pokazeny MB alebo ina cast HW
pokazeny MB alebo ina cast HW
cawte v poslednej dobe po upgrade PC som zacal dostavat BSODY a cierne obrazovky, mam MB : GIGABYTE GA GM880 UD2H rev1.0, VGA MSI GTX560 Ti a dokupoval som CPU : AMD phenom II x4 965 a ramky Corsair 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9 ( dokladal som ich k 2x1GB kingston ) a cpu som mal pred tym athlon 225e. tak po tomto upgrade som zacal dostavat BSODY(typu x00000,nikdy som to nestihol odoftit ani nic strasne rychlo odtial zmyzli), cierne obrazovky nasledne start pc. tak prva teoria bola vysoke teploty MB(60*C co je dost high nie ? ), CPU(44idle, 62burne), VGA(v zatazi aj 63) ktora zrejmen nebola srpavna, tieto teploty som mal z everest logov v ktorych som zbadal ze CPU ma napetie aj 1,52V co je strasne vela na nepretaktovany CPU. v biose boli voltaze nastavene na auto na cpu voltaz samozrejme tiez auto a pod tym normal 1,45 tak som to prehodil namual, v tedy teplota vysie ako 1,45 uz nesla, BSODY, cierne obrazovky. uz som si stym nevedel dat rady, tak som isiel vylucovaciu metodou co vlastne moze byt chybne nechal som najprv len tie dve nove ramky (corsairy) nepomahalo potom som ich vymenil za tie kingstony, stale nic. tak som skusal ist na integrovanej VGA bsody stale pretrvavali a nic sa nemzenilo len po starte pc naskocil bios stylom : (viac screen) osobne si myslim ze je zniceny MB. neviem este co mozem vyskusat na nejaky test. uz som racej PC ani nezapinal .. zajtra to este zapnem a skusim nakamerovat tie BSODY nejak s kamerujem.. kazdopadne diky za kadu radu teraz MB mam uz asi nieje v zaruke.. dufam ze to nebude VGA(rok) alebo CPU(3tyzdne) ktore su viac menej nove.. a na tieto komponenty su haklivy a malo kedy icha j zreklamuju ..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: pokazeny MB alebo ina cast HW
Z toho co vidiet na screene, tak su len dve veci, bud to bude doska alebo grafika. Pamate sa netestuju vytahovanim atd..., staci pustit MemTest86 a otestovat ich, rovnako tak aj disk sa testuje napriklad cez HD Tune Pro. Ak si menil grafiku a pouzival integrovanu, pricom screen je z integrovanej, tak je to takmer isto doska.
hdd je poriadku, ten memtest aj som to cital ale som nato zabudol, a raz mi to spravilo aj na grafike nie integrovanej ale nie takto .. srpavilo to tak ze proste chybali len 4ri pismenka asi.. alebo 6 .. ale vsimol som si to.. este ak ti pomoze skusim zachitit BSOD nejaky
// grafiku som nemenil mozno som sa zle vyjadril eln som hu vytiahol .. ze co to spravi .. a bsody boli este castejsie asi ..
// grafiku som nemenil mozno som sa zle vyjadril eln som hu vytiahol .. ze co to spravi .. a bsody boli este castejsie asi ..
-
hojko
Site Admin
Je mozne, ze z BSOD nic nevycitas. Takze skus otestovat tie pamate cez MemTest86.
ten memtest nabootujem aj z USB ?
a ked pamete prebehnu pohode ? ako otestujem CPU/VGA ?
a ked pamete prebehnu pohode ? ako otestujem CPU/VGA ?
-
Thommas
Addict
Ak sa dostaneš do Windowsu, nemáš občas pásy na monitore, rozhádzané farby alebo inak znetvorený obraz?
vobec.. sak sa este aj hram.. vacsinou to padne v hre alebo ked vypnem hru a idem na net
.. obraz praveze dobry..
// teda teraz ma vlastne napadlo ze sem tam ako keby sekol obraz v hre alebo sekne tak ze polka je z hry a druha polka je cierna ale to len tak blikne ani nie sekundu 2x to spravilo..
// teda teraz ma vlastne napadlo ze sem tam ako keby sekol obraz v hre alebo sekne tak ze polka je z hry a druha polka je cierna ale to len tak blikne ani nie sekundu 2x to spravilo..
-
Thommas
Addict
Bude to doska.
ked uz sme pritom, aku dosku odporucas ?
do tych 100€ max som pozeral mozne alternativy (nemusi mat integrovanu grafiku, nech je lepsie chladena + nech sa da taktovat)
1. http://www.alza.sk/asus-m5a97-pro-d241257.htm
do tych 100€ max som pozeral mozne alternativy (nemusi mat integrovanu grafiku, nech je lepsie chladena + nech sa da taktovat)
1. http://www.alza.sk/asus-m5a97-pro-d241257.htm
-
Thommas
Addict
Čo si vybral je dobrá.
a obycajnu alebo tuto "PRO" 
//btw teraz som na pc.. ide vsetko pohode zatial bezim len na 4GB ram.. tych corsairoch .. no uvidim pri bsode ..
//btw teraz som na pc.. ide vsetko pohode zatial bezim len na 4GB ram.. tych corsairoch .. no uvidim pri bsode ..
ak chces taktovat radsej pro, ak nie, PRO ma len o 2x usb naviac tak ci ti to za to stoji
a na tej obycajnej nejde taktovat ?
Ide, ale zrejme to nebude to prave orechove. Na PRO to pojde urcite lepsie. Viac ti povedia ludia co ich maju odskusane
neviem ci chcem dosahovat neviem ake ultra OC rekordy.. alebo nieco pod, jasne ze to skusim dat aspon na 3,8stable. uvidim
-
MichalkoOo
Zablokovaný
určite pro.. Napájanie je na inej úrovni
pocujte zacinam mat pochybnosti ze to je MB natocil som par videi (stress test, test hdd len quick hddcku urcite nic nieje , sksual som aj ine hdd) urcite budem vdacny ked obetujete 10min pozretim tychto videi .. su tam zachytene aj nejake bsody.. budem vdacny za vsetko neviem si stmy dat rady.. a myslim si ze grafiku mozem vylucit ci nie? link : http://www.sendspace.com/file/5euaua po poradi si ich pozerajte najprv sa nechcel ani zaapt potom sa nejako zapal padal
a ked sa zapal tak uz isiel..
Tak ci onak, mas 7 dni na to, aby si ju odskusal. Ak budu BSODy pretrvavat mozes ju vratit
Quick test k disku je ti k nicomu, jedine k chybam smartu a podobne. Ak chces zistit chybne sektory, tak treba spravit plny test.
ale ten hdd urcite nieje problemom sak mam este jeden hdd kde mam xpcko.. a tam sa ani OS nenastartuje ..
// btw ale bol som v tunajom shope z pc a povedal mi ze ten MB je slaba na ten CPU ze nevladze napajat ten 120W cpu ,,
// btw ale bol som v tunajom shope z pc a povedal mi ze ten MB je slaba na ten CPU ze nevladze napajat ten 120W cpu ,,