Výmena rámky na mininotebooku (netbooku)
Výmena rámky na mininotebooku (netbooku)
Zdravím dostala som od školy mininotebook chcela by som zvýsiť rámku z 1GB na 2GB viem, že mininotebooky sú skôr na prácu, ale ram mám vyťaženú na 70% len neviem či sa to na týchto mininoťasoch dá. Viem , že na normálnych noťasoch sa to dá. Pripájam print screen.
Všetko mu strašne dlho trvá.
Všetko mu strašne dlho trvá.
Re: Výmena rámky na mininotebooku (netbooku)
Dobré by bolo keby si napísala o akú značku a typ netbooku sa jedná. (typujem Acer Aspire One D257?)
Podľa screenov si môžeš vybrať s týchto pamätí: http://www.alza.sk/pamate/pre-notebooky ... ar526=1--1
Podľa screenov si môžeš vybrať s týchto pamätí: http://www.alza.sk/pamate/pre-notebooky ... ar526=1--1
Značka je packard bell robí to acer myslím, že typ je DOT_SE_245CZ
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2012, 12:22)
čiže môžem to vymeniť aj sama? Nemalo by sa tomu nič stať?
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2012, 12:22)
čiže môžem to vymeniť aj sama? Nemalo by sa tomu nič stať?
Jasné ak si trúfaš môžeš aj sama. Pozri si toto video:
Budeš to mať podobné. Len ty budeš meniť len ram nie aj disk. Treba dať dole klávesnicu, odskrutkovať skrutky ktoré držia zadný kryt, dať dole zadný kryt, vytiahnuť RAM, vložiť novú a v opačnom poradí zložiť.
Budeš to mať podobné. Len ty budeš meniť len ram nie aj disk. Treba dať dole klávesnicu, odskrutkovať skrutky ktoré držia zadný kryt, dať dole zadný kryt, vytiahnuť RAM, vložiť novú a v opačnom poradí zložiť.
A ako mám dať dole tú klávesnicu?
Klávesnica je tam nacvaknutá. Treba jemným skrutkovačom zatlačiť na miesta kde je prichytená a potom ju vycvaknúť. Dole je ešte prepojená s telom netbooku káblom, ten odpájať nemusíš. Stačí keď si budeš klávesnicu presúvať (koľko ti ten kábel povolí) keď budeš odskrutkovávať skrutky. Pri skrutkách, čo držia zadný kryt by mal byť aj nejaký nápis ktorý ich identifikuje ako tie, čo držia zadný kryt.
V tom videu si daj čas 0:29
V tom videu si daj čas 0:29
Aha ďakujem uvídím čo s tým budem robiť možno ho predám ja vlastne ten notebook nepotrebujem len čo som s ním mala výdavky musela som si kúpiť router, tašku, externú optickú mechaniku, chladič a aj tak mi rodičia pred necelým rokom kúpili nový počítač. Ten starý mi zhorel (mal už svoje roky) a aj tak sa na pc hrávam. Nikde nechodím takže mi je noťas zbytočný. Na ničom inom si nepotrpím, ale počítač musím mať výkonný jednoducho sa na tom hrávam je to moja záľuba, moja droga
Parametre PC: (pochválim sa
)
Procesor Core i5 2300 2.8 Ghz Sandy Bridge
Operačná pamäť 6144 MB DDR3
Pevný disk 1000 GB SATA 7200 rpm
Optické mechaniky DVD-RW Double Layer LightScribe - vypaľovanie obrázkov pomocou Laseru
Grafická karta nVidia GeForce GT440 1500 MB
Sieťové karty LAN 10/100/1000 Mbps, WiFI 802.11 b/g
Zvuková karta Intel High Definition Audio 7.1
Porty - predná strana Čítačka karet 15in1, 2xUSB, 2xAudio, FireWire
Porty - zadná strana 4xUSB, HDMI, DVI, VGA, SPDIF
Operačný systém Windows 7 Home Premium
Pardón, že sa chvastám.
Parametre PC: (pochválim sa
Procesor Core i5 2300 2.8 Ghz Sandy Bridge
Operačná pamäť 6144 MB DDR3
Pevný disk 1000 GB SATA 7200 rpm
Optické mechaniky DVD-RW Double Layer LightScribe - vypaľovanie obrázkov pomocou Laseru
Grafická karta nVidia GeForce GT440 1500 MB
Sieťové karty LAN 10/100/1000 Mbps, WiFI 802.11 b/g
Zvuková karta Intel High Definition Audio 7.1
Porty - predná strana Čítačka karet 15in1, 2xUSB, 2xAudio, FireWire
Porty - zadná strana 4xUSB, HDMI, DVI, VGA, SPDIF
Operačný systém Windows 7 Home Premium
Pardón, že sa chvastám.
Ako myslíš. Vyskúšaj si to pokiaľ sa budeš na to cítiť.
Pokiaľ sa chceš pochváliť svojou zostavou, tak tu máme presne na to jednu tému, Volá sa Kto ma ake PC.
Pokiaľ sa chceš pochváliť svojou zostavou, tak tu máme presne na to jednu tému, Volá sa Kto ma ake PC.
Ešte sa rozhodnem každopádne veľmi pekne ďakujem za ochotu a rady. Možno sa ešte ozvem ak budem mať nejaký problém. 
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2012, 8:37)
Ešte ma napadla jedna otázka. Čo je vlastne to časovanie? U mňa CL7. Má to nejaký vplyv na notebook? Môžem kúpiť ram aj s časovaním CL9 alebo ostať pri CL7?
Viem, že si musím dávať pozor na frekvenciu aby nebola vyššia ako 1333MHz na to aby bola DDR3 a aby to bola ram do notebooku nie do pc. Ako s tým časovaním?Môže byť frekvencia aj nižšia povedzme 1066MHz?
Ďakujem za odpoveď.
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2012, 8:37)
Ešte ma napadla jedna otázka. Čo je vlastne to časovanie? U mňa CL7. Má to nejaký vplyv na notebook? Môžem kúpiť ram aj s časovaním CL9 alebo ostať pri CL7?
Viem, že si musím dávať pozor na frekvenciu aby nebola vyššia ako 1333MHz na to aby bola DDR3 a aby to bola ram do notebooku nie do pc. Ako s tým časovaním?Môže byť frekvencia aj nižšia povedzme 1066MHz?
Ďakujem za odpoveď.
CL9 je rychlejsie. Rozdiel ale urcite nepostrehnes takze je zbytocne do toho babrat
-
MichalkoOo
Zablokovaný
CL7 je rýchlejšie
Netrep pi*****
A ten PC je šrot (konkrétne grafika). Tam sa nedá čím chváliť
A ten PC je šrot (konkrétne grafika). Tam sa nedá čím chváliť
Ďakujem za odpovede. Mne tá grafika neprekáža som rada, že mám po 9rokoch konečne nový pc. Vybrala by som si aj lepšiu grafiku, ale neboli peniaze. PC som potrebovala z jedného dňa na druhý kedže na tom starom mi zhorela grafika a mal už9 rokov a investície do toho boli zbytočné. Aj tak stál skoro 600€ ale som rada že som to kúpila v Gigacomputri v BB a nie v nejakom inom obchode lebo napr shark si za to nechá pekne zaplatiť. Neurážam sa prijímem aj kritiku. Každý máme právo na názor. 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
OT: 600€ je prehnané..
Takže rámku sa mi podarilo úspešne vymeniť. Ostali mi síce 2 šroubíky, ale to nevadí aj tak tam všetko pevne drží. Zaťaženosť pamäte išla o 50% dole ďakujem.