Žumpa - Izolácia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NIFO
Medium Expert
Medium Expert

Žumpa - Izolácia

Príspevok od používateľa NIFO »

Zdravim potrebujem poradit ide o betonovu zumpu a chcel by som vediet ako sa to da zaizolovat proti presaku
poradte co tam dat napadlo ma nieco ako gumoasfalt ale ten vraj nodoporucuju ...

Dakujem.
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Žumpa - Izolácia

Príspevok od používateľa Header »

Namiesto gumoasfaltu sa používa aj normálny asfalt. Existujú dokonca aj špecializované firmy ktoré ti prídu žumpu zaizolovať. Rátaj však s tým že to bude veľmi nákladné.

Máš problém zo spodnou vodou alebo iba nechceš znečisťovať ŽP ? Dneska žiaľ bohu 90% žúmp aj tak nie je izolovaných.
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

ked uz je tu takato tema tak ja mam otazku ze ked si vypustim zumpu na svoju rolu tak mozem zato nieco mat ? nejake problemy?
Header
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Header »

A si si istý že ti zostane iba na tvojej roli ? Pokiaľ na teba nikto nezavolá políciu za znečisťovanie ŽP tak sa ti nestane nič. Ak ti nebude vadiť že si vyvážaš bordel na svoje pole tak v poriadku. Žumpa nie je čistý MH alebo močovka. Je ti jasné že tam máš najrôznejší bordel z kúpelne, kuchyne teda dusičnany rôzne saponáty, čistiace prípravky a pod. Poniektorý to robia tak že žumpu vypúšťajú potajomky do kanalizácie. Ale je tam veľká pravdepodobnosť že ta niekto praskne. Keď tak to rob v noci.

Najideálnejšie si zavolaj fekálny voz ak je niekde vo vašom okolí a tí ti to vyťahajú za pár šupov. Potom už jedine ČOV.
Napísať odpoveď