PHP Fusion a Drupal

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
TheSearch
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

PHP Fusion a Drupal

Príspevok od používateľa TheSearch »

Dobry den, chcel by som poznat vas nazor na tieto redakcne systemy. A rad by som aj vedel ake typy stranok by ste robili v php-fusion a ake v drupale ?

Dakujem...

P.S.: Ja radcej nic nepoviem lebo ja som clovek ktory by vytvoril aj rozssiahly server na hocijjakom CMS aj keby to trvalo roky :D len kvoli oblubenosti :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: PHP Fusion a Drupal

Príspevok od používateľa TommyHot »

PHP fusion som pouzival pred 8 rokmi, prevazne na herne weby a raz aj na web jednej teraz uz dost vychytenej kapely. Ale ten kod stoji za hovno, kazdopadne sa s tym pracuje podstatne jednoduchsie ako s drupalom. Drupal je podla mna hnoj aj na strane kodu aj na strane backendu a na moj vkus je prilis tazkopadny a pomaly.

Z opensource systemov je podla mna velmi dobra volba wordpress, aj ked ten tiez neovplyva rychlostou, pokial sa necachuje.
TheSearch
Expert
Expert

Vlastne ja som nenapisal ani s cim som ja robil.
Tak ja som robil s wordpress ten nebol zly aj jednoducha tvorba tem ale ked ked uz som chcel poriadny web tak to bol pre mna problem.
Drupal - pacil sa mi ale postupne sa mi ako keby tiez hnusy, je az moc komplikovany, tvorba temy je strane cudna aspon na moj vkus a ked chcem nejaku temu stuahnut a neplatit tak je tam strasne zly vyber.

PHP Fusion - mal som len raz asi pred rokom na skusku ale uz si nepametam aky bol ale podla toho co sa vsade pise tak sa mi lubi ze vie vlastne skoro to co drupal len sa v nom robi jednoduchsie, tvorba temy neviem ako je na tom ale snad to nebude nic take hrozne ako v drupale a ten ten vyber temat co som pozeral sa mi paci....

P.S.: [/b]TommyHot mam na teba otazku kedze ty si taky zbehli tak co by si odporucil aky redakcny system pre mna a inych ludi co sa o to tak zaujimaju ? Dufam ze ta neotravujem moc :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ako som uz hovoril, wordpress je velmi kvalitny aj pre zlozitejsie weby, ak si ho trochu upravis. Lahko sa v nom robia pluginy, aj temy, fakt ho nie je problem rozsirit tak ako potrebujes.

Kazdoapdne teraz pouzivame vo firme moje vlastne riesenie, ktore je bez zbytocnosti a to co tam chyba sa lahko dorobi, kedze bezi na CodeIgniter.

Ale od znamych som pocul este celkom dobre referencie na typo3, ale v zivote som v nom nerobil, tak neviem posudit.
TheSearch
Expert
Expert

Ale ked clovek potrebuje na webe registraciu tak wordpress neni naj riesenie, mam to tak teraz na wordpresse spravene ale nevypada to moc dobre.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

a zameranie webu? :sly:
TheSearch
Expert
Expert

tak ja som chcel ze sa vyjadrite vo vseobecnosti ale tak napriklad teraz riesim clan web ale tam bude asi najvhodnejsi php fusion alebo nie ?
yoggy

http://www.webspell.org/index.php?site=demo webspell ale strašne ťažko sa s ním pracuje :)
TheSearch
Expert
Expert

no ved prave ze aj s drupalom sa pracuje tazsko tak hladam nahradu a mam vymenit za nieco kde je to vlastne tiez zlozite :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

webspell sme kedysi pouzivali na fofos.sk viem, ze tam boli nejake problemy, tak sme presli na dzcp.de co bol relativne fajn klanove cms.
yoggy

aj ten som mal na mysli, len som nevedel spomenúť názov ... ešte si spomínam na niečo Devilz :smt017
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne som s PHP-Fusionon začínal (ešte pri verzii 6) a bol som s ním pomerne dlho a aj keď Nick Jones už zomrel (R.I.P.) tak vo vývoji sa stále pokračuje a CMS sa dá použiť na čokoľvek. Na fóra samozrejme PhpBB ale s Fusionom chybu nespravíš.

Tvorba tém pre Fusion je IMO veľmi jednoduchá. Aj ten web čo mám v profile beží na fusione (ešte staršej verzii keďže som tam vyše rok nebol a neupravoval ho).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

TheSearch: vseobecne riesenia nejstvuju, pre nieco je dobre to pre ine zas ono.
Skus Joomla! , mne sa velmi paci, API je namakane a lahko sa do nej kodi. Urcite toho skus viac, a uvidis co ty viac sadne.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmm ja som Joomlu skúšal ale nejako mi prišla neprehľadná tak som ostal u Fusionu.
TheSearch
Expert
Expert

a poradis joomly aj aka verzia sa teraz najcastejsie pouziva ?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

TheSearch napísal:a poradis joomly aj aka verzia sa teraz najcastejsie pouziva ?
Ja pouzivam 1.5 na nu je vela pluginov a komponentov, a je komplet v slovencine.
Ale uz by som presiel aspon na 2.0 .
TheSearch
Expert
Expert

pytam sa lebo na slovenskej stranke som nasiel 1.0.15 (alebo podobne) a na oficialnej stranke verziu 2.5 a tak neviem.

Sami v tom maju zmetok mam pocit.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Myslim ze aj 2.5 ma slovensku alebo cesku lokalizaciu, len si ju musis nainstalovat sam.
Ale byt tebou idem nato opacne, najskor si pohladam komponenty ktore budes potrebovat ( zalezi co chces spravit ) a potom podla nich vyberiem verziu Joomli.
Napísať odpoveď