Vadný alternátor, škratiaca klapka, Chybná sonda (1.valec)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vadný alternátor, škratiaca klapka, Chybná sonda (1.valec)

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás mám zas problém s autom..aa chcel by som vedieť vaše názory čo tomu môže byť..mno ide o to že je tam baterka ktoru som kupoval asi pred 8 mesiacmi.ide o to žeb každý mesiac ma to auto niekde nehá a musí sa štartovať štartovacími káblami lebo sa vždy vymláti baterka..pritom kontakty niesu zaoxidované..plusový kábel ktorý vedie na poistky nad baterkou a začína na plusovom vývode z baterky má trocha porušenu izoláciu a je to tam zaoxidované ale vraj by to nemalo vadiť...Divné je že vždy ked vypínam auto tak nič nesvieti,ťžiadne brzdové svetlá,žiadne elektrospotrebiče nefunguju všetko je vypnuté..Včera som takto mal auto a sadnem do neho a už som nenaštartoval pritom ked som prišiel všetko fungovalo..nič nenasvedčovalo tomu žeby sa toto mohlo stať..skpúšal som či je klinový remeń dostatočne napnutý..bol...v podstate alternátor nevracia za prevádzky baterke ani po dlhšej ceste 20-50 km to čo by mala dosttať naspäť nakolko viem že počas prevádzky auta je všetko napájané z alternátora...chystám sa to dať autoelektrikárovi len mi povedze vaše názory prebíja tam niečo? čo tomu môže byť?

ja viem že ma tu neznášate ale skúste nachvilu na to zabudnut a normálne mi poradiť..aa ešte niečo..ja to auto do šrotu nedám

ešte som si spomenul baterka bola dobijana pred mesiacom cca..bola do nej dolievana aj destilovana voda,včera som ju kontroloval je jej tam dosť ešte....ale zas svetlá mi robia to že ked za behu motora pridam plyn razantne sa rozsvietia viac,ed dam nohu dole z plynu svietia o čosi menej....to isté podsvietenie budíkov ked mám naštartované a dávam hore el.okná tak mi dosť viditelne stiahne podsvietenie..je tam vidieť ubytok napätia...neviem prečo..vraj by to takto výrazne nemalo robiť.A ked sa vezme že je všetko napájané z alternátora ked motor beží tak deje sa potom niečo s alternátorom? teraz to malo 8 rokov..nechápem..
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vadný alternátor?

Príspevok od používateľa test »

Pripoj na baterku multimeter a uvidis. Potom ho pripoj po nastartovani a kal by si tam mat napatie okolo 14,2 az 14,4V ak bezi alternator normalne. Skus tiez natiahnut kable od baterky niekde z obvodu, vsetko zatvor a zamkni, potom sleduj aky prud prechadza, ze ci ti nieco nahodou este nebezi a neodpojilo prud, takze ti vybija baterku. Oprava alternator pocitaj tak 50-150 eur, zalezi od cievky, mostika, uhlikov a i.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

jo leboo čo som kukal nove aleternatory kks to čo je na tom take drahe? že do 300 euro novy na moju ibizu? čo im hrabe?
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Si si istý že je batéria úplne v pohode ? Meral si napätie v kľude ?
Ak to nie je batéria tak niečo ti jednoducho musí odoberať prúd v aute. Spotrebič alebo nie čo iné, tak že o tom nevieš. Nejaký skratovaný kontakt alebo hocičo iné..
Už som počul aj prípady kedy batériu vybíjalo nevypnuté svetlo z kufra.

daj to tomu elektrikárovi a budes múdrejší
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

1) Zmeraj napätie v obvode za bežiaceho motora, či dobíja.
2) Zmeraj prietok prudu v obvode v klude pri vypnutom motore. Zapoj ampermeter/multimeter nastaveny pre meranie jednosmerneho prudu do serie medzi kontakt baterky a vodič.
3) Napíš sem hodnoty, ktoré si nameral.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

to auto je uz uplne v riti:( zacali blikat vsetky kontrolky jak na diskoteke,vypinat sa začaloa zapínať rádio same od seba,centrál začal sam od seba zamykať a odomykať auto,začala blikať abs kontrolka nie svieťiť blikať,kontrolka ručnej brzdy začala blikať,rozsvietila sa a zhasínala kotnrolka airbagov,začala svieťiť a sem tamsa vypla kontrolka diagnostiky elektroniky motora,pototm sa samovolne začalo zapínaťa vypínať servo raz išlo raz nešloa po odstaveni auta ked som ho chcel znova naštartovať tak palivové čerpadlo strašne slabo bzučalo ako keby namlo dostatok prudu aby ťahalo benzín a štartér ani sa nezapol.proste otočil som klučom a nič....jedine odťah do servisu aa ešte som zabudol povedať že ked som dolieval destilovanu vodu do baterie tak mi z nej vytiekla ta kyselina a rozožrala izoláciu plusoveho vodiča od baterei ktorý ide na poistky štartera abs a podobných somarín a je to cele biele tam kde je to rozožrané a zaoxidované...takže tak..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Odovzdat do zberu alebo zapalit, ina cesta tu uz nie je.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

je to v elektroservise..vravel že tam bude niečo s kostrou vraj alebo alternator alebo štarter že nieco tam strašne musi odoberať prud alebo ej to baterka..
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

To ze sa ti zacali rozsvecovat vsemozne kontrolky znaci male napatie v baterii. Ak sa ti to stalo pocas jazdy tak su 3 moznosti.
1. alternator nedobija vobec
2. alternator dobija, ale slabo
3. zla bateria, ktoru uz alt nedokaze nabit
RJ je natolko inteligentna, ze zacne postupne vypinat "nepotrebne" suciastky konzumujuce elektrinu, aby ti auto nezdochlo za jazdy a ostal funkcny posilovac brzd, pripadne svetla. Budiky, radio, klima, vnutorne osvetlenie, vyhrievanie spetakov, abs, esp, airb .. vsetko povypina aby si mohol bezpecne odstavit auto. Neexistuje ze by si mal taky odber ze by to zdravy alternator nedokazal utiahnut.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

je to aletrnator je chytený neni uplne odpálený ale pri volnobehu nedobíja a čiastočne dobíja pri tom ako sa s autom jazdí ale nie tolko kolko by mal v pondelok ide alternator na repas

//autoeditácia príspevku (23 Júl 2012, 12:48)
alternator vymenený problém vyriešený diki moc môžete lock

//autoeditácia príspevku (23 Júl 2012, 23:08)
už om si myslel že bude všetko ok ale nieje..alternator je sice vymenený ale stále keď stojím a pridám plyn tak sa mi svetlá rozsvietia viacej a ked zatváram elektricke okná tak sa mi soarví pri stání viditelný ubytok napatia kedy asi o 20% stiahne osvetlenie celej palubnej dosky a všetkeho v aute plus svetla..alternator je menený za repasovaný ale asi nedokáže udržiavať stále napútie pri záťaži..ja rposte nechápem toto je už uplne v riti... vie mi niekto povedať prečo to robí? to nemá nie?
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

j, este si nedobil baterku do normalneho napatia... preto si berie z altika, co sa da, ked pridas, vykon je vacsi a rozsvieti ti svetla viac :) ked to chces odstranit, skus nabit baterku :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ta baterka je fungl nová

//autoeditácia príspevku (24 Júl 2012, 12:40)
aa chcem sa ešte spýtať vás čo sa vyznáte..pokial mi elektrikár cez VAG našiel chybu sondy na prvom valci že dáva chybné udaje riadiacej jednotke tak je urgentne nutný servis? Hrozí nejaké vážnejšie poškodenie motora alebo sa dá na tom jazdiť? Nepozroujem žeby to išlo nejako razantne horšie jedine je trocha nepravidelný chod motora ale zatial to ignorujem..to môže byť aj tým že som tomu trieskal tu jednotku v 100 km rýchlosti a mohli preskočiť rozvody,filter palivový aj vzduchopvý sa zatial nemenili od 83 300 km.Teraz to auto má 114 500 km.a vraj mám podľa VAG niečo so škrtiacou klapkou ale..nič sa neobvykleho s autom nedeje tak necviem či si to vymyslel alebo diagnostika píše kraviny nakolko nikto nevie čo sa dialo keď odchádzala baterka(teraz je tam nová) a tým že vypadával prud + bol vadný alternátor a nedobíjal za volnobehu a za jazdy len málo tak možno že sa tá chyba objavila len tak a pritom tomu nič nieje..Už sa mi to viackrát stalo že písala diagnostika blbosti..kedysi písalo aj niečo s tretím valcom v servose mi povedali vetdy len tolko že toto bude trocha horšie a že keby sa mi nejako zhoršil stav auta že niečo s motorom tak mám dosjť že zatial to riešiť nebudu..už do toho servisu nechodím ale..to je teraz jedno..ja chcem vedieť či tu škrtiacu klapku a tu sondu treba riešiť nejako urgentne alebo to nieje až take nutné..lebo ako vravím auto ide nromálne až na ten nepravidelný beh pri volnobehu..olej tam davam castrol 5w-40 bol menený pred cca 2000 km pri 112 400 + nový filter olejový a ešte starý mal cca 300 km do 15 000 km takže bolo menené na čas ešte s predstihom..tak sa vyjadrite...
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

a? ake ma napatie?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Eras napísal:a? ake ma napatie?
nemeral som, nemám multimeter
miso03
Light Professional
Light Professional

Re: Vadný alternátor, škratiaca klapka, Chybná sonda (1.vale

Príspevok od používateľa miso03 »

Chyba sondy moze pre teba znamenat vyssie emisie pri emisnej kontrole a zvysena spotreba, ktora moze byt niekedy vyssia aj o 2litre. Nepravidelny volnobeh mas prave tou zasratou skrtiacou. Vycistit + nastavit na zakladne hodnoty cez VAG. Pokles napatia jedine alternator + kable (ukostrenie, oxidacia..), kedze si nemas ani ako zmerat napatie tak sa navsteve elektrikara aj tak nevyhnes.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak to ide do servisu okej diki moc

//autoeditácia príspevku (25 Júl 2012, 13:34)
No tak motor vyčistili,klapku vyčistili aj vstreky všetko tak malo by to byť ok teraz
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Len tak pre info, kolko ťa vyšiel servis spomínaných úkonov ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

čistenie vstrekov a škrtiacej klapky 20€,repasovany alternator 100€ nova bateria 60€ elektrikar 30€ vela:D ale elektrikarovi som dal o 10€ viacej za to že mi to kukol chcel apson 20 tak ja že tu máte 30:D ale aj tak tomu autu hrabe v podstate nic sa nezmenilo ked pridam plyn aj tak sa viacej rozsvietia svetla akoked má to auto iba 750-800 ot. an volnobehu..ked zatiahnem okná na doraz tak staihne osvetlenie budikov celkom vyrazne ako som uz popisoval..podla mna ten repasovany alternator je cely vadny neni to ok a ak mi odide aj tato 60€ baterka aj to auto hodim na varkovisko lebo nikto nevie co tomu je..servo motorceky nemaju az taky odber tie co otvarajua zatvaraju okná tam je enjaky debilny skrat.. co ani elktrikar nevedel zistit to uz nezisti nikto zapalit to boha jeho!!!!
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

potom posli foto horiaceho
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa: