnem davať dohromady len mam menší problém. Chcem isť do toho Lido di Jesolo do campu (jesolointernational.it). Kedže po Taliansky viem že nič a po anglicky jak by dal, dohovoriť sa bude tažké ale snad to zvladnem :D . Teraz ta otazka : celu stranku som preliezol našiel som tam cenu 13,50 osoba. To je jako konečná cena za osobu aj s nejakymi daľšími poplatkami? A koľko sa platí za auto(nenašiel som to tam)? Dá sa to aj na mieste že pridem za typkom že " počuj nemam rezervačku daš mi tu ubytko? " alebo si to musim vopred zarezervovať? Nečudujte sa že mam take drble otazky, ja idem po 17 rokoch naspať pri more(paradoxne opať na to iste miesto :D ) tak netuším jak sa to robí :)

gego - ak ti možem poradiť, určite si zober vodu, remeň(čo pohana altík) a aj alternátor by nebol odveci :D (ten na dlhe trate nosim stale). Sviečky a olej vymen pred cestou. Predpokladam že to maš 1.3 a to nieje nejaký diaľničný ťahač, takže pravidlené zastávky tomu motoru určite pomožu. Inak si hlavne skontroluj(na to veľa ľudí zabuda)rezervu, vačšinou byva makká a potom ked ju budeš potrebovať je neskoro :) .
Inak aspon čo sa možem ja podeliť, my ideme cez Rakusko kde diaľničná stojí 8e na 10 dní, najskôr sme planovali ist po dialnici cez Graz, potom sme sa rozhodli ist cez rychlostnu A23(smer kapfenberg daj si do google maps) ale nakonec asi pojdeme zase cez ten Graz - je to sice o par km dlhšie ale je to rychlejšie takže to vychadza narovnako. V Taliansku čo som pozeral je mýto cca 7e na 100 km po diaľnici ale tak ako hojko hovoril daj si to viamichelin a ti to pekne vyrata všetko.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

hmm... ja som sa s anglictinou dohovoril, privitala nas taka mila slecna pred campon, zaflirtoval som, zasmiala sa :D a ostatne sa vybavilo lahko, matne si spominam, ze sme sa dohadovali na cene za osobu na noc, za osobne auto sme nic neplatili
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

TommyHot napísal:Taka vychytavka - na mytnych prechodoch chod cez Telepass, zavolaj "helpdesku" (neviem ako sa tomu presne nadava), rozpravaj s nimi po slovensky a tvar sa, ze si blby a nevies co od teba chcu. Dvakrat nas takto pustili zadara, aby sme zbytocne nebrzdili premavku. My sme isli az na juh talianska a usetrili sme tak niekolko desiatok eur.
nedivil by som sa keby to vyšlo aj s angličtinou, keď som bol so školou na elbe tak tam skoro nikto inak ako po taliansky nevedel :)
110mat110
Light Professional
Light Professional

Na severe a v okoli Rima sa dohovoris aj anglicky. Na juhu uz nie
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

akurat riesim to ci sa da prespat len tak ako na slovensku niekde si rozlozim stan a je to lebo campy su moc drahe poradi niekto ? pripadne najlacnejsi camp v toscolano moderno ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak ti je aj camp drahy, tak prespi na parkovisku v aute.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

300 € je akoze lacny ? zato ze ty zrejme do 100viek smrkas a vyhadzujes ich nie kazdy je taky prachac ako ty
110mat110
Light Professional
Light Professional

300€?! To urcite nie, za tolko kludne zozenies dobry hotel
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Vybral si si zaujimavu destinaciu, preto pri Lago di Garda treba pocitat s vyssimi cenami.

http://www.camping.it/english/lagodigar ... godigarda/
Napísať odpoveď