microUSB nabijacka do auta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

microUSB nabijacka do auta

Príspevok od používateľa CheZteR »

pred tyzdnom som zazil ako mi v madarsku vypovedala sluzbu baterka v mobile, nebol to prijemny pocit a nechcel by som ho zazit znova tak som sa snazil vypatrat nejaku vhodnu nabijacku s microUSB
co som zistil po par minutach tak je to dost tazke, pretoze tie co dobre nabijaju maju bud kratky alebo tuhy kabel alebo sa prilis zahrievaju az na nebezpecne teploty, tie ktore nabijaju slabsie maju fajny dlhy kabel....to je ako z blata do kaluze

zhanam nabijacku, ktora je schopna NABIŤ - teda nie znizit uroven vybijania alebo pozastavit vybijanie, ale DOBIJAŤ smartfon pri jeho plnej prevadzke (gps napr.), co som vycital na to by mal stacit prud 1000mA

viete mi doporucit nejaku schopnu?
cena/vykon, zase aby nemala 30cm kabel, potrebujem to aj niekam normalne umiestnit

a este jedna vec, mozem pouzivat napr. nokia nabijacku s microUSB napr. na samsungu?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: microUSB nabijacka do auta

Príspevok od používateľa hojko »

Ak nabijacka z Nokie ma rovnaku voltaz ako ta na Samsung, resp. rovnaku hodnotu baterky, tak ano. Ak je tam rozdiel nejaka desatinka, dve alebo tri, tak by som v tom problem nevidel. Ak bude rozdiel uz 1V, tak by som to neriskoval.

Kedze nepises o aky mobil sa jedna a ani aka voltaz je potrebna. Je vsak mozne, ze nabijacka/telefon si to dokaze regulovat. Tu mas napriklad nabijacku s prudom 1A ako pozadujes, vyjde ta na dake 2-3 eura aj s postou: http://www.ebay.co.uk/itm/MICRO-USB-IN- ... 43ab91ab79
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Dovolim si oponovat, uz som videl vyhoret telefon pri pouziti cinskych nabijaciek typu par halierov. Staci sa pozret na tu fotku, co postol odkaz Hojko na Ebay. Za koncovkou micro USB ide dost tenky kabel, ktory sa i tak po case prelomi a to uz nevravim, aky je tam odpor a teda prudove zatazenie uz na samotnom kabli, co ma za nasledok prehrievanie ...
Trosku si protirecis, nemozes pozadovat vysoky prud a zaroven kabel 2m, to dohromady nejde, nakolko na kabli jeho dlzkou vznikaju straty a teda pokles prudu a celeho cyklu nabijania.

Bezna standardna nabijacka od original vyrobcu plne dostacuje na nabijanie telefonu aj pocas prevadzky.
Ja osobne na moje HTC nabijam Nokia nabijackou, lebo bola vtedy dostupna a ostatne drahe. Testovane v aute pri zapnutom GPS a telefon sa sice pomalsie ale nabijal. Ak predstalen nestaci dlzka, doporucil by som trebars tuto od HTC, je ukoncena klasickym USB, cize je mozne nabijat aj ine zariadenia ako napr MP3-ku a zaroven poskytuje moznost pripojit predlzovaci USB kabel samcek - samicka na predlzenie nabijacieho kabla.
V dnesnej dobe sa v takmer vsetkych telefonoch pouziva Li-Ion bateria 3,7 V a nabijacky maju 5V, takze kompatibility sa netreba bat, pokial je samozrejme original. Co sa tyka kapacity baterie bohuzial fyzika nepusti, cim vacsia kapacita, tym dlhsie nabijanie :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

asi nakoniec predsa len kupim original nabijacku, oficialne kompatibilnu s typom telefonu, nasiel som za 11€, tolko som ochotny dat :)
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Este stale si nenapisal, aky mas telefon :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hladam na ZTE Skate, 1400mAh bateria, nabijacka ma output 700mA
officialna nabijacka do auta ma tiez 700mA
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna v pohode postaci nejaka z eBayu s pozadovanymi parametrami za 2 eura vratane posty :)
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

a nestaci nahodou obycajna USB do ktorej pichnes uz usb kabel s tvojou koncovkou? Pokial dobre viem tak pokial tam pojde 1A, tak si zariadenie uz vezme kolko mu treba... ak 700 tak 700mA, ak 1A tak 1A ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aj by stacila, ak by bola nejaka dobra, to ze je lacna je jedna vec, ale to ze ma 20 recenzii od uzivatelov, z toho 18 su zle je vec druha :)
nenabija, vyskakuje, nepasuje, hrozostrasne sa vybera atd atd
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pri MicroUSB to bude stale o tom istom - vyskakuje, zle sa zapaja, zle sa odpaja.
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Mam dve USB redukcie do auta. Ani jedna mi nefunguje. Pravdepodobne su kratke a nedociahnu az na spodok zasuvky. Ak by si chcel, mozem ti ich poslat... napis mi bud na jabber alebo na email, adresa je rovnaka
Napísať odpoveď