Photoshop

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
pao247
Expert
Expert

Photoshop

Príspevok od používateľa pao247 »

Prosim vas viem ze mal by som si to najst na nete len keby viem ako to mam hladat lebo viem to len opisat co potrebujem :D ... tak prosim vas chcel by som take nieco ze mam v projekte 3 obrazky a chcem si rychlo oznacit nejaky ale oznacit vyberom ... a potom este ak sa da nejak spravit mu doplnok k tomu ze mi oznaci zbytok ... lebo potrebujem jeden z tych 3 orezat aby som ho vedel pekne oramovat ... len nechcem to rucne lebo urcite netrafim pekne tu hranicu .. ale da sa to aj nejak automaticky ... dufam ste ma pochopili co potrebujem ... DAKUJEM :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Photoshop

Príspevok od používateľa audiotrack »

na automatické označenie použi magic wand (tuším sa tak volá) a na doplnok klikni pri označenom pravým tlačítkom myši a zvol označiť doplnok alebo tak nejako. Nechce sa mi teraz zapínať kvôli tomu PS
pao247
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pao247 »

no carovnu hulku to ne ja myslim ci sa neda nieco automaticky aby to urobilo ... ze kliknem niekde a ze urobit vyber (alebo nieco take :D )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

perom si môžeš poklikať cestu a transformovať ju na výber cez pravý klik, alebo použi laso. Ak chceš ale niečo automaticky, tak jedine magic wand. Všetky ostatné nástroje musíš obsluhovať "ručne" klikaním cesty výberu
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Použi vodiace linky a potom nástroj výber (M). Vodiacimi linkami si naznač časť, ktorú chceš vyrezať a potom iba použi výber. Myš sa automaticky prichytí na hranicu vodiacich liniek.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vodiace linky myslíš ako vytiahnúť z pravítka? A čo ak chce polygon? Vodiacu linku v inom ako 90 stupňovom uhle a jeho násobkoch nevytiahneš, aspoň o tom neviem
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Nedefinoval tvar, ktorý chce označiť. Napísal iba, že potrebuje nástroj alebo techniku, pomocou ktorej vie myšou presne označiť (na pixel) určitú časť. Vodiace linky (áno, tie z pravítka) si vie umiestniť presne podľa potreby a myš sa k nim automaticky prichytí, čiže môže použiť aj klasické laso a bude to presné. Pri polygóne alebo inom neštandardnom tvare by to bolo nepoužiteľné.

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2012, 13:52)
edit// Aj keď teraz som si uvedomil, že je to použiteľné aj pri neštandardných tvaroch ale musia mať ostré strany (hviezda, etc.).
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Najpresnejsie a najlepsie je to s perom.
Najrychlejsie a pri mnohych farbach a nzikom rozliseni obrazka najskaredsie je to s wand tool.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

už sa vám stalo, že vám photoshop obmedzoval internet?
včera som nainštaloval cs3 demo z oficialnej stranky, pretoze som ho potreboval na nejakú prácu s vrstvami, dokončil som, vypol som pc, dnes som zapol a nešiel mi net :? na mobile aj nb mi wifi chytalo, ale v pc nešiel, photoshop som už nepotreboval, tak som ho odinštaloval, žiadalo reštart, ten som nedal lebo som sa chystal urobiť diagnostiku siete, zrazu pozerám a internet už ide :D
Napísať odpoveď