Pestovanie melónov
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Pestovanie melónov
Pestujete niekto melóny?
chcel by som to skúsiť aj ja tak ak máte s tým skúsenosti prosím Vás o rady.
Na nete som pozeral našiel som tam niečo ale bolo tam len že mám dať čiernu fóliu do nej mám spraviť dierky a zasadiť to. Ešte mi niekto hovoril že mám dať pod to slamu. Tak neviem no.
Ďakujem za rady
chcel by som to skúsiť aj ja tak ak máte s tým skúsenosti prosím Vás o rady.
Na nete som pozeral našiel som tam niečo ale bolo tam len že mám dať čiernu fóliu do nej mám spraviť dierky a zasadiť to. Ešte mi niekto hovoril že mám dať pod to slamu. Tak neviem no.
Ďakujem za rady
Re: Pestovanie melónov
Aj ja som zacal viem ze potrebuju viac ako 25 stupnov a sadia sa hned do zahrady nie do kelimku a najlepsie je ked ich mas v skleniku.
Dobre rástli v pôde zmiešanej s kompostom s dostatkom slnka
za moju radu K
? prečo ? ... veď každý má inú skúsenosť ...
za moju radu K
-
rufus59
Light Professional
Pokial viem babka pestovala melony na celu zahradu, z ich poznatkov viem ze melony potrebuju pieskovu hlinu, oni mali zavozenu zahradu pieskom a zaoranu. Melonom sa darilo neskutočne.
Je to strašne citliva rastlina, ked pestuješ uz v zahrade vysadenu priesadu treba potom otrhavat listy pokial viem aby rastlinka potom tlacila doplodu. Rastlinka melonu je velmi citliva na chald treba pestovat v teplejšej oblasti v skleniku alebo ako vyssie spominane prikryvat foliou.
Priesady pestuj dopredu a potom presad, ked nemas taku moznost treba mat dostatocne zahnojenu podu hnojom (mastalny by bol ideal)
Po vysadeni priesady do zahrady nepolievaj 2-3 tyzdne potom mozeš zalievat najlepšie rano a vecer. Nikdy nie cez horuce dni nepolievaj lebo ju spáliš.
Nejaké moje postrehy z pestovania. Neviem či pomoze ked niečo pytaj sa.
Je to strašne citliva rastlina, ked pestuješ uz v zahrade vysadenu priesadu treba potom otrhavat listy pokial viem aby rastlinka potom tlacila doplodu. Rastlinka melonu je velmi citliva na chald treba pestovat v teplejšej oblasti v skleniku alebo ako vyssie spominane prikryvat foliou.
Priesady pestuj dopredu a potom presad, ked nemas taku moznost treba mat dostatocne zahnojenu podu hnojom (mastalny by bol ideal)
Po vysadeni priesady do zahrady nepolievaj 2-3 tyzdne potom mozeš zalievat najlepšie rano a vecer. Nikdy nie cez horuce dni nepolievaj lebo ju spáliš.
Nejaké moje postrehy z pestovania. Neviem či pomoze ked niečo pytaj sa.
-
mihalswk
Medium Professional
takže včera som zasadil priesady melónov uvidíme čo z toho bude
...takže teraz nemám polievať 2 -3 týždne ? a príjme sa to ? (bez vody)
-
mihalswk
Medium Professional
fantazia dakujem

my pestujeme melony, hlavne musis dat pod melon polystyrén, aby udrziaval teplo a aby zo zeme nesla zima....
A kde ako bývaš? Lebo ak na severe slovenska alebo východe tak aby ti to vobec narástlo.
byvam na vychode. Melony vyrastu normalne. Vo vnutri su tiez dobré.
-
erytrocyt
VIP
Prečo by mu melóny na východe nerástli. Východ nie sú len lesy a kopce, ale aj Východoslovenská nížina, južná časť košickej kotliny, oblasť medzi Rožňavou a Košicami s výnimkou Sorošky. A toto sú teplé oblasti.Matej18 napísal:A kde ako bývaš? Lebo ak na severe slovenska alebo východe tak aby ti to vobec narástlo.
presne tak, erytrocyt. Nam na vychode vyrastli.
Ja som to skusal minuly rok, kupil som priesady, ale neuchytilo sa mi to.
Ale je pravda ze som si o tom nic dopredu nenastudoval, myslel som ze melon je jedna z tych bezproblemovych rastlin typu zasad a nestaraj sa. Polieval som to dost pravidelne, az mam dojem ze som to prepolieval.
Ale je pravda ze som si o tom nic dopredu nenastudoval, myslel som ze melon je jedna z tych bezproblemovych rastlin typu zasad a nestaraj sa. Polieval som to dost pravidelne, az mam dojem ze som to prepolieval.
-
mihalswk
Medium Professional
takze ja uz mam male meloniky celkom dost sa mi urodilo len teraz mam otazku ze ako zistim ze uz je dozrety ? 
hlavne si tie melony podloz polystyrenmi, a my sme to robievali takto, ze sme po nich klopali a ked uz bol duty tak bol dobry 
-
mihalswk
Medium Professional
preco polystyrén ? budem teda skusat
dakujem 
-
Grim
Darca