Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa jackb »

dnes docitany aj posledny Harry Potter. do teraz som ho necital ani nevidel a fakt ma chytil. mozno aj preto, ze som sa zacal pohybovat v okruhu ludi, ktori ziju fantasy a nechcel som sa citit ako uplny outsider... a neviem preco ma ludia, ktori ma poznali v case ked bol boom okolo knih aj filmov nevedeli motivovat na citanie, lebo teraz viem ze by mi nasli dost vela dovodov uz vtedy...
a zaver proste uzasny, to sa musi nechat

// vdaka za :plus:
ja som vsetkych 7 cital na jedne krat :) a je na mna vytvarany tlak aby som si pozrel aspon jeden z tych filmov a trochu sa tesim ako si ponadavam ako vzdy ked vidim film podla knihy :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

dnes som rozčítal knihu Mitch Albom - Utorky s Morriem. Veľmi zaujímavé čítanie
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Kam sa podel môj Syr? Da sa to precitat za den a je napisane velmi jednoduchym a oddychovym spoosomb. je to "motivacna" kniha ale odporucil by som ju kazdemu :)
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Raz aj v pekle vyjde slnko - Tejto knihe dávam 4/5 Celkom sa mi páčila, no čakal som niečo iné, ale dalo sa :)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Baričákove knihy majú čo-to do seba. Mňa táto kniha veľmi bavila, tej by som dal 5/5. 8)
etc.
Professional
Professional

Ako.. ja som čakal niečo ešte viac "drsnejšie". Nebola to zlá kniha určite nie, páčila sa mi.. Len som bol pripravený na niečo trochu iné. Ako v podstate tam opisoval dnešný svet a ten je dosť drsný a hnusný, ale myslím si že keď si človek pozrie jedne správy tak sa tam premelie skoro všetko, drogy, násilie, sex a pod.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Momentálne Holotropní dýchání - Stanislav Grof, Christina Grofová.
Som veľmi zvedavý.
etc.
Professional
Professional

Momentálne som v poslednej tretine knihy Divoký v srdci (John Eldredge).
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

docital som Leningrad od A.Reid-pre mna velmi zaujimave a objektivnejsie citanie , ktore sa nebrani ani kritike(skor opisu) ruskej strany pocas blokady leningradu.
etc.
Professional
Professional

Včera som začal čítať Spiatočka (Michael Connelly) tak som zvedavý.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Momentálne už dokončujem z neodborných kníh hrubý komix od Arta Spiegelmana - The Complete Maus, autor zaň dostal aj Pulitzerovu cenu. Je to o holokauste.

Z odbornej literatúry Lži Třetí ríše od Serge Cosserona. Autor vyvracia mýty a legendy o nacizme, Hitlerovi a pod.

__

Inak nebolo by odveci keby si aj tu užívatelia zvykli dávať odkaz na knihu, napr. na e-shop a pod., aby si prípadní záujemca mohol hneď kliknúť a pozrieť sa na knihu bližšie.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Utek z Treblinky - sfukol som to za jedno odpoludnie:http://www.martinus.sk/?uItem=93440 .Dennik vezna z treblinky.vecny,surovy ,cisto opisny by som povedal.aj napriek tomu ze toho textu tam vela nebolo je toto velmi silna kniha.
Krvavá cesta od Stalingradu-tato kniha ma sklamala.Veteran pise svoje spomienky po vyse 40 rokoch od vojny.Casto som mal pocit akokeby som cital ani nie az tak celkom jeho spomienky a zazitky, ale skor:" tam som pocul ze sa stalo to a to"sem tam prikraslene nejakou tou bajkou
http://www.martinus.sk/?uItem=22808

Aktualne som sa pustil do Prvni svetova valka -uplna historie od M.Gilberta(750stran)
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Neviete kde sa dá zohnať kniha Brave New World po slovensky, resp. aký má názov ta´to kniha na Slovensku? Na Martinuse sa to volá Konec civilizace ale to je po česky a je to ajtak vypredané http://www.martinus.sk/?uItem=4534
ivank
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ivank »

ja velmi odporucam slovenského autora Balla, v podsatte hocičo od neho
takisto som pri hľadaní ľahkého letného čítania siahol po Hvoreckom: Eskorta, (Dunaj v Bratislave som nedočítal), pútavé a pokľudné čítanie. Odporúčam
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Zneuzijem trochu tuto temu a spytam sa, ci niekto nevie, kde by sa dala zohnat kniha od Homera Hickama, podla ktorej bol natoceny film Oktobrove nebo. V originale sa kniha vola Rocket Boys a je o 4 chlapcoch z banskeho mestecka, ktori sa rozhodnu postavit si vlastnu raketu ked jedneho vecera uvidia Sputnik na oblohe.

Celkovo by od neho tych knih malo byt viacej vo forme memoarov, ale nikde ich nemozem najst, aj ked v USA boli bestseller. Ak mi viete poradit, budem velmi rad.

//Dozvedel som sa priamo od Martinusu, knihy neboli prelozene :( Teraz mi zostava uz len Amazon...
Komplex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Komplex »

Ja som teraz dočítal http://www.legie.info/serie/18-saga-trhlinove-valky a chcel by som sa spýtať či by mi niekto neodporučil nejakú dobrú fantasy čítal som Sapkowskeho, Tolkena a Salvatoreho a niečo podobné by som hľadal s dobrým dobrodružným príbehom so štepkou romantiky :)
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Skusal si Paoliniho a seriu Odkaz dracich jazdcov?
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Komplex napísal:Ja som teraz dočítal http://www.legie.info/serie/18-saga-trhlinove-valky a chcel by som sa spýtať či by mi niekto neodporučil nejakú dobrú fantasy čítal som Sapkowskeho, Tolkena a Salvatoreho a niečo podobné by som hľadal s dobrým dobrodružným príbehom so štepkou romantiky :)
Trilogia Čarodej Zememorí http://www.martinus.sk/?uItem=16716 je celkom fajn,take oddychove citanie
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Komplex napísal:Ja som teraz dočítal http://www.legie.info/serie/18-saga-trhlinove-valky a chcel by som sa spýtať či by mi niekto neodporučil nejakú dobrú fantasy čítal som Sapkowskeho, Tolkena a Salvatoreho a niečo podobné by som hľadal s dobrým dobrodružným príbehom so štepkou romantiky :)
Numline1 napísal:Skusal si Paoliniho a seriu Odkaz dracich jazdcov?
:smt023
Dosť podobné Pánovi prsteňov - ale romantiku tam nehľadaj
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Ta stepka romantiky tam podla mna je... este som nedocital inheritance som len niekde v prvej kapitole (nemal som na to cas) ale vzdy tam tie "stipky" teda ak sa to vobec da nazvat romantikou boli :)
Napísať odpoveď