Slúchadlá ku PC okolo 50€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Slúchadlá ku PC okolo 50€

Príspevok od používateľa petrzalkarulez »

Zdravím, idem kúpiť slúchadlá k notebooku a po pár hodinách prehľadávania mám v tom iba väčší guláš, preto by som potreboval trochu poradiť.

Problém je vtom že ku mp3 prehrávaču (nwz-e463) som kúpil špuntové od sony (mdr-xb20) a som viac než spokojný s kvalitou zvuku, a pôvodne som aj chcel kúpiť tiež sony mdr-XB500 alebo xb300, ALE všade ich všetci hneď na fórach zavrhnú "že určite nie", pričom zasa recenzie majú veľmi dobré (aj na amazone) a cenu tiež, dokonca som aj skúšal XB700 a znejú super (nechápem), ALE keď toľko ľudí tvrdí že nie tak už fakt neviem :| , v iných značkách sa moc nevyznám a preto som tu, keďže sú vraj lepšie slúchadlá od iných značiek.

Doplňujúce info : - nebudem ich požívať inde ako pri PC (žiadne prenosné zariadenia),
- notebook má iba štandardný výstup (asus n53sv)
- musia byť štandardné veľké (špunty si občas prejdem stoličkou :lol: )
- do/okolo tých 50€
- použite hry, filmy
- mikrofón netreba

Ďakujem za prípadnú reakciu.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Slúchadlá ku PC okolo 50€

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

XB700 su super len dokym si nedaš na hlavu ine sluchadla v podobnej cene, ktore skutočne hraju dobre. Inak su to len zahuhlane, prebasovane sluchadla s veľkou "dekou" bez detailu.
Ešte by si si mohol ujasniť či musia byť uzavrete (aby si posluchom nerušil okolie) alebo môžu byť aj otvorene (hraju aj smerom von, ako male repraky). Vyber si podľa toho. A zaleži aj aky zvuk preferuješ (vyrovnany, basovejši, viac vyšok...).

Z uzavretych Audio-Technica ATH-T400, Shure SRH240 (menej pohodlne), Fostex TH-7B (veľkosťou medzi prenosnymi a domacimi sluchadlami). Z otvorenych Beyerdynamic DTX 710, AKG K 99
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Aha tak potom nie xb...
Určite uzatvorené, a vyrovnaný zvuk (pokiaľ možno čím realistickejší)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Chceš vyrovnany zvuk, a uvažoval si o prebasovanych XB700. :)

V tom pripade tie Fostexy. Tie maju krasny vyrovnany zvuk (v ramci ceny). Ale ako som pisal, nie su to uplne domace sluchadla, ale na rozmedzi prenosnych a domacich. To ale vadiť ničomu nemusi.
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Tie ATH A Fostexy vyzerajú z toho asi najlepšie.
Takže asi tie Fostexy to budú. Ešte si o nich čosi naštudujem zatiaľ ďakujem.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

vrele mozem doporucit tieto, vyrobca k nim dokonca bali externu zvukovku a ten zvuk s nou je neskutocne dobry
http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 189484.htm
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

No poriadne si naštudujem všetky navrhnuté slúchadlá a zhrniem priority lebo ako vidím mám čas, keďže ide víkend ani jedni nemajú na kamennej predajni a je tu ešte aj hráčska kategória a hry pritom hrávam hodne často. Kľudne píšte ďalšie návrhy ak Vás niečo napadne, ďakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie Creativy tak maximalne na komunikaciu a hry. Na hudbu bieda. A hlavne ani nahodou nesplnia požiadavku na vyrovnany, čisty zvuk. To žiaden headset v tejto cene. Naopak, "hudobne" sluchadla ak zahraju dobre hudbu, su dobre aj na hry a komunikaciu.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Ryan Giggs napísal:Tie Creativy tak maximalne na komunikaciu a hry. Na hudbu bieda. A hlavne ani nahodou nesplnia požiadavku na vyrovnany, čisty zvuk. To žiaden headset v tejto cene.
sorry ale nemyslim ze si ich skusal, prave mna velmi prekvapila kvalita zvuku najma s pouzitim externej zvukovky je vyborny. jedina nutna uprava je stiahnutie basov, ak su prehnane intenzivne v musliach vznika podtlak.

koniec koncov petrzalkarulez tie sluchadla si mozes kludne vyskusat. skoc do najblizsieho nay, bezne ich maju v prevedeni alpha - normalne ich poziadaj aby nainstalovali aj tu zvukovku
Ryan Giggs
VIP
VIP

Praveze pocul, maju ich za kazdym rohom. Aj keby nie, uz z principu to nemoze byt ziadny zazrak. Staci sa trosku zamysliet. Sluchadla, mikrofon a este k tomu zvukovka. To vsetko za 40 eur. Cize sa niekde setrit muselo. A skus hadat kde...
Otazka je skor ci si nejake kvalitne pocul ty.
Druha vec, poziadavka je bez mikrofonu a svyrovnanym zvukom. Ty mu odporucis presny opak.
Vec tretia, kupit si sluchadla a prznit nahravky ekvalizerom len preto aby som to vydrzal mat vobec na hlave, tiez o comsi vypoveda.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

shadow1310 napísal:
sorry ale nemyslim ze si ich skusal, prave mna velmi prekvapila kvalita zvuku najma s pouzitim externej zvukovky je vyborny. jedina nutna uprava je stiahnutie basov, ak su prehnane intenzivne v musliach vznika podtlak.

koniec koncov petrzalkarulez tie sluchadla si mozes kludne vyskusat. skoc do najblizsieho nay, bezne ich maju v prevedeni alpha - normalne ich poziadaj aby nainstalovali aj tu zvukovku
som majiteľ tých slúchadiel, tie čo napísal RG sú lepšie vo všetkom. Tie Creativy sú fajn, ale nechytajú sa na značky ako spomenul RG. A to som Creative fanboy :)
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

tak zjavne si ich v ruke nemal, tie sluchadla ani nemaju mikrofon zapojeny, pripaja sa podla potreby uzivatela a teda neviem o akom przneni to hovoris, rovnako ako si niekto basy zvyrazni moze ich aj potlacit kazdemu ako vyhovuje
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja nevravim, o tom, ze je mikrofon pripojeny, ale ze je v tej cene. Plus je tam zvukovka. Ta tiez nieco stoji. Tym padom tie sluchadla maju nizsiu hodnotu ako tych 40€. Tak mozno polovicu tej ceny. A ako asi mozu hrat 20 eurove sluchadla?! Ked uz reagujes, tak si aspon precitaj poriadne na co vlastne reagujes.
Kazdy zasah ekvalizerom je "prznenie" nahravky, zvuku. Ak to je clovek nuteny urobit, tak znamena ze nieco nie je vporiadku. Bud su nekvalitne sluchadla, alebo charakter ich zvuku majitelovi nevyhovuje. Ked mas sluchadla ktore ti zvukovo sedia, ziaden ekvalizer nepotrebujes.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

no takze si to pekne zhrnme nech sa nebavime o fikcii a dojmoch:
petrzalkarulez - napisal ze mikrofon netreba a nie ze tam nesmie byt, dalej pisal ze ich chce vyuzit na filmy a hry. ked sa uz teda bavime o kvalite zvuku a jej przneni (rec bola o prehnane intenzivnych basoch) tak tu sa len mozem tvojim slovam od srdca zasmiat, vazne by som ich bral keby bola rec o spickovej audio sustave a nie booku s tuctovou zvukovkou a prehravanymi mp3-kami. navyse to ze nejaky vyrobca ponukne svoj tovar lacnejsie nehovori nic o nizsej kvalite, skor to napoveda o predrazenosti vyrobkov konkurencie (tvoj princip pokryvkava). je beznym marketingovym tahom predavat vyrobky drahsie v luxusnom obale pricom kvalita pokryvkava - a o creative nikto nemoze povedat ze je nekvalitnym vyrobcom. dalsim faktorom ktory ovplyvnuje konecnu cenu je cena prace a samozrejme to ci dana znacka je tvorcom pouzitych technologii a to creative je takze nemusi zaplatit cudzie patenty ktore spatne premietne do ceny vyrobku. v tomto pripade je jeho velkou vyhodou ze sa v specializuje na komponenty a doplnky k PC a pri vyvoji rata s nedostatkami zvukovych kariet preto mnou doporucene sluchadla rozsiril o zvukovu kartu ktora posunie zazitok zo zvuku do inej sfery. a ked pises o tom ze ich maju na kazdom rohu tak to prinajmensom zavadzas a to ze pises ze si ich skusal, no uz len sposob akym si to napisal vo mne vyvolava dojem ze prosto klames inak by si ich takymto sposobom neodsudil
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vidim ze to nema cenu. Evidentne mas bohate dlhorocne skusenosti so sluchadlovym posluchom a s vyrobkami specializovanych sluchadlovych firiem. Odsudit to musim, lebo sluchadla od pocitacovej firmy za 20 eur, proste hraju zle. Rec je o hudbe. Pocul som vela podobnych headsetov aj o dost drahsie creative a bol to v ramci ceny odpad. A tie za 40 budu hrat isto dobre. :) O tej "inej sfere" pri zvukovke za 5 eur radsej pomlcim. To skutocne vyludi len usmev na tvari. Odporucam ti vybrat sa niekam na "vylet" a vypocut si niektore zo sluchadiel ktore som uviedol vyssie. Potom sa mozeme bavit o nejakej kvalite. ocividne o kvalitnom zvuku nemas ani paru. Inak mas tu dalsi nazor od uplinka, ktorymi dava za pravdu. Takze az tak uplne mimo zda sa nie som.

Tie vyrobky nie su v "luxusnom obale" to si uplne mimo. Tam tu cenu robi dlhorocny vyvoj a samozrejme vybudovane meno. A teda kvalita zvuku.

Jedine sluchadlove vyrobky od Creative ktore su celkom kvalitne je seria Aurvana. A aj to ta sklamem, lebo to nie su vyrobky Creativu, ale OEM. Teda nakupena licencia. Creative je vyrobca doplnkov k pc, nie vyrobca audia pre "narocnejsie" pouzitie. Na to aby take nieco vyrabali nemaju dostatok skusenosti, a navyse to stoji nemale peniaze a nemalo casu. Zvolili preto jednoduchsiu cestu, nakup licencie. Napr. taky Logitech je na tom podobne, ten dokoncakupil celu firmu, ktora vyraba spickove spunty (Ultimate Ears) a predava niektore ich vyrobky pod vlastnou znackou.

A inak zamerne ignorujes jednu dolezitu poziadavku a to je vyrovnany zvuk. Okolo neho tie Creativy anilen nepresli. Napriek tomu ich tu silou mocou obhajujes a odporucas cez mrtvoly. A o odporucani len jedineho modelu ako toho najlepsieho sa radsej nevyjadrim. Akoby to malo dokonaly zvuk, ktory bezpecne sadne kazdemu. To tiez o comsi vypoveda.
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

ja som vobec netvrdil ze su najlepsie, su slusne a to im nikto nezoberie a neviem co do toho tahas stale hudbu ked poziadavka bola na filmy a hry :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hudbu do toho ťaham preto, lebo čo zahra kvalitne hudbu, je kvalitne aj na filmy aj hry. O tom som ale pisal, zase reaguješ odveci miesto toho aby si si poriadne niečo prečital.
Slušne su pre niekoho, kto nema ani paru o tom, že existuju za rovnaky peniaz podstatne lepšie sluchadla a ktory nikdy take nepočul. Spokojny môže byť aj s tymi Creativmi, ale to môže aj s 10 eurovymi. A nemusi vyhadzovať 50 eur. Ale predpokladam, že ak chce niekto investovať do niečoho nejake peniaze, tak za nich chce dostať to najlepšie. A to tie Creativy ani nahodou nie su.
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

No takže po dlhej úvahe som objednal tie Fostex TH-7B, takže cca za týždeň vám napíšem aké sú. :roll:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Inak este jedna cerstva skusenost pre pana shadowa, herne vs. hudobne sluchadla. Tritton za 4500 Kc vs. K 514 za 1300. Spominajusa tam aj tie sigmy. Bol to tiez neveriaci Tomas.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1171472
petrzalkarulez
Amateur
Amateur

Takže slúchadlá Fostex TH-7B dorazili (konečne :evil: ), no a po dni skúšania musím uznať že sú ešte lepšie ako som čakal, krásny čistý zvuk, radosť na tom počúvať hudbu (tie basové SONY to trochu kazili, keďže počúvam rock a symfonicky metal :smt020 ). Rozhodne dobrá kúpa, takže ešte raz ďakujem za radu, sú fakt super.

//autoeditácia príspevku (03 Aug 2012, 22:17)
petrzalkarulez napísal:Vaša karma bola znížená.
Niekto Vám zanechal komentár:

fuj, to jake sracky pocuvas

Komentár bol zanechaný pre tento príspevok: http://www.hojko.com/viewtopic.php?f=58 ... 5#p1865085
Pre anonyma : WTF :?:
Čo sú mi toto za ľudia :slap: , jak keby som sa pýtal na tvoj názor .
Napísať odpoveď