Game of Thrones - Seriál
Re: Game of Thrones - Seriál
Tak ja som si pockal na kompletnu dvojku, zjedol som to na dva krat a uz sa neviem dockat dalsej serie 
Posledné dva diely druhej série boli super.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
dnes som docital druhu knihu.....
a som si 100% isty po nej ze ak niekto zacne citat az od tretej, s tym ze videl len serial, tak bude strateny a pride o podstatnu cast veci, ktore sa odohravaju v 2. knihe a niesu v seriali
ale inac, perfektna fantasy a ked si pomyslim ze ma caka este cca 3000 stran a potom cakat na siestu knihu, no radost
a som si 100% isty po nej ze ak niekto zacne citat az od tretej, s tym ze videl len serial, tak bude strateny a pride o podstatnu cast veci, ktore sa odohravaju v 2. knihe a niesu v seriali
ale inac, perfektna fantasy a ked si pomyslim ze ma caka este cca 3000 stran a potom cakat na siestu knihu, no radost
Presne na toto som narážal a bol som zdupaný pod čiernu zem.a som si 100% isty po nej ze ak niekto zacne citat az od tretej, s tym ze videl len serial, tak bude strateny a pride o podstatnu cast veci, ktore sa odohravaju v 2. knihe a niesu v seriali
-
vendo
Guru
po prvej knihe to tak este nevyzeralo, lebo prva predsa len viac suhlasi so serialom, menej postav atd atd (aj ked tam tiez su dost ine veci...)
ale po druhej, to sa neda porovnavat, mozno aj 70% celeho diania v seriali je inac ako v knihe, ano tie hrube obrysy ostavaju ale vsetko vnutri je v knihe prakticky inac (lepsie a logickejsie)
ale po druhej, to sa neda porovnavat, mozno aj 70% celeho diania v seriali je inac ako v knihe, ano tie hrube obrysy ostavaju ale vsetko vnutri je v knihe prakticky inac (lepsie a logickejsie)
urcite by som nepovedal 70%, podla mna skor tych 15% vo formalnych zmenach
-
vendo
Guru
cital si to? 15% to je
povedzme ze dost malo
ak chces detailne ti vypisem co sa stalo v seriali a co sa inac stalo v knihe
Spoiler
tak, linka Dany je ina, celkom dost ina
linka Jona takisto, ale dajme tomu ze sa az tak vyrazne neodlisuje
Arya uplne inac
Sansa Tyrion Davos (mesto, dianie v nom a utok nan) vyrazne inac (inac prekvapuje ma ze doteraz Tyrion v knihe nieje vykresleny az taky slusnacik ako vo filme, skor taky vacsi zakerak, co ale nic nemeni na tom ze jeho dialogy su proste uzasne
)
Theon uplne inac
Catelyn + Bran dost vyrazne inac (hlavne vynechavanie podstatnej casti vlkov/snov/ a inych detailikov ktore budu potrebne v dalsich knihach
linka Jona takisto, ale dajme tomu ze sa az tak vyrazne neodlisuje
Arya uplne inac
Sansa Tyrion Davos (mesto, dianie v nom a utok nan) vyrazne inac (inac prekvapuje ma ze doteraz Tyrion v knihe nieje vykresleny az taky slusnacik ako vo filme, skor taky vacsi zakerak, co ale nic nemeni na tom ze jeho dialogy su proste uzasne
Theon uplne inac
Catelyn + Bran dost vyrazne inac (hlavne vynechavanie podstatnej casti vlkov/snov/ a inych detailikov ktore budu potrebne v dalsich knihach
cital som to, su to rozne odchylky ktore od samotnej dvojky az tak vyrazne neupustili podla mna, mozno niektore nastartovali rozdielny dej, resp je mozne predpokladat, ze skoncia inym sposobom, no z terajsieho pohladu je tazko povedat...su tam odchylky ktore ale v konecnom dosledku nemaju ziadny dopad, lebo scenaristi sa dostanu k rovnakemu zaveru...Dany neriesim, ta ma v dvojke nudila neskutocne, tu si fakt nepamatam...ale v zasade mnohe veci (ako postavenie aryi na dovre atd), pokladam za nepodstatne, kedze to aj tak skoncilo rovnako a pre nadveznost tretou knihou to nema moc dopad, otazne je ci stym budu scenaristi dalej pracovat ... ako jediny vyrazny dopad moze byt bran, kde neboli v serialy niektore postavy a mal fakt velmi malo priestoru na objasnenie niektorych veci, takze citatel trojky moze byt mimo, ale inac ostatne linie skoncili v serialy tak, ze nadviazanie trojkou by nemal byt podla mna problem
-
lekoklatik
VIP
Mna osobne posledny diel totalne sklamal -_- (teda aby som upresnil, tak len poslednych 5 minut bolo pre mna ubohym zakoncenim/zaciatkom).
Pre mna bolo toto ukoncenie este absurdnejsie ako zakoncenie prvej serie.
Ale celkovo ma aj druha seria paradne zabavila a tesil som sa co bude dalej, preto som to zhltol za jeden den.
Je tam vela skvelych momentov ale co chcu z toho urobit dalej, tak to uz fakt neviem.
Uz teraz je tam 5 kralov, 30 mensich lordov, chalani v nocnej hliadke, vidlaci za stenou a teraz toto?
Ah jaj. Snad si to udrzi rovnaku uroven ale myslim ze tie cesty jednotlivych hrdinov (a to ich tam ozaj nie je malo) uz az prilis rozvetvuju. Pocitam ze dalsia seria bude mat 30 casti, pretoze pri tomto ich tempe a neustalom rozvetvovani bude mat onedlho svoj pribeh aj Hodor...
Pre mna bolo toto ukoncenie este absurdnejsie ako zakoncenie prvej serie.
Ale celkovo ma aj druha seria paradne zabavila a tesil som sa co bude dalej, preto som to zhltol za jeden den.
Je tam vela skvelych momentov ale co chcu z toho urobit dalej, tak to uz fakt neviem.
Uz teraz je tam 5 kralov, 30 mensich lordov, chalani v nocnej hliadke, vidlaci za stenou a teraz toto?
Ah jaj. Snad si to udrzi rovnaku uroven ale myslim ze tie cesty jednotlivych hrdinov (a to ich tam ozaj nie je malo) uz az prilis rozvetvuju. Pocitam ze dalsia seria bude mat 30 casti, pretoze pri tomto ich tempe a neustalom rozvetvovani bude mat onedlho svoj pribeh aj Hodor...
-
seth82
Darca
Nope. Tretia séria bude mať taktiež iba 10 častí: http://www.imdb.com/title/tt0944947/episodes?season=3
a leko: je to podla knihy, takze neviem co by si chcel...
-
vendo
Guru
keby si cital knihu tak serial a jeho postavy by pre teba boli slaby odvar
bohuzial, neni to serial kde mas od zaciatku dve hlavne postavy a dokola as tam deje +/- to iste
ale nemaj strach, v tretej serii sa budu diat veci ktore ta hadam oslobodia od par "zbytocnych" postav
bohuzial, neni to serial kde mas od zaciatku dve hlavne postavy a dokola as tam deje +/- to iste
ale nemaj strach, v tretej serii sa budu diat veci ktore ta hadam oslobodia od par "zbytocnych" postav
-
lekoklatik
VIP
Bolo mi jasne ze reakcie budu ze som necital knizku. Az tak moc tento styl nezeriem, ale dobre sa mi na cely serial pozera. Je zaujimavy.
vendo: mne nevadi viac postav, ale neustale naberanie novych a novych mi tiez nepride moc prijemne.
seth: to bol jemny zart, tych 30 casti ; )
vendo: mne nevadi viac postav, ale neustale naberanie novych a novych mi tiez nepride moc prijemne.
seth: to bol jemny zart, tych 30 casti ; )
tak som na tretej knihe. pripomienka ku tomu, ze ked som pozeral nemam citat, bola spravna, lebo moja fantazia je poznacena tym co mi ukazali filmari. co sa tyka rozdielov knih a serialu, nenasiel som zatial nic co by mi vadilo.
-
goldenshit
Medium Expert
pre tych co uz precitali knihy..........
Spoiler
vrati sa este khal drogo?
-
vendo
Guru
Spoiler
um nie? preco by sa mal 
Dajú sa niekde tie knihy zohnať v slovenčine? Alebo aspoň e-book. Čítať celú knihu v češtine to by asi hneď rozbolela hlava.
-
vendo
Guru
myslim ze do slovenciny ani neboli prelozene 
sa54d, tak to si docital 
nasiel som aj audiobooky, lebo na praxi kde prepisujem veci by bolo tazke citat tak pocuvam strojovym hlasom precitne, takze to by si este mohol zniest, ale neviem o tom, ze by sa vobec preklad do slovenciny chystal.
nasiel som aj audiobooky, lebo na praxi kde prepisujem veci by bolo tazke citat tak pocuvam strojovym hlasom precitne, takze to by si este mohol zniest, ale neviem o tom, ze by sa vobec preklad do slovenciny chystal.
-
seth82
Darca
Čeština nestačí? http://www.martinus.sk/?uItem=88719 ...a sú tam aj ďalšie...