Kúpa komponentov do starého pc

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kúpa komponentov do starého pc

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Zdravím, rozhodol som sa upgradovať domaci pc, ktorý už ma nejaké tie roky odžité (dajme tomu že tak 7-8 rokov) avšak nechcem meniť všetky komponenty, chcem len mierne zvyšiť výkon aby sa na tom dala spracuvávať hudba a plynulo pozerať HD videa. Kedže sa do HW moc nevyznám, radšej napišem takto vám aby som sa pri kupe nejako neoklamal a nekupil niečo so mi nebude pasovať.

Začal by som tým že chcem vymeniť len: Procesor (najlepšie 4jadro, ale stači aj vykonne dvojjadro), RAM: aspoň 3GB, grafiku moc nevyuživam, kedže hry vobec nrhavam takže tu by som nechal tak, dalej by som chcel vymeniť zdroj za nejaký tichší a efektívnejší, a to je asi tak všetko. Problém je v tom že zakladova doska je už dosť stará a bojim sa že pri kupe nových komponentov mi tam jednoducho nebudu pasovať.

V prílohe zasielam kompletný výpis hardwaru mojho pc, v pripade že bude treba vymeniť zakladovu dosku (s čím aj ratam) tak napište aká by bola naj a ktorá bude kompatibilná so starou grafickou kartou. Budem velmi vďačný...cenovo by som sa chcel zmestiť tak do 150eur keby sa dá, viem že hardware už dosť klesol dole oproti minulym rokom a moje požiadavky niesu až také vysoké. Dúfam že sa najde nejaka dobra duša ktorá poradí :)
Prílohy
WORKGROU-CEF54D.rar
(13.77 KiB) 36 stiahnutí
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa komponentov do starého pc

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ehm, v akej prílohe?
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

to s tymi klesnutymi cenami HW je povedzme slusne fantazia nas vsetkych. co sa tyka tej investicie tak byt tebou rovno uvazujem nad novym komplet compom, socket cpu ktory pouziva tvoja doska je mrtvy cele roky rovnako ako aj agp slot pre grafiku takze aj ked novu dosku zozenies, bude problem nato zohnat procesor.
zvaz investiciu aspon!!! 300€
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

tak tak. Musis kupit MB, CPU aj GPU. Alebo len MB a CPU (i5) a vyuzivat integrovanu grafiku v CPU. To je uz na tebe. Musis ale zvysit rozpocet.
Napísať odpoveď