Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Išli sme kupovať auto. Zhodou okolností mali ten model na stránke, nejak sme sa cez net k nemu dopátrali. Cena prijateľná .. všetko vyzeralo fajn.
Pýtali sme sa na auto, či je všetko v poriadku od papierov až po dovoz. To nás uistili, že všetko úplne bez problémov auto j obvolané, preverené ...
Zaplatili sme zálohu myslím 1200€. Volali nám potom z ITA, že je tam problém (niečo s lízingovkou ? ... nebolo možné auto odhlásiť). Tak sme žiadali vrátenie zálohy.
Tu chceli začať naťahovačky ... nikto predsa nechce prísť už o zálohu... Bolo by nám to aj jedno, ale auto sme potrebovali dosť súrne a čakať možno aj vyše mesiaca
nepripadalo do úvahy. Zálohu vrátili až po zastavení na pobočku u nich a dotlačení do toho ... tam boli výhovorky že teraz nemá čas, bankomat mu toľko nedá, banka je zatvorená...
Nakoniec ale peniaze vrátili.
Nebolo to nič hrozné teda. Auto by možno ja prišlo po pár týždňoch čakania. No naštvalo nás to, že nás uisťovali, že všetko je OK. Dokonca keď prišli po auto, tak zistili že ma panoramatickú strechu!
(samozrejme je to plus) ale tu je vidno koľko vedia o tých autách, ktoré majú na stránke...
Pýtali sme sa na auto, či je všetko v poriadku od papierov až po dovoz. To nás uistili, že všetko úplne bez problémov auto j obvolané, preverené ...
Zaplatili sme zálohu myslím 1200€. Volali nám potom z ITA, že je tam problém (niečo s lízingovkou ? ... nebolo možné auto odhlásiť). Tak sme žiadali vrátenie zálohy.
Tu chceli začať naťahovačky ... nikto predsa nechce prísť už o zálohu... Bolo by nám to aj jedno, ale auto sme potrebovali dosť súrne a čakať možno aj vyše mesiaca
nepripadalo do úvahy. Zálohu vrátili až po zastavení na pobočku u nich a dotlačení do toho ... tam boli výhovorky že teraz nemá čas, bankomat mu toľko nedá, banka je zatvorená...
Nakoniec ale peniaze vrátili.
Nebolo to nič hrozné teda. Auto by možno ja prišlo po pár týždňoch čakania. No naštvalo nás to, že nás uisťovali, že všetko je OK. Dokonca keď prišli po auto, tak zistili že ma panoramatickú strechu!
(samozrejme je to plus) ale tu je vidno koľko vedia o tých autách, ktoré majú na stránke...
Ako sorry, ale aby som niekomu platil zalohu, za nieco, co som v zivote nevidel a nepoznam ani stav toho? To snad nie.
Na to bola zmluva, kde boli všetky podmienky o stave vozidla, že musí byť také aké bolo v popise ...
A pokiaľ chceš auto z dovozu, nikto ti preň nepôjde bez zálohy.
A pokiaľ chceš auto z dovozu, nikto ti preň nepôjde bez zálohy.
A ako myslis, ze funguju ine firmy? Das poziadavku, najdu ti auto, obvolaju, povedia stav a chces alebo nechces. Ak ho chces, tak ho musis cele zaplatit a potom spravit spatny leasing.icefiresr napísal:Ako sorry, ale aby som niekomu platil zalohu, za nieco, co som v zivote nevidel a nepoznam ani stav toho? To snad nie.
Páni, keď kúpim auto, hneď v ten moment ako podpíšem zmluvu a auto si odveziem domov, musí už byť odhlásené od pôvodného majiteľa ?
Stačí, keď mi dá technický so zápisom o odhlásení ? Pretože kolega kupoval auto a technický mu poslal pôvodný majiteľ až po niekoľkých dňoch poštou. Aby nedošlo k nejakému nedorozumeniu, keby ma náhodou zastavili policajti hneď po podpísaní zmluvy atď. Chápeme sa.
Zatiaľ sme autá kupovali len z bazáru, čiže všetky náležitosti boli vybavené na počkanie.
Ďalej - ako je to s kontrolou originality ? Urobia mi ju na počkanie ?
Stačí, keď mi dá technický so zápisom o odhlásení ? Pretože kolega kupoval auto a technický mu poslal pôvodný majiteľ až po niekoľkých dňoch poštou. Aby nedošlo k nejakému nedorozumeniu, keby ma náhodou zastavili policajti hneď po podpísaní zmluvy atď. Chápeme sa.
Ďalej - ako je to s kontrolou originality ? Urobia mi ju na počkanie ?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
originalitu az na specificke pripady ako dovoz zo zahranicia a ine nepotrebujes..
a priznam sa ze nechapem presne co pises, lebo ked ti da technicky so zapisom o odhlaseni tak uz je odhlasene od majitela
a priznam sa ze nechapem presne co pises, lebo ked ti da technicky so zapisom o odhlaseni tak uz je odhlasene od majitela
Otazka: ked kupujete auto, idete s majitelom na policiu a odhlasite TP a az pri tomto ukone ho vyplacate? Alebo som iba ja tak paranoidny, ze mu peniaze davam az pri ohlasovani, ked som spolu s nim na policii?
-
Grim
Darca
...sprav si aspoň kópiu techničáku v prípade, že dotyčný má iba veľký TP...ak má aj malý aj veľký, malý si nechaj a veľký nechaj jemu na odhlásenie...to isté platí aj keď má plastovú kartičku...policajtovi by mala stačiť kúpna zmluva a kópia veľkého TP alebo malý TP...niekto tu v téme písal, že sa obvykle akceptuje jazdenie s takýmito dokladmi v deň kúpy + dva dni...
ice - ja som obe autá vyplácal keď ešte neboli odhlásené a hneď som si ich viezol domov...po pár dňoch prišli poštou doklady odhlásené...v prípade druhého som si pre ne bol osobne...
ice - ja som obe autá vyplácal keď ešte neboli odhlásené a hneď som si ich viezol domov...po pár dňoch prišli poštou doklady odhlásené...v prípade druhého som si pre ne bol osobne...
No ja by som sa bal niekomu dat peniaze, co ked potom zistim, ze auto nie je odhlasene/je na neho leasing? Atp. ?
-
Grim
Darca
...tak samozrejme to musí byť zakotvené v zmluve...že na auto nieje uvalená ťarcha...
Tak to mam v zmluve, ale vies ako to byva, ak natrafis na taketo cloveka, co nema peniaze a ma auto na leasing, tak to nedopadne dobre potom neskor.
-
Grim
Darca
...treba si predajcu preveriť...nekúpim auto od nejakého bujaka...
-
chlapec10
Addict
co som minuly tyzden predaval auto
Tak sme spisali zmluvu ja som mu dal kluce, TP, TK+EK karticky, bielu+zelenu PZP karticku a splnomocnenie na odhlasenie auta(notarske overenie stalo necele 3 eura)... a dalej som neriesil ani na policiu odhlasit som nemusel ist... o par dni na to mi vratil pzp karticky a zrusim som PZP...
tot moja skusenost
Co sa tyka, rizika... tak na to je potrebne mat osetrenu zmluvu, a opravte ma ak sa mylim, ci je auto leasovane vidis v TP... ci?
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2012, 18:30)
pri tomto mi este napadla vec:
co to je za blbost, ze auto musi byt odhlasovane v okrese kde je prihlasene, v dnesnej dobe vazne nechapem preco treba chodit na 2 miesta(DI kde je auto prihlasne a DI kde auto prihlasujem) ked napr so splnomocnenim by to clocek mohol naraz vybavit
Tak sme spisali zmluvu ja som mu dal kluce, TP, TK+EK karticky, bielu+zelenu PZP karticku a splnomocnenie na odhlasenie auta(notarske overenie stalo necele 3 eura)... a dalej som neriesil ani na policiu odhlasit som nemusel ist... o par dni na to mi vratil pzp karticky a zrusim som PZP...
tot moja skusenost
Co sa tyka, rizika... tak na to je potrebne mat osetrenu zmluvu, a opravte ma ak sa mylim, ci je auto leasovane vidis v TP... ci?
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2012, 18:30)
pri tomto mi este napadla vec:
co to je za blbost, ze auto musi byt odhlasovane v okrese kde je prihlasene, v dnesnej dobe vazne nechapem preco treba chodit na 2 miesta(DI kde je auto prihlasne a DI kde auto prihlasujem) ked napr so splnomocnenim by to clocek mohol naraz vybavit
auto na leasing je majetkom leasingovej spolocnosti preto v TP je ako majitel auta uvedena prave leasingovka, takze to vidis hned
ja som auto na leasing nemal zapisane v tp nic iba svoje meno co ma potom obhanala leasingovka ze ci to nemozem ist dat spravit na nich lebo ze spravili chybu ktoru zistili asi po pol roku
cize tomu by som extra neveril
-
chlapec10
Addict
nazor?
http://www.finecars.sk/aktualna-ponuka/ ... c-a-t.html
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 0:29)
alebo http://jaguar-s-type.autobazar.eu/30-v6 ... 37789.html
http://www.finecars.sk/aktualna-ponuka/ ... c-a-t.html
//autoeditácia príspevku (26 Júl 2012, 0:29)
alebo http://jaguar-s-type.autobazar.eu/30-v6 ... 37789.html
Tu len po estetickej stránke ... viac sa mi páči X-type. Vyzerá agresívnejší, riadna limo
Jediné čo nemusím, sú tie stredové panely (konkr. tvoj link v bielej koži s navi vyzerá pekne aj z vnútra)
Určite tam ale bude dáky háčik ...
buď budú kazivé / nespoľahlivé ... pretože tie ceny jaguárov mi prišli vždy nízke na to aby to bola pravda
(to len ja predpokladám ... možno sa mýlim a v pohode nalietajú ďalšiu stovku bez problémov)
Jediné čo nemusím, sú tie stredové panely (konkr. tvoj link v bielej koži s navi vyzerá pekne aj z vnútra)
Určite tam ale bude dáky háčik ...
mne sa osobne viac paci x-type, stal som vedla neho, je to riadne delo to vam poviem, masivne auto z ktoreho vychadza respekt
urcite by som jedno chcel, ta cena je podozrivo, nenazvem ju nizka, ale prijatelna lebo priznam sa, netusim po kolko sa u nas predavaju taketo auta
-
chlapec10
Addict
priznam sa ze aj mna prekvapila cena... ale zase ked si pozriem mobile.de tak cena je este nizsia: http://bit.ly/P2k7EA takze tak..
x-type sa aj mne paci viac, ale teraz ked som pozeral viac, ma tuknuty predny naraznik
x-type sa aj mne paci viac, ale teraz ked som pozeral viac, ma tuknuty predny naraznik
-
mihalswk
Medium Professional
chcel by som sa spýtať na cenu autodielov tak všeobecne u značiek VW BMW a Audi ...že ktoré su najdrahšie najlacnejšie ...dakujem