Mentalism...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
winni
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Mentalism...

Príspevok od používateľa winni »

Boli tu uz vsemozne temy, ci uz o paranormalnych javoch, cestovani v case, alebo zahadne UFO. Ale este nikdy som tu nevidel clanok o umeni zvanom "Mentalizme", umenim prave preto, lebo nie zrovna kazdy dokaze take (aspon pre mna) neuveritelne veci, ako ty ludia ktory su na to trenovany...
Pre niekoho je nesmierne fascinujucim javom "salto", alebo snad chodenie po zeravych uhlikoch bez ujmy na zdravi, no ja som sa tentokrat zameral na veci, ktore suvisia s ludskym mozgom, a jeho ponimanim sveta takeho aky "je" v skutocnosti, a takeho aky je v nasich "tuzbach"... Pre zainteresovanie do temy je najlepsie zhliadnut nasledujuce video, v ktorom Uri geller ohyba lyzicku "myslou"...
Okrem toho som nasiel aj nasledujuci článok, v ktorom je krasne popisane ako toto umenie funguje, sice len okrajovo, ale myslim ze dostacujuco, hlavny akter popisuje, ze pri ohybani lyzicky popiera v svojej mysli zakladne fyzikalne zakony, a vdaka svojej predstave o zeleznej lyzicke, ze je z čokolády, dokaze akymkolvek smerom manipulovat s "cokoladovou" lyzickou...
Alebo dokaze levitovat s mensimy predmetmy, prave v clanku (ak to niekto bude citat) je pisane, ako levituje s krabickou od cigariet... Moj osobny nazor na levitaciu, alebo rozbijanie veci na dialku je taky, ze ludia ktory to doakzu, podstupili strasne velky trening a dokazu svoje telo, mysel i ducha ovladat na takej urovni, aby ho dokazali kedykolvek "vyslat" pomimo od tela, a prakticky zasahovat nerealne do realneho sveta ( :P ) samozrejme nejde o ziadnu magiu, a myslim ze taketo nieco by sa dokazal naucit ktokolvek, ak by mal dostatocnu volu ucit sa, a mat hlavne dobreho a skuseneho ucitela :)...
Okrem toho si myslim, zeby som do temy mohol kludne zaradit aj videa, ktore, aspon podla mojho nazoru maju nieco s tymto spolocne, urcite si nejeden z vas spomenie na znameho Crissa Angela.
Criss Angel Walks on Water
Criss Angel - Levitates From Building to Building
No to pre inspiraciu staci, chcel by som samozrejme vas nazor k veci, aky mate k tomu postoj, ak negativny tak ziadam vysvetlenie po fyzikalnej stranke, ak pozitivny "preco?"... a este by ma zaujimalo, ci sa to niekomu s fora aspon raz podarilo, nejde tu zrovna len o ohybanie lyziciek ale o akykolvek paranormalny jav, nieco vynimocne... taktiez mozte pridavat dalsie zaujimave linky, alebo clanky :).. a este by som sa vyjadril k odporcom temy, nepiste sem ze je to nezmysel, nikoho to netrapi ( !!! )
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

O Crissovi Angellovi tu už nejaké témy sú, takže názory na jeho osobu si môžeš prečítať aj v nich.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

sory ale chris angel je len iluzionista, minimalne polovica veci bola odhalena ale inac ma tato tema tiez neskutocne zaujima, je to take zahadne az mysticke
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

chrono napísal:O Crissovi Angellovi tu už nejaké témy sú, takže názory na jeho osobu si môžeš prečítať aj v nich.
jasne precitam si :wink: diky, takze ako s tohto vyplyva, ku Crissovi Angelovi sa ostatne publikum vyjadrovat nemusi, a staci prejst na veci co boli pisane NAD nim :)... (v prvom prispevku)..
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nepochybujem

Príspevok od používateľa Deafboy »

O podobné veci sa viac-menej zaujímam. Vždy keď niekde čítam podobný príspevok / článok tak nad tým pár dní uvažujem prípadne ďalej googlim. Väčšinou ale narazím na rôzne emo blogy a rôzne extrémistické stránky zamerané na / proti náboženstvu. Tiež by som teda privítal ak by sa niekto podelil o hodnotné články / videá.

Článok na ktorý odkazuješ som tu už raz v nejakej téme linkoval. Myslím že to bola téma o predtuchách. (Keďže v článku chlapík spomína že vie pár minút pred žrebovaním uhádnuť čísla v športke)

Rád by som sa naučil podobné veci, no som na tom tak zle že nezvládam ani základné cvičenia zamerané na koncentráciu a sústredenie, a moja predstavivosť je na tom tiež dosť, dosť zle. napríkld keď si vybavím nejakú tvár človeka, ktorého nepoznám alebo som ho videl len krátko / na fotke atď, čím dlhšie si túto tvár predstavujem tým menej detailov som schopný si vybaviť. Nakoniec si nedokážem spomenúť ako ten človek vôbec vyzeral.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Podľa mňa sa to naučiť nedá, človek sa s tým musí narodiť :)
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

No moze to byt zaujimave, ale zatial som necital alebo nevidel nikoho komu by som veril ze toto dokaze: To video s lyzickou je velmi lacny trik tak isto ako chodenie po vode a podobne :?
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

Adry napísal:Podľa mňa sa to naučiť nedá, človek sa s tým musí narodiť :)
podla mna je to prave naopak. dieta sa rodi dokonale s obrovskym potencialom len sa pocas zivota uci nase chyby a potencial sa straca.

"hlavny akter popisuje, ze pri ohybani lyzicky popiera v svojej mysli zakladne fyzikalne zakony, a vdaka svojej predstave o zeleznej lyzicke, ze je z čokolády, dokaze akymkolvek smerom manipulovat s "cokoladovou" lyzickou..." -> dieta nepozna ziadne fyzikalne zakony nevie ze nemoze ohnut lyzicku:)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

dbbz napísal:podla mna je to prave naopak. dieta sa rodi dokonale s obrovskym potencialom len sa pocas zivota uci nase chyby a potencial sa straca.

"hlavny akter popisuje, ze pri ohybani lyzicky popiera v svojej mysli zakladne fyzikalne zakony, a vdaka svojej predstave o zeleznej lyzicke, ze je z čokolády, dokaze akymkolvek smerom manipulovat s "cokoladovou" lyzickou..." -> dieta nepozna ziadne fyzikalne zakony nevie ze nemoze ohnut lyzicku:)
toto zaujalo ale ekd sa nad tym zamyslis tak sice si v hlave poprie fyzikalne zakony ale to je iba v hlave lebo v realnom svete tie zakony existuju takze ak by to bolo tak tak by ohybal tu lyzicku iba v mysli a naozaj by sa to nedalo, ale neviem to vysvetlit akoto ze sa to ohyba aj naozaj
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

tomasito13 napísal:toto zaujalo ale ekd sa nad tym zamyslis tak sice si v hlave poprie fyzikalne zakony ale to je iba v hlave lebo v realnom svete tie zakony existuju takze ak by to bolo tak tak by ohybal tu lyzicku iba v mysli a naozaj by sa to nedalo, ale neviem to vysvetlit akoto ze sa to ohyba aj naozaj
to by vysvetlovalo to ze vonkajsi svet tvori ten tvoj vnutorny - to tvrdi kazdy nabozensky smer, dnesna moderna vlna osobneho rozvoja a vraj sa v tom vrtaju aj niektori vedci s pozitivnymi vysledkami:)
alebo by sa to dalo vysvetlit existenciou energii ktore nie su dnesnou vedou a spolocnostou uznane
Hlubj
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Hlubj »

no tak ja by som to rad videl či by to niekto spravil naživo predomnou, lebo z väčšiny videií sa neda dobre určiť či to neni fake
tonda1995
Novice
Novice

Re: Mentalism...

Príspevok od používateľa tonda1995 »

Tomasa poznam pred tým co som to vydel na vlastné oci by som tomu asi tažko uveril. len tak som mu sal vydlicku a on na nu prilozil prst a ona sa ohla bolo to neuveritelne a ja so toto chcem tiez naucit... je to fascinujuce
rex
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa rex »

Tak tomu niekto skutocne veri? lol
M!ro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa M!ro »

Tie lyžičky sú z materiálu Nitinol, si pozrite videá na youtube čo dokáže ten materiál :DD
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Všetko podvod, samozrejme. S Urim na čele.

Nevraviac o tom, že pôvodný zakladateľ témy naletel aj mágovi C. Angelovi, ktorý sám bojuje proti špiritizmus a paranormálnym bludom.
Napísať odpoveď