Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa Bobr »

seth82 napísal:O tom Ficovi to môžeš napísať potom, čo bude vládnuť 2 roky. A vzhľadom na jeho doterajšie kroky by bolo lepšie, keby Slovensku vládla banda paviánov...
podla mna tu vladne banda pavianov... :?

jeden ukazuje nezmyselne grafy, dalsi ma viac rokov ako pyramidy, dalsi nevie o com pisal diplomovu pracu... atd.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

TommyHot: myslel som negativne kroky - kedze tu ista lavicova dvojica tvrdi, ze teraz je to lepsie

Podla mna je to lepsie akurat v tom, ze na tu predoslu vladu sa fakt tazko pozeralo a este tazsie sa ich pocuvalo. Inak zatial zlepenec vedie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zatiaľ všetky diskusie na tému zvyšovanie daní a proste týchto opatrení, čo sa teraz zavádzajú ma nepresvedčili o tom, že by sa tu dialo nejaké ohromné zlo a krádež a neviem čo.

Ale tak vo všeobecnosti - jasné, že nemôžeme očakávať od žiadnej vlády dobro. A každá vláda to sebou prinesie aj škandály, korupciu a rôznu špinu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Zvyšovanie daní a vstup do trvalého eurovalu je podľa mňa poriadne zlo. A aj to, že nám vládnu nevzdelaní debili, ktorí ani nevedia, že ako prišli k svojim titulom. Nehovoriac o tom, že nám vládne opäť jedna z finančných skupín, ktorá je vo vlastníctve komunistických pohrobkov a bývalých eštebákov. Nie žeby to tak predtým nebolo, ale to len na margo toho "zla".
hughito
Redeemer
Redeemer

Až na tie dane (aj to je široký pojem, tam by sa malo tiež rozlišovať ešte) sa nedá nesúhlasiť, to je jasné. A ten Euroval by bol takisto schváleny za pravice, to nemožno pripisovať teraz SMERu, konieckoncov, samy za to nehlasovali.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

hughito napísal:Až na tie dane (aj to je široký pojem, tam by sa malo tiež rozlišovať ešte) sa nedá nesúhlasiť, to je jasné. A ten Euroval by bol takisto schváleny za pravice, to nemožno pripisovať teraz SMERu, konieckoncov, samy za to nehlasovali.
Nepamätám si, že by si podobné bonmoty bol nôtil aj za pravice. Nikdy si nehovoril, že to by aj Fico robil keby bol pri moci, že to nemožno pripisovať pravici. Teraz je to pomaly každý druhý post, že zabedákaš a nezabudneš dodať, ale Fico za to nemôže, pravica by to tiež robila.

Volá sa to alibizmus, neschopnosť prevziať zodpovednosť, demagógia a podobne.

Najlepšie by bolo asi, keby to ľudia zrátali v budúcich voľbách pravici, za to čo robil Fico, ale teoreticky by to mohla robiť aj pravica.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Až na tie dane (aj to je široký pojem, tam by sa malo tiež rozlišovať ešte) sa nedá nesúhlasiť, to je jasné.
A co je dobre na tych daniach?
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo je na nich zlé, resp. čo je na nich až také zlé, že to prezentujete ako peklo samotné ?

slay neviem na čo narážaš, pravda je, že som voči pravici agresívnejší, ale to vzhľadom k tomu, že koľko vás tu je pravičiarov na fóre a vôbec, aké mýty sa okolo pravice kopili za posledné roky, ktoré som začal pociťovať, keď som začal sledovať politiku + to také, že pravicu volia tí múdrejší a rozhľadenejší, proste tá inteligencia a pod. žvásty.

Inak prakticky nerobím rozdiely, nie som fanda ani pravice ani ľavice, súdruh Fico aj so svojou kumpániou je mi ukradnutý rovnako ako rozhádaný reformný zlepenec.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Beru sa ludom peniaze, A keby sa aspon efektivne prerozdelovali ale ani z toho nic. Inak povedane - ludia budu makat rovnako/viac ale budu si moct kupit menej veci. Staci tak?
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak ale to o tom prerozdeľovaní je taký argument..to my všetci vieme, že Slovensko nie je Švedsko alebo Nórsko, kde tie peniaze relatívne nemiznú v záhadnej čiernej diere menom Štát. Takto by sa dalo skritizovať skoro všetko, každý krok nejakej vlády, ale nedáva mi to moc zmysel.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

hughito napísal:Tak ale to o tom prerozdeľovaní je taký argument..to my všetci vieme, že Slovensko nie je Švedsko alebo Nórsko, kde tie peniaze relatívne nemiznú v záhadnej čiernej diere menom Štát. Takto by sa dalo skritizovať skoro všetko, každý krok nejakej vlády, ale nedáva mi to moc zmysel.
Dáva to zmysel, lebo nikto nedokáže použiť hodnotu efektívnejšie ako ten kto ju vytvorí. A áno, dá sa tak skritizovať všetko čo robí štát, lebo skoro všetko čo robí mimo vytvárania a ochrany podmienok pre fungovanie hospodárstva je bez debaty pič*vina.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Politici robia politiku tak, že štátny rozpočet je ako čierna diera, môžeš tam dať hocikoľko všetko sa stratí nikdo nevie kde a nikdy to nebude dosť a ešte sa aj dlhy sa zvyšujú vysokým tempom.

Pravica už šancu mali, zlyhali, väčšine voličov ich už má dosť raz a navždy, môžu to za to sami. SDKU už veľa "nechýba" a skončia ako HZDS, KDH môže ešte oslabiť Lipšic, azda sa ani jeden z nich do parlamentu nedostane.

SDKU, Most a KDH sa chcú spájať, neviem či ešte existuje strana SDK z roku 1998 tam sa spoja a Figeľ by mohol byť ich hovorcom ako to bol vtedy Dzurinda. Už čakáme na ďalší zlepenec, iný cieľ nemajú len toto.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vsetcia nadavaju na Smer, je to taka moda.
Ale v com bol lepsi pravicovy zlepenec? Sice sami seba povazovali za velmi mudrych
a odbornikov na vsetko, ale nedokazali sa spolu na nicom dolezitom dohodnut a aj nejake tie kauzy boli..
Ja som rad ze sa to rozpadlo, pretoze koalicia ktora sa sklada z tak diametralne nazorovo
odlisnych prudov /napr Sas a KDH/ proste nemohla fungovat.

Cela podstata v hadke o "lavicu resp. pravicu"je v tom, si uvedomit, ze je to iba cirkus pre volica,
a ze na oboch stranach su ludia ktorych v skutocnosti zaujimaju v prvom rade koryta.
Jedna stara mudrost hovori> Slusny clovek do politiky nejde..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Treba si uvedomiť aj to, že SMER je zlodejská banda, ktorá to v minulosti dokázala neraz, že si kadí do orálneho otvoru ako Fico, tak aj ostatní mocipáni. To považujem aj za odpoveď na to, že v čom bol lepší pravicový "zlepenec". http://www.ukradli.sk/
Cesar
Addict
Addict

Keby v tom zlepenci boli 2-3 strany by to aj mohlo fungovať, ale 5 a viac s tým, že sú tam minimálne dve, čo majú zásadne iné názory na veci z ktorých nikto upustiť nechce to fungovať nemôže. Veď už aj hranol bol niektorým bližšie programovo, ako ich koaličný partner, tak to celé bolo o ničom. Takto by do zlepenca mohli zobrať aj Slotu alebo KSS.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja som nikde netvrdil, že by ten zlepenec fungovať mal...Ale aj keby tam bol zlepenec 10tich strán, určite by nenarobili toľko škody ako Ficovláda v minulosti. O terajšku zatiaľ mlčím, ale verím, že bude aj to...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:Čo je na nich zlé, resp. čo je na nich až také zlé, že to prezentujete ako peklo samotné ?
Hned na zaciatku tejto strany som pisal, co je na nich zle. Ak si myslis, ze ak zarobis menej nez je hranica odkial sa uz progresivne zdanuje, a teba to nijako neovplyvni, tak sa velmi mylis. Zvysovanie dani na Slovensku nikdy k nicomu neviedlo a v pripade dani z prijmu to plati dvojnasobne. Fico sa teraz osral. Jediny, od koho vytiahne viac penazi su banky, ale tie uz si to davno kompenzuju. Od zamestnavatelov viac nevytiahne, kedze si to kazdy dokaze zariadit tak, aby neplatil viac, ako je potrebne/unosne. No a zamestnanec? Ten bude rad, ak nepride o pracu. Ale sak uvidime o 2 roky, ked sa bude bilancovat rok 2013 :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Takto by sa dalo skritizovať skoro všetko, každý krok nejakej vlády, ale nedáva mi to moc zmysel.
A prave preto by sa stat mal starat o cim menej veci. Na to bude potrebovat cim menej penazi a bude ich moct nechat tak ludom. Istej skupine ludi by tie "peniaze navyse" (nie su navyse, len sa im menej vezme) velmi pomohli. Ini ludia by si ich uzili (prepili, precestovali alebo by mohli aj vrazit do svojho vzdelavania napr. kupou dobrej knihy) - tym by vytvorili dopyt. A potom je tu skupina ktora by tie peniaza dalej zhodnocovala co by viedlo k dalsiemu tvoreniu pracovnych miest atd. Takto sa tie peniaze "stratia". Ono sa sice celkom nestracaju - poskytuju sa verejne sluzby. Skoda len, ze tak draho...
Cesar
Addict
Addict

Bez Fica by tu mohol byť len ten zlepenec, nie je tu žiadna strana alebo hoci aj 3 spoločne, že by tu mohli vytvoriť vládu. Keby tu bola koalícia SDKU-KDH-MOST-SAS-OLNO tak to by vyzeralo ako ich minulé vládnutie alebo skôr ešte horšie, keď si pozrieme stranu Matoviča, kde každý môže slobodne čokoľvek, čo je pekné, no ale keby bolo 76 poslancov a každý by chcel len to svoje tak by tu nikdy žiadna vláda vzniknúť nemohla. Už aj minule sa vedeli dohodnúť akurát na tom, že sa na ničom dohodnúť nevedia, ono by to bolo tak aj teraz.

Sulík mal celkom slušnú podporu keď sa dostali do parlamentu prvý krát, vyzeralo to dobre, no vtedy ešte nikto nevedel, akí sú euroskeptici a to teraz mnohých odradilo. Ja by som možno aj podporil Sulíka, veď majú rozumné a celkom dobré návrhy ale tým, že takto bojujú proti EU a spoločnej mene EURO ich ťažko môžem podporiť, v tomto s nimi nesúhlasím a je to dosť dôležitá otázka, nie nejaké interrupcie, sobáše úchylákov a neviem čo, to ma ani nezaujíma, je mi to viac-menej jedno až po istú hranicu.

Môj osobný názor je (s ktorým nemusíte súhlasiť), že tu chýba strana reformná, hlavne nová nie s tými starými tunelármi a s dobrými nápadmi ako je SaS ale s jednoznačne pro európskym postojom. Ja takú stranu tu nevidím.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

SaS nie sú žiadni euroskeptici. Takýto obraz o nich vytvárajú ostatné politické strany a média. Navrhujú iné riešenia ako ostatné krajiny a podľa mňa sú oveľa lepšie. Zachraňuje sa len politická idea a to dosť draho.
Napísať odpoveď