zdravím vás.
chcem sa spýtať kamarát ma doma net zapojený pomocou AP tp-link tl-wa501g a tak ho napadlo, že keď mu v dome pribudli ďalšie ntb či by sa toto AP dalo prerobiť na wifi router, resp. čo by mal urobiť aby mohol v dome chytať net pomocou vĺn.
viete mi k tomu pripísať návod? stačí prekliknúť v nastaveniach AP z AP na bridge, pripojiť nejaký router, alebo niečo iné? vďaka
z AP wifi router
-
last_knight
Light Professional
Re: z AP wifi router
AP je access point cize pristupovy bod, urcite to ma napojene na nejaky modem, a ked ma ten AP v sebe aj wifi vysielac tak sa moze tvoj kamarat napojit rovno na AP, moj kamarat mal podobny problem, pribudlo mu doma viac pocitacov a tak sa rozhodol ze si kupi wifi router, co cert nechcel v obchode mu namiesto routra predali AP a ked som sa to snazil zapojit tak to nefungovalo, lebo tam nemal wan port a tym padom mal dve moznosti, bud dokupit modem alebo router do ktoreho zapoji access point (co bolo v jeho pripade zbytocne, lebo by musel kupovat dalsie zariadenie) alebo mohol ist vymenit AP za router ... to znamena ze ak tvoj AP nema wan port tak ho asi normalne nezapojis ako router ... ak tvoj kamarat vsak pouziva na pripojenie nejaky modem a az z modemu sa pripaja na AP a to AP ma wifi vysielac tak si myslim ze nemusis ani nic nastavovat a malo by to ist, ak vsak wifi vysielac nema tak sa na ten AP nenapoji bez toho aby kupoval nejake nove zariadenie
aspon si myslim 
prikladam aj link treba si to pozriet
prikladam aj link treba si to pozriet
Kód: Vybrať všetko
http://www.dipol.sk/mod_pristupoveho_bodu_br__priklad_na_zariadeni_tp-link_tl-wa501g__bib505.htm-
last_knight
Light Professional
Re: z AP wifi router
pokial viem tak ma zapojenie v dome tymto sposobom.
Kód: Vybrať všetko
http://www.dipol.com.pl/images/info/000582+++.gifRe: z AP wifi router
aha takze on cez wan na AP chyta internet, noo to znamena ze ak mu AP rozozsiruje dalej signal cez WLAN, znamena to ze bude musiet kupit este nejaky ten router ak chce pripajat PC bezdrotovo alebo switch, ak mu staci ze bude mat pocitace spojene kablami ... moj nazor