Vigor 2700 VGST

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Vigor 2700 VGST

Príspevok od používateľa veslo121 »

Zdravím...
Dnes mi prišiel nový Router od Tlekomu Vigor 2700 VGTS. Ale mám hneď pár problémov. Zmenili sme službu na TV Klasik + Turbo 2. Všetko som zapojil router nastavil. Na mojom PC mi internet ide. Wifi ide tiež, ale na iných PC internet nejde, keď sú pripojené káblom. Nejde ani mágio. Nechápem kde je problém. Na druhom PC píše že lokálne pripojenie nemá platnú konfiguráciu protokolu. Píše to aj susedovi, Kedže sme viacerý. Neviete čo s tým je ? Pre inštalovanie ovládača už bolo odskúšané. Dík za pomoc.
Prílohy
Bez názvu.png
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Vigor 2700 VGST

Príspevok od používateľa goten »

Hoď sem screen z Online Status routera a z LAN - General Setup.
Keďže ste menili službu, dostali ste asi aj nové prihlasovacie údaje. Zadal si ich do routera?
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Áno zadal som všetko.
A.png
B.png
goten
VIP
VIP

Káble si vzadu na routery dobre pozapájal? 1-2 modré: internet, 3-4 žlté: magio.
Inak pozerám, že tam máš nejakú malú rýchlosť downloadu len 8mb. To je dosť málo na magio tv aj s netom. Ja mám cez 18mb. Možno ťa ešte neprepli na ústredni. Skús zavolať na "linku dôvery" do telekomu.
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No práve som si všimol že to je inak rozlíšené. Zapojil som to ako má byť. Net ako tak ide. Magio som zapojil do LAN 4. Spustil som ho a po pár minútách mi napísalo červený kríž. Rýchlosť internetu mi ani nespomínaj. čo by som dal za 8mb. Oficiálne to má byť 2048 mbit/s. Som s tým absolútne nespokojný, ale vraj sa to má zvyšovať na 5 mbit/s. Tiež bieda.
goten
VIP
VIP

Nepísal som o rýchlosti netu ale o profile linky na downloade. Ak používaš magio net s TV malo by to byť aspoň 10-12 Mb pred zrýchlením.
Daj magio do 3jky. AK ti bude stále ukazovať červený krížik, tak ťa ešte nezapli na ústredni resp. si zavolaj do telekomu tam ti povedia hneď, že čo je vo veci.
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No neviem ako im funguje to mágio, ale ja mám iba 8mb. Volal som na technickú podporu a že ešte neni ukončená objednávka. že mám počkať na sms, tak počkám.
goten
VIP
VIP

No keďže si dnes len prevzal balík od kuriéra, tak čakajú na potvrdenie prevzatia. Až po potvrdení ti to aktivujú na diaľku resp. vyšlú technika nech ťa zapojí na ústredni a pravdepodobne ti zvýši aj profil na downloade.
AK ti to do piatku nepôjde, zavolaj zase na podporu. Niekedy sa stým zapojením moc neponáhľajú, tak ich treba urgovať. Tiež som na začiatku čakal skoro dva týždne, kým vyslali technika aby ma zapojil.
Napísať odpoveď