Kolízia skype a vertrigo

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kolízia skype a vertrigo

Príspevok od používateľa weroro »

Nazdárek,

jedná sa zrejme o triviálny problém, ale potreboval by som vyriešiť kolíziu medzi programom skype a medzi serverom vertrigo. Problém je v tom, že ak mám zapnutý skype a do toho spustím vertrigo, tak sa mi server nerozbehne. Ak programy spúšťam v opačnom poradí, všetko beží v pohode.

Môže mi niekto prosím načrtnúť kde by mohol byť problém, a poprípade navrhnúť riešenie? Ďakujem
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kolízia skype a vertrigo

Príspevok od používateľa test »

Znamy problem. Treba najskor pustat Vertrigo. Je to kvoli nastavenym portom, takze uprava portov u Apache pomoze. Google ti poradi.
forfun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa forfun »

Alebo v nasteveniach skypu (advanced -> connections) vypnut pouzivenia portu 80.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Zdravím.

Otváram túto tému preto, lebo zas mi to blbne. Bizarné ale je, že nemám zapnuté nič, ani prehliadač ani v taskmanageri nič nebeží (skype, prehliadač, teamviewer a pod.) ale aj tak mi to hádže chybu, že na porte 80 niečo je a preto sa nedá spustiť apache. Skúšal som aj v súbore httpd.conf zmeniť port na 8080, 8000 a aj na 1111 ale bez zmeny a stále mi to hlási iba chybu s portom 80 aj keď je tam nastavený iný port. Skúšal som reinštalovať vertrigo ale bez zmeny, skúsil som nainštalovať aj staršiu verziu, ktorá mi fungovala ale ani tak to nejde. Je to čerstvá inštalácia win XP pro takže tam ešte nemám ani žiadne blbosti, čo by to teoreticky mohli blokovať (vertrigo nahadzujem ako tretí SW v poradí po Opere a PSpade).

Ďakujem za možné riešenia, už som zúfalý.
01.png
01.png (4.24 KiB) 253 zobrazení
02.png
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2012, 18:45)
Nejde nahodiť ani WAMP. Rozbehal som ale XAMPP
Napísať odpoveď