ovcie kiahne
ovcie kiahne
chcel by som sa spytat dnes som bol u bratranca a on ma ovcie kiahne a ja som ich este nemal tak sa chcem spytat na kolko % ich mozem dostat alebo je to u kazdeho individualne? dik
Re: ovcie kiahne
Vírus sa šíri vzduchom a dotykom. Ak si teda s ním bol v blízkom kontakte (v jednej miestnosti) alebo si sa ho dotkol, tak je 90% šanca, že si sa nakazil (vírus ma 90% nákazlivosť).
tak ich asi mam no co spravim...
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
quartz a nikdy v živote si ich nemal? Si si 100% istý?
Najlepšie keď si otvoríš google a prečítaš si niečo o tejto chorobe, jej priebehu a liečbe. Zhoršený priebeh príp. komplikácie bývajú zväčša u malých detí. U starších ľudí si to len treba pretrpieť čím skôr tým lepšie.
Teraz to máš super, máš prázdniny, tak nevynecháš pre liečbu ani školu
na 100% som ich nemal a budem mat 15 rokov...jaj naco som knemu isiel
-
uplink
VIP
Si ho zabil Goťo 
Btw. chorobu nepodceň, ak sa Ti prejaví, zbehni k lekárovi a oddychuj hlavne. Takže len prechádzky, pokoj etc.
Btw. chorobu nepodceň, ak sa Ti prejaví, zbehni k lekárovi a oddychuj hlavne. Takže len prechádzky, pokoj etc.
goten lenze ja idem v strede augusta na dovolenku 
Inkubačná doba je priemerne 17 dní, takže do dovolenky už budeš vedieť či ich máš alebo nie.
-
uplink
VIP
Okay, tak nasledovne:
http://www.choredieta.sk/index.php/infe ... la#Priebeh
A teraz pár z vlastých skúseností:
zbehni do lekárne, kúp si echinaceu od Dr. Theissa, nie forte, tá je nanič, normálnu v alkohole
zožeň si chlorellu a dávaj si 5-10 g/deň, odporúčam Greenways Chlorellu, pre Teba 3 x 7 tabletiek za deň [je ich v balení 1200]
pi čaj, ktorý očisťuje organizmus od mŕtvych baktérií a vírusov [google out for more intel]
nenamáhaj sa moc
jedz racionálne, tzn. raňajky najsilnejšie, medzi 7-9tou, desiatu okolo pol jedenástej, obed okolo 12-13tej, olovrant okolo 16:00 a večeru do 19:00 najmenšiu.
pi doobeda 1.5 litra vody, ale len v prípade že máš čas na 0.2dl / 10 minút, max 1 l/hodinu, maximálne, poobede to spomaľ, do konca dňa daj 2.5-3 litre max
ovocie jedz do 14:00
dophilus forte, 1-2x denne po jedle
Viac ma nenapadne. Tieto veci Ťa nevyliečia, kiahne sa nedajú liečiť, len symptomaticky, tzn. že utišuješ len príznaky a vynášaš z tela odpad, ktorý vytvorilo ochorenie.
A trocha teórie. Tá echinacea od Dr. Theissa nie je nič hyper, ale je to to najlepšie čo dostaneš za najmenej peňazí tu na Slovensku. Veľmi výrazne Ti posilní imunitu, a hlavne Tvoje protilátky. Tipujem že ako väčšina ľudí budeš mať na šrot tenké a hrubé črevo, tam pomôže chlorella. Na zahodenie nie je ani dophilus forte, jedny z naj baktérií za menej peňazí na slovenskom trhu. To stravovanie je odvodené z čínskeho orgánového kalendára, podľa toho kedy ktorý orgán pracuje, rengeneruje sa, etc. Voda ditto.
Hlavne jedz pestrú stravu, eg:
raňajky > cornflakes so sójovým/mliečnym kakaovým nápojom a lyžičkou medu, alebo musli, hrozienka, kokos, orechy, etc. Je to trochu "kalorická bomba", ale telo má najväčší nábeh hneď z rána
desiatu zdlabni nejaké ovocie, len jeden druh, nikdy nekombinuj, aspoň počas ochorenia, oslabuje to organizmus [nie aktívne, ale pasívne, žalúdok sa trápi zbytočne]
obed nejaká klasika, ale ľahká klasika, takže kura na prírodno, na nejakom korení, k tomu šalát, kľudne kombinovaný, takže studený + rajčiny, do toho umeocot, nejaký kvalitný panenský olej [lisovaný za studena], a solčanku
olovrant > skús jogurt s banánom, kokosom, hrozienkami a sójovou tyčinkou, malo by to byť Tvoje predfinálne jedlo dňa, a je v ňom stále dosť energie
večera > vývar, slepačí, akýkoľvek, skús sa vyhnúť klobáske, treske, zemiakom, etc. proste niečo ľahké...
Good luck and heal soon!
http://www.choredieta.sk/index.php/infe ... la#Priebeh
A teraz pár z vlastých skúseností:
Viac ma nenapadne. Tieto veci Ťa nevyliečia, kiahne sa nedajú liečiť, len symptomaticky, tzn. že utišuješ len príznaky a vynášaš z tela odpad, ktorý vytvorilo ochorenie.
A trocha teórie. Tá echinacea od Dr. Theissa nie je nič hyper, ale je to to najlepšie čo dostaneš za najmenej peňazí tu na Slovensku. Veľmi výrazne Ti posilní imunitu, a hlavne Tvoje protilátky. Tipujem že ako väčšina ľudí budeš mať na šrot tenké a hrubé črevo, tam pomôže chlorella. Na zahodenie nie je ani dophilus forte, jedny z naj baktérií za menej peňazí na slovenskom trhu. To stravovanie je odvodené z čínskeho orgánového kalendára, podľa toho kedy ktorý orgán pracuje, rengeneruje sa, etc. Voda ditto.
Hlavne jedz pestrú stravu, eg:
Good luck and heal soon!
diky uplink..
Ako som písal, lepšie keď si to odbiješ čím skôr. Takže, ak si sa nakazil môžeš byť svojím spôsobom aj rád. Predstav si, že ťa to lapne, keď budeš na strednej škole. Vieme ako to na strednej chodí. Vymeškáš mesiac zo školy a pre spolužiakov budeš až do maturity "kiahna". To nevravím o tom, že keď budeš mať ešte priateľku, tak tá určite nebude z toho nadšená.
Ak to nedostaneš ani na strednej ani potom, tak ťa to počká na obdobie, keď budeš mať deti a nakazíš sa od nich. Bude to akurát v období, keď budeš musieť makať v práci aby si zabezpečil rodine nejaký štandard. Avšak keď dostaneš kiahne, budeš si musieť vziať dovolenku a sedieť doma.
Týmto chcem len napísať, že ak si sa teraz od bratranca nakazil, má to aj svetlé stránky.
Ak to nedostaneš ani na strednej ani potom, tak ťa to počká na obdobie, keď budeš mať deti a nakazíš sa od nich. Bude to akurát v období, keď budeš musieť makať v práci aby si zabezpečil rodine nejaký štandard. Avšak keď dostaneš kiahne, budeš si musieť vziať dovolenku a sedieť doma.
Týmto chcem len napísať, že ak si sa teraz od bratranca nakazil, má to aj svetlé stránky.
No páni, nikto nemôže o kiahniach v dospelosti vedieť viac ako ja .. Dostala som ich pred dvoma rokmi , rovno cez zápočtový týždeň skúškového a kvôli nim som si musela zopáknuť celý druhák na VŠ..
Neviem ako som k nim prišla, ale priebeh bol strašný... Najmenej som mala vyhádzajú tvár, od krku dole to bolo horšie... pokožka na hlave bola samá kiahna, nehorázne to svrbelo.... Na hlave to bolo čo sa vonkajšieho vyhádzania týka asi najhoršie... Lenže ! Mne sa vyhádzalo vnútro úst, myslím tým podnebie, ďasná a hltan.. dva týždne som nemohla nič prehltnúť, napiť sa poriadne, zjesť... O teplotách ani nehovorím.... takže naozaj čím skôr to dostaneš, tým lepšie... a hlavne ak to už dostaneš, tak pekne ostaň doma a neprichádzaj do styku s tehotnými ženami - je to pre ne nebezpečné ...
// pre ujasnenie prečo som opakovala ročník..koľko je skúškové ? koľko trvá kým Ti zmiznú všetky kiahne ? 3-5 týždňov,.. plus mne odišla imunita a vtedy sa na mňa nalepila hocijaká chrípka alebo vírus čo bol vo vzduchu, tak preto som " maródovala " vyše dvoch mesiacov...
Neviem ako som k nim prišla, ale priebeh bol strašný... Najmenej som mala vyhádzajú tvár, od krku dole to bolo horšie... pokožka na hlave bola samá kiahna, nehorázne to svrbelo.... Na hlave to bolo čo sa vonkajšieho vyhádzania týka asi najhoršie... Lenže ! Mne sa vyhádzalo vnútro úst, myslím tým podnebie, ďasná a hltan.. dva týždne som nemohla nič prehltnúť, napiť sa poriadne, zjesť... O teplotách ani nehovorím.... takže naozaj čím skôr to dostaneš, tým lepšie... a hlavne ak to už dostaneš, tak pekne ostaň doma a neprichádzaj do styku s tehotnými ženami - je to pre ne nebezpečné ...
// pre ujasnenie prečo som opakovala ročník..koľko je skúškové ? koľko trvá kým Ti zmiznú všetky kiahne ? 3-5 týždňov,.. plus mne odišla imunita a vtedy sa na mňa nalepila hocijaká chrípka alebo vírus čo bol vo vzduchu, tak preto som " maródovala " vyše dvoch mesiacov...
ale je tam nejaka sanca aj ked viem ze velmi mala ze by som ich nemohol dostat aj ked v 90 % ich mam...viem ze cim ich skorej dostanem tak tym lepsie lebo som cital ze potom si telo uz vytvori imunitu proti tomu....ale ma mrzi ze je leto a ja budem zas sediet doma (minule prazdniny som mal zlomenu nohu tak cely august doma)
Ja som ešte tiež nemal kiahne (21 rokov) . O 2 roky mladsia sestra ich dostala minulé leto a bol som s ňou veľmi často v jednej izbe počas celého procesu liečenia a nedostal som ich. Sám tomu nechcem veriť, ale naozaj som ich predtým nemal.
Takže šanca je.
Goten napísal:Najlepšie keď si otvoríš google a prečítaš si niečo o tejto chorobe, jej priebehu a liečbe. Zhoršený priebeh príp. komplikácie bývajú zväčša u malých detí. U starších ľudí si to len treba pretrpieť čím skôr tým lepšie.
Skor pre deti je to nic a dospely to maju horsie, vacsina deti kiahne dostane ponatieraju sa tou mastou zachvilu je to prec u dospelych je to horsie. Ale pravda, ze cim skor tym lepsie.
Nesúhlasím. Deti znášajú choroby horšie ako dospelý. Obzvlášť deti v kojeneckom veku.To nehovorím o porovnaní imunity dieťaťa a dospelého resp. spolupráci takéhoto dieťa pri liečbe.
Myslim skor deti v skolke tie znasaju kiahne povedal by som skoro bez problemov.