Chcem vas poziadat o radu. V pocitaci som mal doposial iba jeden HDD SATA1 na ktorom bezi win XP SP3 a je rozdeleny na dve particie (na jednej je XP). Chcem k nemu pridat kvoli datam druhy HDD ktory som roky susil nepotrebny v supliku, tiez je SATA1 a je rozdeleny na styri particie. Problem je ze tento HDD mi v BIOSe sice zobrazi ale po spusteni XP z povodneho (systemoveho) disku ho nevidiet. Nieje ani v My Computer ani v Sprave diskov, stale vidim iba dve particie prveho disku.
Ked vsak v BIOSe prepnem bootovanie na druhy disk (ten co lezal v skrini) spusti mi z neho este stary win XP SP2 a v nom zobrazi styri particie tohto disku + aj dve particie z druheho disku ktory pouzivam.
Skusal som aj partition magic, tiez HDD zo suplika nezobrazi. Poprepinal som ho na doske do dalsich SATA slotov a to iste. Viete niekto poradit?
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2012, 11:17)
este som zabudol, obidva disky su formatovane NTFS ak to moze nejak pomoct
vo win XP nezobrazi HDD
Re: vo win XP nezobrazi HDD
Ako prvé ma napadlo, že nemá priradené písmenká.. ale v správcovi diskov (diskmgmt.msc) by si mal vidieť partície s nepriradenými písmenami.
nevidim ani particie. tiez celkovy fyzicky disk nezobrazi ani v Diskovych jednotkach v Spravcovi zariadeni
no pravdepodobne nam SP3 doniesol nejaku novu crtu a to taku ze ked mas na dalsom zapojenom HDD nainstalovany iny operacny system tj. XP SP 2 tak ti ten HDD nezobrazi ... proste sprav to ze si das do mechaniky bootovacie CD, zmaz na tom starom harddisku vsetko vratane systemu, sprav si tam particie ako chces, potom im popriraduj pismenka ako pisal typek vyssie a malo by ti to ist
... aj tak ti je zbytocne mat system na oboch HDD 
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Len sa pozabavaj so zapojenim tych diskov. Aj ked ti ho v Biose zobrazi, v systeme ti ho nemusi. Nieco take som riesil u kamosa a trebalo sa s tym pozabavat a poprehadzovat aj jumpre.