Je nelegálne prevádzkovanie warez webu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Je nelegálne prevádzkovanie warez webu?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hlavne ze ked mala byt ACTA a ostatne dohody tak o tom nikto ani necekol.

Ako nezrozumitelne? Ze nedavam diakritiku? To je podla nalady. Mohol si sa ku karme podpisat ja nekusem :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ci uz ho odsudia alebo neodsudia, vytvori sa tym isty precedens.
Na druhu stranu ale, ak niekto uploaduje kvoli tomu aby dostal za to prachy (od upload servera), a pritom sa bez platby ani stahovat odtial neda, tak si ani nic ine nezasluzi. Warez bol vzdy mysleny zadarmo.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...slovenská judikatúra pojem precedens nepozná a každý prípad sa posudzuje jednotlivo...
marzus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marzus »

Prevádzkovanie je legálne až do doby, keď sa majitelia fóra rozhodnú, že ich fórum sa stane súčasne aj uložisko (share-server). V tej chvíli to ešte nič neukazuje, ale keď sa zistí, že na tomto fóre, presnejšie v uložisku sa nachádza warez, začne sa vyšetrovanie a začnú byť majitelia fóra najprv vyzývaní, aby tento obsah vymazali, a ak tak neurobia, začnú byť prenasledovaní a postavený pred súd. Viem, že toto je trocha zložité, ale je to tak :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Grim napísal:...slovenská judikatúra pojem precedens nepozná a každý prípad sa posudzuje jednotlivo...
toto si vytlacim a zavesim do prace na nastenku :D
ked tak, tak slovenska legislativa, nie judikatura :D
za druhe, sice nie priamo, ale rozhodovacia cinnost najvyssieho sudu ma pravnu vahu, kedze existuje nieco ako princip pravnej istoty a predvidatelnosti prava, to v kombinacii s ustavnym zakotvenim toho, ze pravne zavazny vyklad prava poskytuje vyhradne sud znamena, ze sice nie v pravom zmysle, ale skutocne na slovensku "precedens" uplatnujeme =ked sa uz v podobnej veci na najvyssom sude rozhodlo a nedoslo ku zmene legislativy tak sa tak s najvacsou pravdepodobnostou rozhodne rovnako s odvolanim na dane rozhodnutie NS SR, resp v pripade nizsich sudov sa tak rozhodno urcite rovnako. proste rozhodnutia najvyssieho sudu maju obrovsku vahu a ked ich nieco prekona tak len dalsie rozhodnutie NS SR ktore ale musi byt poriadne vyargumentovane
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Grim: Skus si precitat toto: http://www.pravnarevue.sk/domov/blog/41 ... re-sr.html

Judikát v širšom slova zmysle je akékoľvek rozhodnutie súdu, a to bez ohľadu nato, či sa stalo právoplatným, alebo bolo v procesnom postupe zmenené, či zrušené. Pojem judikatúra je potom možné všeobecne definovať ako súbor judikátov vydaných súdmi určitého štátu v rámci civilného procesu.

Judikát v užšom slova zmysle je súdnym precedensom, teda rozhodnutím súdu, ktoré po prvý krát rieši právny prípad, ktorý dovtedy nebol predmetom rozhodovania súdov.

Pojem precedens je vlastný angloamerickej právnej kultúre a v právnej praxi na Slovensku je zaužívaný pojem judikát a s tým súvisiaci pojem judikatúra.

V prísnom náhľade na judikát ho nie je možné v zmysle platných právnych noriem SR považovať za prameň práva. Naopak v praxi niet žiadnych pochýb o precedenčnej povahe a všeobecnej právnej záväznosti rozhodnutí Európskeho súdneho dvora ako aj Súdu prvého stupňa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja skor nerozumiem preco by niekto chcel prevadzkovat "warez web",
ked hocikde na nete je kopec ovela rozsiahlejsich a rychlejsich zdrojov-
bol by to iba zabity cas..
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

hmm myslis torenty ?... ja vyuzivam len warez, vidim co stahujem a viem, ze je to proste ciste (i ked nie vzdy, ale samozrejme taham od skusenych/stalych uploaderov)

Tak to robia pre peniaze.. neviem vobec, kolko stoji prevadzka a ake sumy ma napriklad warforum.cz z reklam, ale keby bol v strate, tak to isto zabali :P... takze asi koli peniazom no
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Teraz sa nejak rozmohla ceska CPU, Poznam cloveka nie osobne zo Slovenska z jedneho fora, co mu zobrali PC asi pred rokom, nwm ci ho uz dostal naspet, tusim vo vsetkych pripadoch ich len obvinia, alebo vysetruju, ale vysledok ziadny. Cela CPU nech sa niekam schova.

Pred par rokmi bol boom z warez forami, teraz ich ostalo par tych velkych, navstevujem uz len jedno velmi obcasne.

Myslim, ze ich cielom su ludia co upuju hlavne CZ filmy. (aj ked neviem kto by to tahal :D)

S tymto citato uplne suhlasim
Zdielat cz filmy a filmy s cz dabingom, brat za to prachy a nechranit si sukromie je imbecilita.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pascalwb

je kopec ludi co pozeraju CZ filmy, dokonca aj tie stare

Meken

iste ze pre peniaze, ale tym aka je dnes konkurencia, tak pochybujem ze nejake nove warez
forum sa dokaze dostat na uroven uz existujucich a zabehanych ohladom navstevnosti
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majogorbi »

nove warez forum zakladat je podla mna uplna zbytocnost, kym to spravis a pozhanas si ludi co ti tam bude chodit a uploaderov co ti tam daju svoje data tak ti to zaberie vela casu a aj tak nedokazes spravit konkurenciu ziadnemu vacsiemu warez foru ... kedy som si tiez zalozil svoje warez no asi po 3 mesiacoch ma to prestalo bavit ... chcelo to tam vela prace, bralo mi to vela casu a aj tak mi tam nikto iny nechodil ... ak potrebujes pocit nadradenosti ze si administrator, tak sa poriadne uc a mozes ist robit administratora do T-systems, budes mat urcite lepsi pocit ako ked si spravit warez a mozes ovladat ludi ;)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

gogo956: Myslel som tie nove, tie im vadia asi najviac.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

majogorbi napísal:...a mozes ist robit administratora do T-systems, budes mat urcite lepsi pocit ... a mozes ovladat ludi ;)
To snad ani nemyslis vazne s tym ovladanim ludi :D
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majogorbi »

no mal som na mysli pocitace v domene, ktoru bude mat na starosti, nie tak celkom ludi :D
Napísať odpoveď