Web grafik vs. Web programator

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
TheSearch
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Web grafik vs. Web programator

Príspevok od používateľa TheSearch »

Prosim vas, keby ste mi vedeli pomoct sa rozhodnut ktore by bolo pre mna lepsie a ktore by ma tak mohlo viac pacit apod. Dakujem.

A keby je nejaky clanok kde porovnavaju tieto dva obory (profesie).

Alebo aj ako je to s konkurencou v tychto oblastiach.

Dakujem za pochopenie a budem rad za kazde vyjadrenie nazoru alebo rady a podobne zameraneho prispevku. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Web grafik vs. Web programator

Príspevok od používateľa beardie »

bavi ta hrat sa vo fotosope? => a)
bavi ta kodit weby? => b)
TheSearch
Expert
Expert

No to je to. Mna bavi vsetko. Vlastne uz od mala som robil vsetko viac pre ostatnych ako pre sebe. Keby som bol v obidvoch veciach dobry budu ma bavit obidve a o to viac ma to bude bavit ked druhy budu prejavovať zaujem (neni podmienkou, ja som zvyknuty na nezaujem). Tak budem uprimny neviem. Prepac :)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

tak potom je tu možnosť ab) = web developer
TheSearch
Expert
Expert

web developer ? Prosim trosku mi to vysvetli :P aby som vedel co si pod tym predstavit :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Grafik je zalamovac vizitiek. Nic take ako web grafik neexistuje :) a vyber si len jedno a na to sa specializuj, inak nebudes dobry ani v jednom. Samozrejme je dobre, ked mas zaklady aj z dizajnu aj z kodovania.
TheSearch
Expert
Expert

Ved ako ja by som najradsej len jedno, a preto chcem aby ste mi poradili kade sa uberat.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

TheSearch napísal:Ved ako ja by som najradsej len jedno, a preto chcem aby ste mi poradili kade sa uberat.
nechcem byt zly, ale ked nevies ani aky je rozdiel medzi "grafik" a "programator" tak asi ziadne povolanie pre teba vhodne nebude.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ja vidim 2 moznosti:

a) web designer(grafik) + html/css a trochu js koder
b) web programator - vyvoj webovych aplikacii co je vpodstate programovanie s tym ze tiez je potrebna znalost html/css/js

nieco z toho si vyber, robit programatora aj designera asi nie je mozne, resp. ako bolo povedane nebudes dobry ani v jednom ani v druhom a su to uplne odlisne veci.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

TheSearch jednoduchsie je robit kodera. To sa da v pohode naskillovat. Ako dizajner sa musis narodit. Ano vies sa trochu naskillovat, ale ak nemas pre to citenie a nie si kreativny tak tie dizajny nebudu stat za vela.
TheSearch
Expert
Expert

ako ja viem rozdieli ale vies nie kazdy je taky ze vie co v zivote chce alebo sa vie hned sfleku rozhodnut. Ja proste potrebujem poradit a ked moji kamariti (a podobne) nevedia pomoct a vzdy len skor narazky ze som onicom a podobne. Tak aj preto sa chcem o tom poradit na tomto foru lebo dufam ze tu bude aj niekto kto porady ako normalny clovek a nie ako moji kamarati.

//autoeditácia príspevku (03 Júl 2012, 17:44)
TommyHot napísal:TheSearch jednoduchsie je robit kodera. To sa da v pohode naskillovat. Ako dizajner sa musis narodit. Ano vies sa trochu naskillovat, ale ak nemas pre to citenie a nie si kreativny tak tie dizajny nebudu stat za vela.
Takze ked je mi blizsia matika, logicke vecy a podobne prkotinky, tak je cesta kodera pre mna ako urcena ze ? A grafika len nejake tie zaklady vo photoshope a praca s nim mylim sa ? 8)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Presne tak, lepsie ked budes web developer.

A este raz, to nie je grafik, grafik zalamuje vizitky v reklamnej agenture :) dizajneri su na toto strasne haklivi :D
TheSearch
Expert
Expert

TommyHot napísal:Presne tak, lepsie ked budes web developer.
Ok dakujem teda toto som potreboval pocut (precitat) :D .
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Detto. Tiez som robil oba, v PSku sa orientujem ale nemam napady na designy. Robim sice weby aj s designami ale iba take jednoduche pre firmy.
Kedze kodovanie zvladnes no pre design treba cit ako to tu uz bolo napisane.

Takze moja rada je design kedze nechcem konkurenta :D
Iba si robim prdel. Daj sa na kodenie.ä

K-? Vám už načistoje*e.
TheSearch
Expert
Expert

Ako ja ti poviem ze aj by som radcej ten dizajn ale fakt je ten ze ja som vyrastal od mala pri cislach poctoch, logickych rieseni a podobne. Takze keby som sa venoval dizajnu trvalo by mi to par rokov nez by som sa dostal na uroven kde ten web bude mat aj nejaky dizajn :D ale za tych par rokov co by som sa venoval kodeniu a web aplikaciam tak by som robil tak fajne aplikacie, ze by mne samemu padala sanka (teda aspon v to dufam).

Ale napriklad za to napriklad moj bratranec to je presny opak na programovanie (trebars aj html) je babrak ale keby sa nauci robit s photoshop tak take krasne dizajni by daval ze by som sa len cudoval a keby som ho este naucil apson zaklady html + css (a zvysok by sa uz lahko doucil) tak by bol hotovy webdesigner (aspon o jedneho konkurenta menej pre teba :D ) lenze on bol od malicka vedeni k takemu estetickemu citeniu a co sa farieb atd tyka......

Takze tak....

P.S.: Michaelo dopredu sa ospravedlnujem ak by som bol lepsí alebo len na tvojej urovni (aj ked nevim aka to je) :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Heh a čo má matika s týmto spoločné?
Logika ešte áno to jo ale matika?

Ja osobne momentálne len HTML + CSS + PHP a učím sa SQL a doúčam sa PHP lebo z neho polku ani neviem (nevyužívam ho veľmi často, radšej robím statické weby - ľahšie spravíš design aj ho nakóduješ).
Ja som začínal s PHP-Fusion. Tam som začal prvý krát s HTML a CSS. Potom keď mi niečo nefungovalo tak som sa začal hrabať aj v PHP a nakoniec som začal kódovať designy.

Ps.: s tým problém nemám, to bol iba joke :D v PSku verím že si lepší keďže ja nemám na toto fantáziu a cítenie. Zapnem PSko, robím 15 min a vypnem ho lebo ma nič normálne nenapadne. Som rád že ma niekedy napadnú designy na weby čo robím :D
TheSearch
Expert
Expert

Tak matika sa hodi pri niektorych aplikacia (nie vsetkych) ale urcite kazda vedomost na viac sa pri hociakej robote len zide. (no vlastne skoro kazdej) Ale pred dvoma rokmi som robil iba html + css + nejaky slaby dizajn :D a potom som s tym prestal kedze som blbecek cez dizajn. Ale teraz sa zameram na webove aplikacie takze PHP + MySQL (a trosku PS keby bolo nieco treba lamacke spravit a aby som si rozsiril svoj obzor :D ). Proste chcem byt v niecom dobry a radcej expert iba v PHP ako blbecek zo vsetkeho... teda bez urazky... :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme to je pravda. Radsej ovladat HTML, CSS, PHP a SQL ako aj PSko k tomu (predsa len PS ma tolko funkcii ze ich snad ani nikto nevyuziva, a keby ze si sa to chcel ucit tak by si zanedbal dane jazyky).

Ps.: MySQL je druh DB a nie jazyk.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ja by som chcel vidiet tie tvoje weby...
TheSearch
Expert
Expert

Bobr napísal:ja by som chcel vidiet tie tvoje weby...
moje ci michaelove ?
Napísať odpoveď