Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Zas nevýhoda pri alfe je, že keď ju kúpiš "novú" za cca 20tisíc ..tak behom roka dvoch padne cena na polovicu.
Ale keď píšeš, že chceš to mať tých 10 rokov :lol: tak ti to môže byť jedno :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

No poviem len podla mojho pohladu:

Nuz pozeral som aj na to, ze napr. 1tkove a 3jkove bmw sa kradnu omnoho menej ako koncern auta ako audi, VW, Seat a podobne... takze neviem nejako nemam chut kupovat nejake z danych aut, bmw sa mi jednak paci a jednak je ta cena celkom fajn za dane auto s takou vybavou, dalej je to priamo z BMW a tak technicky stav, zaruka + este3 roky free servis je dost velke lakadlo.. nejako nechcem brat auto z bazaru nejakeho - tym neverim vobec, a pri kupe od ludi som sa uz raz odrbal
Taktiez ked porovnam 10 rocne BMW a 10 rocnu alfu/toyoty/skodu alebo inu znacku tak tam je dost podstatny rozdiel pokial ja viem..

Chcem proste nieco na co sa da spolahnut a co mi da vykon a to je v mojich ociach zatial BMW, mam tu znacku rad ^_^

Presvecte ma o inom aute ktore splni moje poziadavky :)

A nechcem kupit NOVE auto - financne maximalne nevyhodne, cena v prvy den klesne o 30%. Radsej nieco co uz ma par tisic odjazdene, dajme tomu do 30 000 km.
Taktiez planujem havarijnu + eurogap..

CHcem taktiez auto kde po roku nezacne vrzgat vsetko naokolo
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pises o havarijnej poistke+Eurogap a pises tiez o kradnuti a ako sa bojis. Viacmenej ti to v tomto pripade moze byt jedno, ci ti to auto ukradnu alebo nie. Auta sa kradnu a budu sa kradnut. To, ze sa Skoda alebo VW kradnu viac ako Mercedes a ine je aj tym, ze kym Skoda preda napriklad 10 000 aut za rok, tak Mercedes ich preda 800 a teda aj ten pomer ukradnutych je iny, napriklad pri Skode sa ukradne 500 aut, pri Mercedese 50 aut, matematicky je to 5 percent pre Skodu a 6,25 pre Mercedes. Ale vsetci si povedia fuuuuuhaaaa, ukradli az 500 aut Skoda, ale uz nespomenu, ze Skoda predala 12 a pol krat viac aut ako Mercedes. To bol len priklad, presne cisla sa mi nechce hladat. Dobre ta odhadol R666, si len taky onan na BMW, nic viac a nic menej.
xH4wK

Ano BMW je moja srdcovka :) ale preto pisem sem, zatial ste mi len poskytli par aut, ale nic o nich, ja o nich nic neviem, jedine o com viem lebo sa o to zaujimam je BMW o inych znackach nemam paru a tak ocakavam ze sa niekto aj rozpise, + auto bude splnat moje podmienky
heker
Redeemer
Redeemer

A co vies o BMW 120d, ktore si si vybral? Ake najcastejsie problemy ma to auto, cim je vynimocne, cim je spolahlive a co motor? Aut si tu dostal dost, tak si nieco o nich nastuduj na internete, zacni recenziami z automobilovych webov a a skonci pri diskusnych forach a problemoch o ktorych sa na tychto forach docitas. Preco by sme ta mali my presviedcat, aby si si nekupil akusi malu krabicu s oznacenim 120d, ved nam to moze byt uplne jedno co si kupis, lebo ty sa budes na tom vozit a nie my, my sa ti budeme uz len smiat, ked o pol roka zistis, ze to auto je male, nepohodlne a jeho cena bola prehnane vysoka uz len preto, ze si chcel mat srdcovku s onaniou od BMW.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

lubenečko to je ale skoro pri kazdej znacke tak.. ale zas niektore si drzia cenu viac, ine menej. kazdopadne dat 25k za, ak to mam tak velmi obrazne zvelicene povedat, fabiu so znackou bmw, mi pride chore
xH4wK

heker
Redeemer
Redeemer

To 320d je uz o inom. Ale je cas, aby si sa pozrel aj po inom a odpovedal na tieto dve otazky, ktore som ti napisal vyssie - A co vies o BMW 120d, ktore si si vybral? Ake najcastejsie problemy ma to auto, cim je vynimocne, cim je spolahlive a co motor?
xH4wK

O 120d som pozeral par recenzii, youtube videi a pozrel som na klub fore co tam maju chlapci.. ako neviem ake chyby atd tam su pretoze predpokladam ze ked kupujem 2 rocne auto tak tam ich moc nebude a podla reportu ohladom kazivosti aut je na tom 1nicka celkom dobre blizko 3jky... to je co som si zistil ja, taktiez je to BMW a tak sa urcita kvalita ocakavat da minimalne na kvalitom interieri a podvozku co je u BMW standard
Samozrejme pozeral som taktiez na to, ze to je priamo od BMW a tak ma to zlakalo, ak by som nasiel v takej cene nejaky inzerat asi by som ho ignoroval, ale taktiez treba pozriet v akej vybave je ta jednicka.
heker
Redeemer
Redeemer

U Audi, Volva alebo Hondy sa kvalita ocakavat neda? Ta 120d je v normalnej vybave, ako dostanes vsetky ine auta, ktore tu padli. Nema to nic extra, napokon kozu, xenony, vyhrievane sedadla a spataky, parkovacie senzory, automaticka klima, tempomat a ine, to mas uz pri vacsine aut. Teraz si porovnaj vybavu, cenu a ostatne veci napriklad s tymto Superbom: http://skoda-superb.autobazar.eu/20-tdi ... 95500.html Objektivne odpovedz, v com by bola pohodlnejsia a bezpecnejsia jazda?
Stoupe
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Stoupe »

xH4wK

@heker, No prave ten superb je krasna ukazka auta ktore jednoznacne nechcem, to je obrovska LOD to nie je auto :D
To uz radsej tu audinu ktoru tu postol Stoupe, ta vyzera tak akurat, alebo ma klame zrak ?
heker
Redeemer
Redeemer

Nemal som moznost sediet v novych sedanoch A4, sedel som len v predchadzajucej generacii A4 Avant (combi) aj to podla mna male auto. Mal som moznost vozit sa v BMW 320d, ktore tahalo dost dobre, ale pohodlia tam bolo len pre vodica a spolujazdca, vzadu mali pasazieri polamane nohy a vystupovali pokrceni. Ale pokial chces male auto, tak si ho kup. Uz asi nemam co viac napisat k tomu, tvoj vyber si si usil pre BMW a tam to asi aj skonci. Len by si mal upravit prispevok z predchadzajucej strany o tvojich pamaretroch a mal by si tam uviest, ze chces male auto, ktore nepresiahne dlzku napriklad 4,5 metra. Len pre porovnanie, mnou vybrany Superb je dlhy 4,83 metra, BMW 320d je dlhe 4,52 metra a BMW 120d ma 4,23 metra. Medzi Superbom a trojkou je to len 31cm, teda o malicky kusok viac ako mas kancelarsky papier na dlzku.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Mne už napríklad Baworáky lezú hore krkom :D Na ceste mám dojem ich už je viac než Škodoviek :)

Chevrolet Cruze, Mitsubishi Lancer, Mazda 3, Subaru Impreza, LExus IS 220, MB C/CLC, Honda CIVIC, ...
(neviem ako je to s nimi čo sa týka spoľahlivosti - to som dal len taký výcuc z mobile.de na modely, ktoré by mohli pasovať tvojim požiadavkám)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no zhrniem to podla xhawkovych slov tak, ze jedina znacka, ktora v zaklade ponuka kvalitny interier, podvozok a motory je BMW :D

xhawk: povedz mi iba, prosim Ta, jedinu vec: ked si rozhodnuty pre male auto a chces iba BMW, na co si sem vobec pisal?? chcel si nazor, 10 ludi Ti povedalo, ze je to zla volba, dostal si aj par kariem, nikto Ti Tvoju volbu neschvalil, no Tebe je to podla vlastnych slov jedno... mas tu dost argumentov z kazdej jednej strany, podla mna je to tiez hlupost kupovat, snad aj tu jazdenku za polovicu... alebo aspon nechod okolo horucej kase a priznaj, ze BMW chces iba preto, lebo je to momentalne neuveritelne modna zalezitost, v ktorej nejde ani tak o kvalitu a spracovanie (co je bezpochyby pravdou, s tym suhlasim), ale iba o tu modru vrtulku v znaku... vidim to okolo seba, pocuvam to, a to nie len tu na fore... bavoraky musi mat teraz kazdy, od studenta s e36 az po uspesneho podnikatela s X6... a to som nezacal este hovorit o divizii motorsport, ktora podla mna postavila z tych znamejsich iba 2 sportove auta... je mi luto, ze aj ja mam znamych, ktori takto zmyslaju... ked si pridu ku mne po radu, nikto nechce pocut o nicom inom, len o bavoraku... 5 rokov dozadu bolo v mode audi, 10 rokov dozadu musel mat zase kazdy mercedes... je to v mode, chces to, kup si to, konieckoncov v ociach svojich kamaratov a znamych by iskricky pri BMW zaziarili o moc viac, ako pri inom (ne)aute... a o to ide predsa tiez, nie? ;)

...a uplne sa stotoznujem s Lubeneckom, neviem, ako je to na zvysku Slovenska, ale minimalne Povazska Bystrica, Zilina, Trencin a Bratislava je tymito autami prepchata... pred 5 rokmi kazdy vedel o bmw iba to, ze "su to limuziny" a "je to z Nemecka"... dnes uz je kazdy dlhorocny fanusik, je to kazdeho srdcovka, kazdy pozna jeho modely ahistoriu (skoda, ze len po rok 1996) a vie, ze "eMka" su najlepsie sportiaky... krasa :)

...ale inak ak by si mal zaujem o 3er e92 coupe, mozno by som Ti vedel pomoct :)
xH4wK

Ano viacmenej som chcel potvrdenie ze za tu cenu sa ta E87 oplati, v mojich ociach urcite ano ved je to 2 rocne auto stale v zaruke so servisom na dalsie 3 roky, vo full vybave a v super stave priamo od bmw za 25k... co pojde este nizsie kedze podla informacii jazdi do 9.9., ale stale neviem
Momentalne sa rozhodujem viacmenej medzi

E87 http://ke.tempus.sk/car/?VIN=WBAUD91020PA63245
a
E90 http://autobazar.autovia.sk/bmw-rad-3-3 ... a6-1143426 tu by som aj prezil to ze je to sedan :D

A tu e92 urcite nezozenies s mojimi podmienkami jednak financnymi a jednak na rok vyroby :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Akurát, že pri tých Coupé-čkách je nájazd od 120tis. To by som ako problém osobne nevidel, no píše, že chce niečo do cca 30tis :)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

pri tych 330-kach ano to je samozrejmost a s tym treba ratat ale tych km by som sa ani ja nebal.. ale su tam aj 320-ky s najazdom okolo tych 30tisic a este aj zo zarukou.. aj tak toto je vyber len tak narychlo staci hladat a urcite sa najdu aj lepsie..
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ked uz chces silou-mocou 1-tkový rad, nerozumiem preco nie 130 alebo 135?

napr.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... 15&asrc=fa
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=216046643
Napísať odpoveď