Pozicka
Pozicka
Prosim vas chcem sa spytat ze ked si zoberem pozicku a byvam u rodicov kde mam trvaly pobyt ale dom a vsetko je samozrejme majetkom otca
ci maju pri neplateni pozicky pravo zobrat nieco z otcovho majetku pytam sa len preto ze mi to otec zakazal ze vraj je to takto
- ze ak ja nebudem platit tak zoberu nieco jemu vdaka tomu ze tam mam trvaly pobyt.
Dakujem.
ci maju pri neplateni pozicky pravo zobrat nieco z otcovho majetku pytam sa len preto ze mi to otec zakazal ze vraj je to takto
- ze ak ja nebudem platit tak zoberu nieco jemu vdaka tomu ze tam mam trvaly pobyt.
Dakujem.
Re: Pozicka
potrebujes tu vec ihned ? chod pracovat a nasetri si , nevymyslaj blbosti len ta to bude obmedzovat. a pokial mas 18 tak zodpovedas sam za seba
ach boze mladi su taki sprosti, vsetko kupuju na splatky, poziciavaju si peniaze, zadlzuju sa a potom sa stazuju.. toto nikdy nepochopim. Nemyslim to konkretne na teba kedze neviem ci si nejdes pozicat na drahu operaciu alebo nejaky pristroj. Este chapem ked niekto si berie hypoteku na byt alebo lizing na auto ale toto je uz chore fakt..
Nie, siahnu iba na vyslovene Tvoj majetok písaný na Tvoje meno.. ale rátaj s tým, že ak sa nedajbože niečo stane Tvojim rodičom a budeš po nich dediť, že na to Ti už exekútor siahne... (ste dvaja súrodenci, zdedíte dom na polovicu, exekútor si bude nárokovať na Tvoju polovicu.. buď ho druhý súrodenec vyplatí alebo sa dom predá a výnos z Tvojej polovice pôjde exekútorovi). Ak budeš zarábať, zamestnávateľ Ti bude strhávať z výplaty - Tebe nechá iba nejaké životné minimum, zvyšok pôjde exekútorovi. Nikdy si nebudeš môcť kúpiť niečo hodnotnejšie ako je byt, auto a podobne.
S pôžičkami si určite nezahrávaj - obzvlášť, ak už vopred vieš, že budeš mať problém to splácať!!!
//autoeditácia príspevku (10 Júl 2012, 14:29)
Vyššie spomínané platí pre prípad, že berieš pôžičku z oficiálnej inštitúcie ako je banka, sporiteľňa a spol.. ale ak využiješ služby Providentu a spol., čakaj vyholené lebky a v tom prípade ani rodičia nebudú v bezpečí.. budú ich stále otravovať. Ak uvidia, že má veľký dom, auto - budú na neho aj na Teba rôznym spôsobom tlačiť, nech to predá.... a podobne.
S pôžičkami si určite nezahrávaj - obzvlášť, ak už vopred vieš, že budeš mať problém to splácať!!!
//autoeditácia príspevku (10 Júl 2012, 14:29)
Vyššie spomínané platí pre prípad, že berieš pôžičku z oficiálnej inštitúcie ako je banka, sporiteľňa a spol.. ale ak využiješ služby Providentu a spol., čakaj vyholené lebky a v tom prípade ani rodičia nebudú v bezpečí.. budú ich stále otravovať. Ak uvidia, že má veľký dom, auto - budú na neho aj na Teba rôznym spôsobom tlačiť, nech to predá.... a podobne.
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
ShepDog, Phase.. neviem co je na tom cudne? Lahsie sa splaca, ako setri a ked si chce niekto so slusnym stabilnym prijmom kupit nieco vacsie, drahsie, neviem preco by si nemal vziat (vyhodnu) pozicku, ved na to su nie?
a ktora pozicka bola kedy vyhodna? (jedine ak by bola bezurocna a vratil by si len tolko kolko si si pozical)
tak ako spomenul shepdog vyssie, nech si naspori a potom kupi. (ak to teda nie je nieco velmi dolezite)
tak ako spomenul shepdog vyssie, nech si naspori a potom kupi. (ak to teda nie je nieco velmi dolezite)
-
theBliZZard
Star
Myslel som, ze sa toho niekto chyti
ok, ziadna pozicka nie je vyhodna... teraz, ked som sa na tym zamyslel, on asi mysli pozicku od nejakej "pozickarne" a nie od banky (uver, hypoteku). Ked hej, tak je jasna blbost poziciavat si...
-
Soviet
Darca
hacker: zoberu tvoj majetok. Avsak vzdy si treba precitat co podpisujes. Lebo ak chces daco vacsieho, tak mozno to budes musiet niecim zalozit.
A veru ako vacsina spomina, neber si ak ti tu vec netreba surne, alebo je to len daka blbost. Kedysi som si zobral vec na splatky a odvtedy nehrozi. Radsej dosporim a potom kupim.
Ludom v poslednej dobe bohuzial hrabe na hlavy a kupuju vsetko, co im media ci dnesna doba ponukne (naj fotak,mobil,tv,pc,auto..) aj ked to vyslovene nepotrebuju a potom nadavaju, ze nemaju ako splacat.
A veru ako vacsina spomina, neber si ak ti tu vec netreba surne, alebo je to len daka blbost. Kedysi som si zobral vec na splatky a odvtedy nehrozi. Radsej dosporim a potom kupim.
Ludom v poslednej dobe bohuzial hrabe na hlavy a kupuju vsetko, co im media ci dnesna doba ponukne (naj fotak,mobil,tv,pc,auto..) aj ked to vyslovene nepotrebuju a potom nadavaju, ze nemaju ako splacat.
Jediny dovod preco by som si kedy zobral pozicku by bolo len za cielom dalsieho zisku... teda, ze by som dane peniaze pouzil na ziskanie dalsich penazi. A max na byvanie, vsetko ostatne = bremeno
tak ako pisal jefty, len som bol lenivy to odoslat
. ale chalanisko ma zivot pred sebou nemusi sa obmedzovat, ale ma na vyber. Moze kradnut, vyhodne podnikat, alebo poctivo si na to zarobi 
Z dnešných platov si zarobiť na nejakú drahšiu vec je fakt umenie. Radšej zobrať pôžičku z banky a zvoliť si také splátky, ktoré je schopný z platu pokryť. 
pokial na tu vec nema.. a nepotrebuje ju k zivotu (praci), tak nech ju radsej nekupuje 
Zdravim,
rozmyslam nad pozickou, hladal som par vyhodnych ponuk a narazil som na nieco taketo. Ale nejde mi do hlavy jedna vec.
Zdravy sedliacky rozum mi hovori, ze ked zoberiem 100tis. na rok s urokom 9.9%, tak zaplatim celkom 109900kc. Ale tato ich kalkulacka ukazuje dost divne cisla, o skoro 5tis. menej ako by som ocakaval. Neviete cim to moze byt? Mozem sa na to spytat osobne na pobocke, ale nechcem byt za debila ak je to nejaka banalita
Dik
rozmyslam nad pozickou, hladal som par vyhodnych ponuk a narazil som na nieco taketo. Ale nejde mi do hlavy jedna vec.
Zdravy sedliacky rozum mi hovori, ze ked zoberiem 100tis. na rok s urokom 9.9%, tak zaplatim celkom 109900kc. Ale tato ich kalkulacka ukazuje dost divne cisla, o skoro 5tis. menej ako by som ocakaval. Neviete cim to moze byt? Mozem sa na to spytat osobne na pobocke, ale nechcem byt za debila ak je to nejaka banalita
povedal by som ze je to tym ze splacas po mesiacoch a nie vsetko na konci roka.
po 1mesiaci mas uroky 100 000*0.099/12 = 825 a zostava zaplatit 100 825 -9033 = 91 792
po 2mesiaci mas uroky 91 792*0.099/12 = 757.2
inak skusil som este nejaku nezavyslu kalkulacku a tam mi vyslo RPSN ine. vid priloha
// edit: aby si mal nasplacanu sumu 105 399,00 potom by si mesacne mal platit 8 783,25 a RPSN by si mal 10,27 a nie 10,37
po 1mesiaci mas uroky 100 000*0.099/12 = 825 a zostava zaplatit 100 825 -9033 = 91 792
po 2mesiaci mas uroky 91 792*0.099/12 = 757.2
inak skusil som este nejaku nezavyslu kalkulacku a tam mi vyslo RPSN ine. vid priloha
// edit: aby si mal nasplacanu sumu 105 399,00 potom by si mesacne mal platit 8 783,25 a RPSN by si mal 10,27 a nie 10,37
http://www.etrend.sk/financie/akok-dopl ... zicky.html
ale inak, ako to povedala sara saudkova - na co nemam, to nechcem.
ale ako vsimam, Vela slovakov chce aj na to co nema, a potom sa z nich stavaju bezdomovci.
ale ako vsimam, Vela slovakov chce aj na to co nema, a potom sa z nich stavaju bezdomovci.
Nj bez hypoteky (napriklad) by boli snad vsetci bezdomovci. Tak nepis mimo temu, otazka bola ina, divil by si sa, ale su ludia, ktory musia brat pozicky aby prezili do dalsieho mesiaca....ty mudrc.alien04 napísal:http://www.etrend.sk/financie/akok-dopl ... zicky.html
-
Fabo
Hardcore addict
Posledna splatka bude asi mensia.tuti napísal: // edit: aby si mal nasplacanu sumu 105 399,00 potom by si mesacne mal platit 8 783,25 a RPSN by si mal 10,27 a nie 10,37
Lub0$ clovece, ja sa bavim o pozickach bez rozmyslu. a na motorky a ine blbosti. inak to je smutne, ze si ludia musia brat pozicky aby prezili
Bohuzial realita, dost casta na Slovensku, stretol som sa s tym, ze ludia beru pozicku aby zaplatili prvu pozicku a tak dookola...inac jasne, nebudem si brat pozicku aby som mohol ist na dovolenku a podobne, takych ludi mi snad ani nieje luto, ked na to doplatia, je to proste hlupost.
Keby si to nemozem dovolit, tak si pozicku/uver/leasing/whatever samozrejme neberiem. Ale dva roky mi 1/5 platu fakt nerobi problem mesacne davat na uver, hlavne kym som mlady a nemam zavazky ani rodinu.alien04 napísal:Lub0$ clovece, ja sa bavim o pozickach bez rozmyslu. a na motorky a ine blbosti. inak to je smutne, ze si ludia musia brat pozicky aby prezili
//ano, viem, mozem o robotu prist a blabla... nie je jedina na svete... a ked sa aj stretnu vsetky mozne negativne okolnosti, tak auto predam, co uz, zivot pojde dalej