pokazeny MB alebo ina cast HW
Re: pokazeny MB alebo ina cast HW
125W Phenom X4 965 je podporovany, 140W verzia uz nie: http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=3415
AMD Phenom II X4 965 3400MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C3 125W 4000 F2
AMD Phenom II X4 965 3400MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 140W 4000 N/A
Nepises aku mas verziu, tak bud sa pozri na krabicu od procesoru alebo vo Windowse si stiahni a zapni program CPU-Z, tam ti to ukaze.
AMD Phenom II X4 965 3400MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C3 125W 4000 F2
AMD Phenom II X4 965 3400MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 140W 4000 N/A
Nepises aku mas verziu, tak bud sa pozri na krabicu od procesoru alebo vo Windowse si stiahni a zapni program CPU-Z, tam ti to ukaze.
nemam teraz pc zapojene .. a krabicu nemam tiez.. potom to pozriem, mozem pls vediet aky je rozdiel medzy tymito dvomi okrem napajania ?
PS: kupoval som to z alzy pisu ze 125W http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-965 ... 145518.htm
PS: kupoval som to z alzy pisu ze 125W http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x4-965 ... 145518.htm
Specifikaciu najdes na AMD stranke alebo cez Google.
-
TUCERO_SVK
Star
- Kontaktovať používateľa:
Celkovo keď to tu tak sledujem tak máš zrejme podobný problém ako som mal ja.
Totiž keď sa pozrieš na tento link tam je porovnanie spotreby procesorov pričom
http://extrahardware.cnews.cz/testy/sro ... trana/0/11
Tvoj spotrebúva skoro rovnako ako môj 1090T + tiež som mal podobne ako ty jednu z menej kvalitných dosiek konkrétne ASUS M4N68T ktorá nemala chladič na VRM.
Problém je v tom že tie dosky sú síce socketom kompatibilné s danými procesormi ale ani zďaleka nemajú na to aby ich uživili pri zaťažení. Vtedy sa VRM prehreje a vyskytne sa BSOD. Moja ASUS mala ale aspoň výhodu že ak sa mierne prehriala tak nabehla ochrana a podtaktovala mi procesor na polovicu. Samozrejme keď som to ešte nevedel a skúšal som ho taktovať na akejkoľvek vyššej frekvencií ako 3,4GHz to už dávalo BSOD aj pri štarte čo mi bolo divné a až potom som zistil kde je problém. Gigabyte neviem či má takú ochranu a ty tam máš tiež príliš silný procesor na tak slabú dosku.
Najhoršie je že to prehrievanie ti Everest Neukáže, ale ak chceš zapni počítač, nechaj ho chvíľu ísť a dotkni sa tých čiernych kociek vedľa procesora a potom si daj na prst Pantenol ak mám pravdu.
A ak by to naozaj bol ten problém tak stačí kúpiť tú M5A97 ,,PRO,, a máš pokoj.
Totiž keď sa pozrieš na tento link tam je porovnanie spotreby procesorov pričom
http://extrahardware.cnews.cz/testy/sro ... trana/0/11
Tvoj spotrebúva skoro rovnako ako môj 1090T + tiež som mal podobne ako ty jednu z menej kvalitných dosiek konkrétne ASUS M4N68T ktorá nemala chladič na VRM.
Problém je v tom že tie dosky sú síce socketom kompatibilné s danými procesormi ale ani zďaleka nemajú na to aby ich uživili pri zaťažení. Vtedy sa VRM prehreje a vyskytne sa BSOD. Moja ASUS mala ale aspoň výhodu že ak sa mierne prehriala tak nabehla ochrana a podtaktovala mi procesor na polovicu. Samozrejme keď som to ešte nevedel a skúšal som ho taktovať na akejkoľvek vyššej frekvencií ako 3,4GHz to už dávalo BSOD aj pri štarte čo mi bolo divné a až potom som zistil kde je problém. Gigabyte neviem či má takú ochranu a ty tam máš tiež príliš silný procesor na tak slabú dosku.
Najhoršie je že to prehrievanie ti Everest Neukáže, ale ak chceš zapni počítač, nechaj ho chvíľu ísť a dotkni sa tých čiernych kociek vedľa procesora a potom si daj na prst Pantenol ak mám pravdu.
A ak by to naozaj bol ten problém tak stačí kúpiť tú M5A97 ,,PRO,, a máš pokoj.
no ved ja som si tvoj problem vsimol na inom fore mam tam tiez pripevky v tovjom topicu kde si sa pytal na MB. ano mne neico vravel v shope ze proste nevie doska uzivit ten procak... a uz som aj zabudol ako nazval tie veci co su zle .. ak niekto viete ako sa nazyva ta cast co dodava CPU energiu alebo co to je tak mi to sem mozte napisat nic som na googli nenasiel.
severny mostik
-
TUCERO_SVK
Star
http://www.tomshardware.co.uk/forum/315 ... ard-safetyeustajl napísal:no ved ja som si tvoj problem vsimol na inom fore mam tam tiez pripevky v tovjom topicu kde si sa pytal na MB. ano mne neico vravel v shope ze proste nevie doska uzivit ten procak... a uz som aj zabudol ako nazval tie veci co su zle .. ak niekto viete ako sa nazyva ta cast co dodava CPU energiu alebo co to je tak mi to sem mozte napisat nic som na googli nenasiel.
Tu je to podrobnejšie opísané.
takze nahodene .. old CPU... zatial ani jeden BSOD .. ani pad.. no vyzera to zaujimavo... skusim tak 2dni .. natom byt pokial to nepadne skusim znova phenoma 965ku nahodit.
-
hojko
Site Admin
Pokial to so starym procesorom nepada, tak na co tam chces davat spat novy, ked je teda jasne, ze kde je problem??? Mozno by stalo za to dat niekomu skusit ten novy procak, ci napokon nebude chyba v nom a ak nie, tak je to doskou, resp. vzajomnou kompatibilitou.
to by bolo najlepsie niekomu dat ten procak na test.. lenze ako ? v nejekej predajni otom pochybujem ze mi to zapnu na moj procak ..
-
hojko
Site Admin
Zozen si niekoho, ktor je ochotny a ma dosku, ktora ten procesor vezme. Nakolko pises, ze mas 125W verziu a tu tvoja doska podporuje, tak by tam problem nemal byt. Skus este nahodit novy bios.
davno mam novy.. sak najnovsi bios je 2010
to som tam daval asi aj pred rokom ..
-
hojko
Site Admin
eustajl: Najnovsi Bios pre tvoju dosku s reviziou 1.0 je verzia F8 a nie 2010 ako ty pises.
chcel som v roku 2010 ... sry. .
-
hojko
Site Admin
V roku 2010 bolo ich bolo 7 verzii 
proste mam hu nemusime to hadam viac riesit.. zas ani sa chytat za slovicka. 
-
hojko
Site Admin
Sice ako divam, tak 125W verzia Phenom 965 je podporovana uz s biosom vo verzii F2. Preto si myslim, ze bud mas 140W verziu procesoru alebo by mohla chyba byt teda aj v procesore. Stiahni si CPU-Z, tam ti ukaze aj verziu. Zhodou okolnosti mam tento procesor 965BE a tam mi ukazuje miesto 140W hodnotu 139W. Pozri, ci mas skutocne tu 125W verziu.
mam dat F2 verziu aelbo neije to nahodou tak ze ten CPU, podporuje od F2 verzie biosu ? podla krabice mam 125W a v CPU-z to ved nepozrem
ved ho nemam v PC.. ale ako nahle ho tam dostanem tak to pozrem
-
hojko
Site Admin
Od verzie F2 a vyssie, takze by tam nemal byt problem teda s biosom.
tak prave som nahodil 965BE.. z novym coolerom(gelid tranquile) a zatial 30min ani drop hram v kuse ! ale voltage 1.52 mi jezi vlasi !