Hypertextový odkaz
Hypertextový odkaz
zdravím, potreboval by som poradiť ako mam v grafickom editori, ktorý je na obrázku vytvoriť odkaz, ktorý by odkazoval na určité umiestnenie na tej stránke....
ďakujem za prípadné odpovede...
ďakujem za prípadné odpovede...
-
xH4wK
Re: Hypertextový odkaz
14,15,16 ikonky by mali byt related k odkazom.
Napis text a skus ho oznacit a klik na ikonku..
Napis text a skus ho oznacit a klik na ikonku..
to viem...ale viem tak spraviť len odkaz na iné stránky (tým, že keď kliknem na tú ikonku "vložiť alebo upraviť odkaz" zadám do riadku "URL" adresu)....chcel by som ale spraviť odkaz na tú istú stránku ale iné umiestnenie...a to neviem
je to tak ako písal xH4wK len tam by sa mal mať výber na čo chceš dať odkaz...malo by tam byť URL a ešte "kotva" ...tak tam si musíš niekde vybrať cieľ na tej stránke a hore alebo kde chceš si daj ten odkaz .... prípadne si to napíš ručne ... to ide tak že si to prepneš do HTML a vytvoríš si záložku a odkaz k tej záložke :
vytvorenie záložky: (toto napíšeš na miesto kde má odkaz prejsť na stránke)
vytvorenie odkazu:
vytvorenie záložky: (toto napíšeš na miesto kde má odkaz prejsť na stránke)
Kód: Vybrať všetko
<a name="meno_zalozky"></a>Kód: Vybrať všetko
<a href="#meno_zalozky">text odkazu</a>Re: Hypertextový odkaz
napíš aké sú možnosti v Rozšírené - Vztah stránky k cíli a Vztah cíle ke stránce ....to bude asi to čo bude treba nastaviť
fuu no tak vo Vztah cíle k stránce daj Bookmark (záložka) - to by malo vytvoriť záložku (ciel odkazu)...vyplň aj ID - to bude meno záložky
no a potom si vytvor ešte jeden tento odkaz a tu daj do Název cíle - to ID čo si zadal na začiatku ....
..hmm ale tu si nie som istý či to bude fungovať..ak nie tak poskúšaj nejaké varianty ....ale asi najjednoduchšie by si to mal keby to ručne napíšeš v HTML mode ...tam stačí len dva riadky k´du doplniť ako som ti písal predtým
.. . prípadne napíš ešte možnosti v Obecné - třída
no a potom si vytvor ešte jeden tento odkaz a tu daj do Název cíle - to ID čo si zadal na začiatku ....
..hmm ale tu si nie som istý či to bude fungovať..ak nie tak poskúšaj nejaké varianty ....ale asi najjednoduchšie by si to mal keby to ručne napíšeš v HTML mode ...tam stačí len dva riadky k´du doplniť ako som ti písal predtým
.. . prípadne napíš ešte možnosti v Obecné - třída
Dík moc...skúsim to teda cez to html....toto dáko nefunguje....